europese jongerenhoofdstad

Jongeren geven Antwerpse musea andere functies

De ‘Donderdagavonden van de musea’ is een nieuw project dat volledig door jongeren wordt vormgegeven in het kader van ‘Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad 2011′. Tijdens een inspraakmoment dachten jongeren o.m. aan paintballen in het Middelheim Museum.

Vanaf volgend jaar zal de stad Antwerpen de ‘Donderdagavonden van de musea’ organiseren. De Antwerpse jongeren zullen zelf de touwtjes in handen nemen. Wat er concreet gaat gebeuren ligt nog open. Op het inspraakmoment kwamen al enkele ideeën naar boven.

InspraakmomentInspraakmoment

Inspraakmoment


Leen Verbist: één derde van Antwerpenaren is onder 25

Leen Verbist is sinds 2007 schepen in Antwerpen. Ze zet zich onder andere in voor de Antwerpse jeugd en heeft bereikt dat Antwerpen in 2011 als derde stad Jongerenhoofdstad wordt, na Rotterdam en Turijn. Op 4 februari wordt ze een jaartje ouder. Een ideaal moment om te spreken over haar dromen en verwezenlijkingen.

Leen VerbistLeen Verbist

Leen Verbist


Antwerpen focust op jongerentoerisme

Philip Heylen (schepen cultuur en toerisme) en Annik Bogaert (directeur Antwerpen Toerisme & Congres) maakten op 21 januari enkele toerismecijfers over de stad Antwerpen bekend in het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (MHKA). Belangrijkste ankerpunt voor de toekomst: Europese Jongerenhoofdstad.
Antwerpen is Europese Jongerenhoofdstad 2011

In april stelde de stad Antwerpen zich kandidaat om Europese Jongerenhoofdstad te worden in 2011. Een onafhankelijke jury beoordeelde de ingediende dossiers. Antwerpen kwam als winnaar uit de bus. Dat maakte het European Youth Forum (EYF) – de Europese jeugdraad – bekend in een brief aan het stadsbestuur.Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook