2000

Bar Mondial sluit na klachten over geluidsoverlast

Het Antwerpse muziekcafé Bar Mondial sluit op 1 mei noodgedwongen de deuren. Aanhoudende klachten over geluidsoverlast en de daarbij horende boetes werden het café fataal. Uitbaters Klaas en Veerle roepen op om op maandag 26 april te protesteren tegen de overdaad aan klachten.
Jong Tuig #6 (foto: Pitslamp.be)

Jong Tuig #6 (foto: Pitslamp.be)


Jong Tuig komt eerste keer samen in Antwerpen

Ze zijn jong, creatief en geïnteresseerd in nieuwe media. Ze noemen zich ‘Jong Tuig’. De groep is meer dan twee jaar geleden ontstaan in Amsterdam. Op 25/02 kwamen ze voor het eerst samen in Antwerpen, in de prachtige locatie van het Centraal Station.

Jong Tuig #6 (foto: Pitslamp.be)Vrijwillig jeugdwerk wordt weggeduwd uit Antwerpen centrum

De IVde Scoutsgroep Sint-Jan Berchmans protesteerde op 22 februari tegen de sluiting van hun scoutslokaal in de IJzerenwaag, een zijstraat van winkelstraat Kammenstraat. Dat deden ze samen met Theater aan de Stroom (TAS), dat in hetzelfde pand gehuisvest is. Beide groepen vinden het niet kunnen dat ze binnenkort op straat staan.

Scouts betogenScouts betogen

Scouts betogen


Jongeren geven Antwerpse musea andere functies

De ‘Donderdagavonden van de musea’ is een nieuw project dat volledig door jongeren wordt vormgegeven in het kader van ‘Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad 2011′. Tijdens een inspraakmoment dachten jongeren o.m. aan paintballen in het Middelheim Museum.

Vanaf volgend jaar zal de stad Antwerpen de ‘Donderdagavonden van de musea’ organiseren. De Antwerpse jongeren zullen zelf de touwtjes in handen nemen. Wat er concreet gaat gebeuren ligt nog open. Op het inspraakmoment kwamen al enkele ideeën naar boven.

InspraakmomentInspraakmoment

Inspraakmoment


Gocart racers trotseren sneeuw voor vrede

De Sint-Egidiusgemeenschap organiseerde op woensdag 10 februari 2010 een gocart race op de Antwerpse Groenplaats. Groepen jongeren van verschillende godsdiensten en geloofsovertuigingen namen het tegen elkaar op. In totaal namen 136 jongeren deel aan de race.

Gocart RaceGocart Race

Gocart Race


Coma: een herkenbaar alcoholdrama

Er is een nieuwe Vlaams-Turkse film op komst: Coma. Filmmaker R. Kan Albay snijdt hierin het thema aan van de alcoholverslaving. Vooral moeilijk wordt het als die verslaving in conflict ligt met je culturele identiteit. Op 17 februari gaat de prent in première in de Antwerpse stadscinema Cartoon’s.

ComaInhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook