diamant

Antwerpen brengt innovatie en diamant samen - Stad Antwerpen gaststad voor CARAT+ en Hack4Diamonds

De stad Antwerpen is voor de tweede keer gaststad voor CARAT+, een gerenommeerde beurs waar alle professionals uit de diamant- en juwelenindustrie samenkomen. Voor en tijdens CARAT+ vindt ook Hack4Diamonds plaats, de allereerste hackathon ter wereld voor de diamantindustrie. Met deze twee evenementen profileert Antwerpen zich als de diamanthoofdstad van de wereld en als digitale frontrunner.
 Diva

Diva


meer over:

Diva

Nog geen stemmen
Is bling bling helemaal je ding? Of ben je meer fan van prachtig, opgeblonken zilverwerk? Ontdek DIVA vanaf mei 2018 en treed binnen in een schitterend universum vol diamant, juwelen en edelsmeedkunst. DIVA, dé nieuwe ster in Antwerpen, en haar butler Jérome nemen je mee op een reis doorheen het Antwerpse diamantverhaal. Uniek vakmanschap, boeiende verhalen, meeslepende emoties en indrukwekkende ensceneringen wachten op je in dit briljante museum…
Categorie: 
Cultuur
Soort Cultuur: 
Museum
Diva
Straatnaam & Huisnummer: 
Suikerrui 17-19
2000 Antwerpen
Telefoon: 
+32(0)3 360 52 52
0
wijk: 
Historisch centrum
Adres

Suikerrui 17-19
2000 Antwerpen

Contact

Tel: +32(0)3 360 52 52
www.divaantwerp.beAntwerpse diamantjaar start in het najaar van 2017

Al meer dan 550 jaar lang worden er diamanten verhandeld in Antwerpen. De stad heeft niet alleen op economisch, maar ook op kunsthistorisch en cultureel vlak een rijke en unieke band met de schitterende stenen. In het najaar van 2017 gaat het Antwerpse diamantjaar van start, 570 jaar nadat er voor het eerst historisch bewijs is van de aanwezigheid van de handel in diamant in de Scheldestad.meer over:

Antwerpen verwelkomt grootste diamant ter wereld

De grootste ruwe diamant ter wereld, Lesedi La Rona, werd deze week in Antwerpen, de diamantstad bij uitstek, voorgesteld. Het gaat om een diamant van 1.109 karaat, de grootste diamant die in meer dan honderd jaar gevonden is. 
meer over:

Antwerp loves Diamonds app

Om het unieke verhaal van diamant in Antwerpen te tonen aan bezoekers en bewoners, lanceerde de stad onlangs het plan ‘Antwerp loves diamonds’. Nu komt daar, met Vlaamse steun, de diamantapplicatie ‘Antwerp loves diamonds’ bij. De applicatie biedt een overzicht van meer dan vijf eeuwen diamant in Antwerpen en geeft handige tips bij de aankoop van een juweel.
 
Dat Antwerpen al meer dan vijf eeuwen lang ‘s werelds belangrijkste handelscentrum voor diamant is, is algemeen bekend.
Antwerp Loves Diamonds appsDe stad werkt aan haar toeristische producten rond diamant

De stad wil haar unieke positie rond het thema diamant meer in de kijker zetten. De stad gaat inzetten op de publiekswerking rond diamant om het imago van de sector te verbeteren en het toeristisch potentieel te verhogen. In dat kader werd in 2014 een dossier ingediend bij Toerisme Vlaanderen voor impulsfondsen voor de realisatie van een Diamond App en Diamond Map. Het college keurde vandaag het verbintenisdocument hierover goed. Vandaag opent ook de tentoonstelling Precieus! met de gekoppelde showcase Antwerp’s Most Brilliant-juwelen. meer over:

Antwerpen als diamantstad ontdekken

De stad Antwerpen, de provincie Antwerpen en de diamantsector hebben allen de ambitie om nieuwe diamantproducten te ontwikkelen. Maar wie diamant in Antwerpen wil ontdekken, kan ook nu al een ‘schitterende’ zomer beleven. Geïnteresseerden kunnen aan de hand van een nieuwe wandelbrochure zelf op pad gaan of een gegidste rondleiding volgen in de diamantwijk. Ook een bezoek achter de schermen behoort tot de mogelijkheden. Verder is er het historische fotoboekje ‘ A brilliant story’.meer over:

Deze zomer opnieuw 4 sportarena's in de stad

Dit jaar brengt Sporting A opnieuw sportarena’s naar verschillende pleinen in de stad. Op vier plaatsen kan iedereen kennismaken met verschillende sport- of beweegactiviteiten. Buurtbewoners worden nauw betrokken bij de invulling van de arena, waarin trouwens ook niet-sportieve activiteiten georganiseerd kunnen worden. De sportarena’s komen er met steun van de Antwerpse diamantsector.
 
Sporting A streek vorig jaar, tijdens het jaar dat Antwerpen Europese Sporthoofdstad was, met de sportarena’s neer op 24 pleinen.meer over:

Concept Diamantbeleving Antwerpen - Antwerp Diamond Experience

De stad wil de unieke Antwerpse troef die diamant is, beter uitspelen, zowel lokaal als internationaal en zowel op toeristisch als zakelijk vlak. Daarvoor wil de stad samenwerken met Toerisme Vlaanderen en de provincie Antwerpen. Ook de sector, vertegenwoordigd door het Antwerp World Diamond Centre, zal zijn expertise ter beschikking stellen. Doel is een ‘Diamantbeleving Antwerpen’ te ontwikkelen. Het college nam vandaag kennis van het concept. De stad zal vooral een rol spelen bij de uitbouw van concept naar businessplan. Na de lancering wordt het project overgelaten aan de privésector.meer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook