kinderen

Zonnige Zapperdag lokt 1.500 kinderen

Op zaterdag 26 mei verzamelden ongeveer 1.500 kinderen tussen drie en achttien jaar om tijdens Zapperdag kennis te maken met een uitgebreide waaier aan sporten. De vzw Jespo bood in de Buurtsporthal op het Kiel in Antwerpen maar liefst 25 sporten aan waar de deelnemers uit konden kiezen. Daarnaast waren er ook attracties, demonstraties en een live optreden van Tinne Oltmans van Ghost Rockers. 

© Stefan Lambrechts



meer over:

© Stefan Lambrechts

© Stefan LambrechtsLees meer over Zonnige Zapperdag lokt 1.500 kinderen


meer over:

Stad zet innovatieve projecten op om de luchtkwaliteit voor kinderen te verbeteren

Vijf partners uit Vlaanderen en Nederland, waaronder de stad Antwerpen, slaan de handen in elkaar om met het Europese Interreg-project ‘Zuivere Lucht’ aan innovatieve oplossingen te werken om de binnenluchtkwaliteit voor kinderen te verbeteren, zonder daarbij de buitenlucht uit het oog te verliezen. Daarvoor werken ze onder andere met living labs en worden er ook innovatieve luchtzuiveringsinstallaties getest.
 



Wereldlichtjesdag op twee Antwerpse begraafplaatsen

Elk jaar worden er op de tweede zondag van december kaarsjes aangestoken ter nagedachtenis van overleden kinderen. Voor het eerst zijn ouders ook op twee Antwerpse begraafplaatsen uitgenodigd om daar samen een kaarsje te branden.
 
Op Wereldlichtjesdag steken mensen wereldwijd om 19 uur een kaarsje aan ter nagedachtenis van overleden kinderen.



Kinderopvanglocatie Kadee opent deuren voor de hele buurt

Op zaterdag 25 november opent stedelijke kinderopvang Kadee in Antwerpen de deuren voor de hele buurt. Ook schepen voor kinderopvang Nabilla Ait Daoud brengt een bezoekje aan de kinderopvang.
 
Kinderopvang Kadee zet van 14 tot 17 uur de deuren open voor bezoekers.



meer over:

AnimalZ Dieren-event

Datum: 
8 april, 2017 - 10:00 - 9 april, 2017 - 18:00
Op 8 en 9 april 2017 vindt de 2de editie van het succesvolle AnimalZ dieren-event plaats in Antwerp Expo.
Plaats: 
Antwerp expo, Jan van Rijswijcklaan 191, Antwerpen 2020
Prijs: 
€9

Stad investeert in ontwikkelingskansen van kinderen en jongeren via projecten ‘brede leeromgeving’

De grootstedelijke context van Antwerpen brengt heel wat uitdagingen met zich mee, ook voor kinderen en jongeren. De stad Antwerpen wil hen ondersteunen door hun ontwikkelingskansen te vergroten, hun ervaringswereld uit te breiden en hen te laten opgroeien tot competente, actieve burgers. De ‘brede leeromgevingen’ zijn daarvoor een instrument. Via een subsidie ondersteunt de stad dergelijke duurzame en structurele samenwerkingen tussen organisaties uit meerdere sectoren zoals onderwijs, jeugd, cultuur en sport. 



Berchemse kinderen maken kunst voor iedereen

De Berchemse tentoonstelling ‘JAM!’ (Jonge Artiesten Museum) is woensdag afgesloten met een slotfeest. Acht weken lang gingen meer dan 300 Berchemse kinderen aan de slag met hun handen, penselen en potloden. Hedendaagse kunstenaars, zoals Guy Rombouts en Karen Vermeren, begeleidden het proces.

jam_10 kopie.JPG



jam_10 kopie.JPG

jam_10 kopie.JPGLees meer over Berchemse kinderen maken kunst voor iedereen


Schorremorrie

Datum: 
30 augustus, 2015 - 13:00 - 18:00
Tijdens Schorremorrie sluiten we de zomervakantie spetterend af met meer dan 30 activiteiten voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Springkastelen, trampolines, waterraketten, waterballen, ponyritjes en gocarts zorgen voor een onvergetelijke dag! Je kunt er ook knotsgekke circuskunstjes leren of je uitleven in de knutselworkshops. Voor de allerkleinsten is er een aparte peutertuin met een ballenbad, springkasteel en kleuterkriebeldroom. Er is ook een ouder-baby hoek voorzien.
Plaats: 
Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Boom
Prijs: 
€5
Schorremorrie

Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook