diamant

Antwerpen brengt innovatie en diamant samen - Stad Antwerpen gaststad voor CARAT+ en Hack4Diamonds

De stad Antwerpen is voor de tweede keer gaststad voor CARAT+, een gerenommeerde beurs waar alle professionals uit de diamant- en juwelenindustrie samenkomen. Voor en tijdens CARAT+ vindt ook Hack4Diamonds plaats, de allereerste hackathon ter wereld voor de diamantindustrie. Met deze twee evenementen profileert Antwerpen zich als de diamanthoofdstad van de wereld en als digitale frontrunner.
 Diva

Diva


meer over:

Diva

Nog geen stemmen
Is bling bling helemaal je ding? Of ben je meer fan van prachtig, opgeblonken zilverwerk? Ontdek DIVA vanaf mei 2018 en treed binnen in een schitterend universum vol diamant, juwelen en edelsmeedkunst. DIVA, dé nieuwe ster in Antwerpen, en haar butler Jérome nemen je mee op een reis doorheen het Antwerpse diamantverhaal. Uniek vakmanschap, boeiende verhalen, meeslepende emoties en indrukwekkende ensceneringen wachten op je in dit briljante museum…
Categorie: 
Cultuur
Soort Cultuur: 
Museum
Diva
Straatnaam & Huisnummer: 
Suikerrui 17-19
2000 Antwerpen
Telefoon: 
+32(0)3 360 52 52
0
wijk: 
Historisch centrum
Adres

Suikerrui 17-19
2000 Antwerpen

Contact

Tel: +32(0)3 360 52 52
www.divaantwerp.beAntwerpse diamantjaar start in het najaar van 2017

Al meer dan 550 jaar lang worden er diamanten verhandeld in Antwerpen. De stad heeft niet alleen op economisch, maar ook op kunsthistorisch en cultureel vlak een rijke en unieke band met de schitterende stenen. In het najaar van 2017 gaat het Antwerpse diamantjaar van start, 570 jaar nadat er voor het eerst historisch bewijs is van de aanwezigheid van de handel in diamant in de Scheldestad.meer over:

Antwerpen verwelkomt grootste diamant ter wereld

De grootste ruwe diamant ter wereld, Lesedi La Rona, werd deze week in Antwerpen, de diamantstad bij uitstek, voorgesteld. Het gaat om een diamant van 1.109 karaat, de grootste diamant die in meer dan honderd jaar gevonden is. 
meer over:

Antwerp loves Diamonds app

Om het unieke verhaal van diamant in Antwerpen te tonen aan bezoekers en bewoners, lanceerde de stad onlangs het plan ‘Antwerp loves diamonds’. Nu komt daar, met Vlaamse steun, de diamantapplicatie ‘Antwerp loves diamonds’ bij. De applicatie biedt een overzicht van meer dan vijf eeuwen diamant in Antwerpen en geeft handige tips bij de aankoop van een juweel.
 
Dat Antwerpen al meer dan vijf eeuwen lang ‘s werelds belangrijkste handelscentrum voor diamant is, is algemeen bekend.
Antwerp Loves Diamonds appsDiamanten trofeeën voor hockey kampioenen

Dit najaar zal de Antwerpse diamantsector prominent aanwezig zijn op verschillende sportevenementen in de stad. Deze aanwezigheid kadert in een samenwerking op lange termijn tussen Sporting A en het Antwerp World Diamond Centre (AWDC), dat de Antwerpse diamantsector vertegenwoordigt. Belgisch hockeyinternational en Sporting A-ambassadeur Xavier Reckinger mocht op de persconferentie een diamanten hockeystick onthullen.meer over:

DFF Pop-up Diamant museum

Datum: 
2 juli, 2013 - 10:17 - 27 augustus, 2013 - 18:00

Diamonds are forever… AmuseeVous en Diamantmuseum Provincie Antwerpen bundelen hun krachten en openen in de zomer van 2013 een pop-upmuseum in Antwerpen @ KavKa JC! Tien enthousiaste Diamond Friends zullen dit briljant verhaal realiseren!

Plaats: 
Kavka jongerencentrum, Oudaan 14, 2000 Antwerpen
Prijs: 
€4

Nada,je t'Aime

Nada,je t'AimeLees meer over MAUBOUSSIN


Gueule d'Amour

Gueule d'AmourLees meer over MAUBOUSSIN


Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook