poezie

Blauwboek - Peter Holvoet-Hanssen & Mauro Pawlowski

Datum: 
27 september, 2018 - 20:00 - 22:00
Zingend en klingend evoceert Peter Holvoet-Hanssen zijn poëtisch testament Blauwboek.Gedichten voor de grote reuzin. De legendarische gitarist Mauro Pawlowski, zelf poëet, schiet ter hulp en onderzoekt de kracht van het geluid én het woord.
Plaats: 
Antwerpen
Prijs: 
€10
Bijkomende info: 
VVK 8

Voorrondes VERS Debat & Essay in DE Studio

Op dinsdag 13 maart vond de voorronde van VERS Debat & Essay, een poëzieproject van de School der poëzie, plaats in DE Studio. Enkele scholen in Antwerpen kregen de gelegenheid over poëzie te debatteren.
meer over:

Wereldlichtjesdag op twee Antwerpse begraafplaatsen

Elk jaar worden er op de tweede zondag van december kaarsjes aangestoken ter nagedachtenis van overleden kinderen. Voor het eerst zijn ouders ook op twee Antwerpse begraafplaatsen uitgenodigd om daar samen een kaarsje te branden.
 
Op Wereldlichtjesdag steken mensen wereldwijd om 19 uur een kaarsje aan ter nagedachtenis van overleden kinderen.Maud Vanhauwaert volgt Maarten Inghels op als stadsdichter van Antwerpen

Maud Vanhauwaert wordt twee jaar lang de stadsdichter van Antwerpen, en volgt daarmee Maarten Inghels op. De stad kiest voor Maud Vanhauwaert vanwege haar sterke poëtische zeggingskracht en haar frisse benadering van poëzie. De aanstelling vindt plaats op Gedichtendag, 25 januari 2018.De Kleinste Revue van Vlaanderen

Datum: 
9 december, 2016 - 20:00 - 22:00

De "Kleinste Revue Van Vlaanderen" trekt door het land met een relatief kleine bezetting, die wel intens op alle fronten wordt ingezet. De coconut-danseres Ella Cynderella is tijdens de pauze tevens deejay, de exotische goochelaar Hiëronimus verzorgt tegelijk gratis professionele massage aan allen die dat willen. De tekenaar Bert Lezy maakt portretten van mensen uit het publiek, maar is tevens quizmaster. Dit alles muzikaal gekaderd door de virtuoze vierkoppige liveband Veston, die op zeer frisse wijze golden oldies nieuw leven inblaast.

Plaats: 
2000 Antwerpen
Prijs: 
€10
Bijkomende info: 
VVK 8

Hubert Damen - Als de liefde niet bestond ...

Datum: 
2 oktober, 2016 - 15:00 - 17:00
Hubert Damen probeert met Florejan Verschueren het mysterie van de liefde, en dus de vrouw, te ontsluieren in twaalf liedjes en evenveel poëtische reflecties. Een programma maken over liefde zonder vrouwelijke hulp is onmogelijk, gelukkig konden ze beroep doen op aanstormend talent op de Jazzscene, alstsaxofoniste Sara Meyer. 
Plaats: 
2000 Antwerpen
Prijs: 
€14
Bijkomende info: 
VVK 12

Achtste editie Felix Poetry Festival van 8 tot 10 juni

Antwerpen Boekenstad organiseert van 8 tot 10 juni 2016 voor de achtste keer het Felix Poetry Festival. Op woensdag 8 juni presenteert Stijn Vranken de bundeling van zijn stadsgedichten. Op donderdag 9 juni stelt ‘slam poet’ Seckou een origineel poëzieprogramma voor dat het beste uit de wereld van slam, rap en spoken word samenbrengt.meer over:

Tram DE LUX rijdt opnieuw uit

Tram DE LUX, de poëzietram die tijdens de Mechelsepleinfeesten voor de eerste keer van zich liet horen, is terug en rijdt vanaf 23 augustus tot eind 2015 tweewekelijks uit.
 
Stadsdichter Stijn Vranken bouwde in samenwerking met artistiek ontwerpbureau De Klopperij en met de steun van de stad en het district Antwerpen een tram van De Lijn om tot een uniek rijdend poëziecafé.meer over:

Moya De Feyter liet zien dat zij met haar tekst een eigen weg heeft ingeslagen. (Foto © Milou Verstappen)

Moya De Feyter liet zien dat zij met haar tekst een eigen weg heeft ingeslagen. (Foto © Milou Verstappen)Lees meer over Frappant TXT haalt opnieuw grote vis uit poel van schrijf- en theatertalent


Frappant TXT haalt opnieuw grote vis uit poel van schrijf- en theatertalent

In bibliotheek Permeke vond de vierde editie van Frappant TXT plaats. De tekstperformancewedstrijd, waarbij zowel de literaire waarde als de kwaliteit van de theatrale performance van een tekst worden gejureerd. Winnaars van de vorige edities debuteerden allemaal met een roman of dichtbundel. Het bewijs dat Frappant TXT dé springplank is voor jong en literair talent.

Moya De Feyter liet zien dat zij met haar tekst een eigen weg heeft ingeslagen. (Foto © Milou Verstappen)Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook