innovatie

Antwerpen is IoT proeftuin voor zeven Europese SynchroniCity projecten

Het college nam vandaag kennis van de zeven pilootprojecten die binnen het Europese Horizon 2020 onderzoeks- en innovatieprogramma SynchroniCity, in Antwerpen neerstrijken. Verschillende steden in en buiten Europa stellen hun grondgebied ter beschikking aan bedrijven om te experimenteren met Internet of Things (IoT) technologie. Financial Times plaatst Antwerpen in rankings van meest aantrekkelijke ondernemingssteden wereldwijd

Antwerpen zet grote stappen vooruit als internationale stad om te ondernemen en te investeren. De stad is voor het eerst opgenomen in de prestigieuze ‘Global Cities of the Future 2018/19’-ranking van fDi Intelligence, het kenniscentrum van de Financial Times rond buitenlandse investeringen. In de categorie ‘grote steden’ scoort Antwerpen een derde plek voor connectiviteit, waarmee het steden als Kopenhagen, Helsinki en Seattle voorblijft. Daarnaast krijgt Antwerpen ook een bijzondere erkenning voor het stimuleren van innovatie in het kader van de ‘fDi Strategy Awards’.meer over:

SuperNova

Datum: 
27 september, 2018 - 09:00 - 30 september, 2018 - 18:00

Van 27 tot 30 september strijkt SuperNova neer op het Eilandje in Antwerpen. SuperNova is het grootste toekomstfestival in Vlaanderen, waarop het brede publiek in het weekend van 29 en 30 september nu al het leven van morgen kan ontdekken. In de dagen ervoor is er een conferentie met wereldsprekers, een event voor scale-ups die investeringen zoeken, en een technologiebeurs waarop 90 bedrijven hun nieuwste technologie tonen en werknemers werven. 

Plaats: 
Eilandje, Antwerpen

Antwerpen gaststad voor prestigieus technologiefestival SuperNova

Van 27 tot 30 september strijkt SuperNova neer op het Eilandje in Antwerpen. SuperNova is het grootste toekomstfestival in Vlaanderen, waarop het brede publiek in het weekend van 29 en 30 september nu al het leven van morgen kan ontdekken. In de dagen ervoor is er een conferentie met wereldsprekers, een event voor scale-ups die investeringen zoeken, en een technologiebeurs waarop 90 bedrijven hun nieuwste technologie tonen en werknemers werven. 
Antwerpen brengt innovatie en diamant samen - Stad Antwerpen gaststad voor CARAT+ en Hack4Diamonds

De stad Antwerpen is voor de tweede keer gaststad voor CARAT+, een gerenommeerde beurs waar alle professionals uit de diamant- en juwelenindustrie samenkomen. Voor en tijdens CARAT+ vindt ook Hack4Diamonds plaats, de allereerste hackathon ter wereld voor de diamantindustrie. Met deze twee evenementen profileert Antwerpen zich als de diamanthoofdstad van de wereld en als digitale frontrunner.
 Stad Antwerpen stimuleert Antwerpse startups om te internationaliseren

De stad Antwerpen bouwt de laatste jaren aan een actief startupbeleid. Met succes: naar schatting vormen meer dan 400 startups* vandaag de zuurstof van de Antwerpse innovatie-economie. In een meer globale economie, gelooft de stad dat het belangrijk is voor jonge bedrijven om al vroeg in het proces hun blik op de internationale markt te richten en om niet enkel lokaal maar ook internationaal te connecteren. Om startups alle kansen te bieden om te groeien en internationaliseren, organiseerde de stad Antwerpen in 2017 heel wat initiatieven.


Creatieve sector stimuleert innovatie bij kmo’s tijdens co-creatietrajecten van ANTWERP. POWERED BY CREATIVES.

Gedurende 3 maanden kunnen Antwerpse kmo’s en creatieve experten een innovatietraject van ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. doorlopen. Hierin leren ze hoe ze hun bedrijf kunnen aanpassen aan hedendaagse uitdagingen zoals technologische groei, digitale revoluties en veranderende wetgevingen. Tijdens het traject werpt een creatieve ondernemer een blik op de bedrijfsactiviteiten en -processen van de kmo. Zo werken ze samen aan een toekomstgericht bedrijfsmodel.Creatief Antwerpen Netwerkt verenigt creatieve ondernemers en kmo’s

Op donderdag 14 december vindt het jaarlijkse netwerkevent Creatief Antwerpen Netwerkt (CAN) plaats in Mercado op de Groenplaats. Anders dan vorige edities, legt CAN dit jaar de focus op actieve matchmaking tussen creatieve professionals en ondernemers. Zij hebben elkaar immers veel te bieden, maar vinden elkaar nog te weinig. Het belooft allesbehalve een klassiek netwerkmoment te worden. Maar liefst 350 mensen schreven zich al in.
 
“Creativiteit leidt tot innovatie.Innovatieve software lage-emissiezone krijgt EPSA-eretitel ‘best practice 2017’

Informatie Vlaanderen, het Vlaams Departement Omgeving en de stad Antwerpen ontvingen bij de prijsuitreiking van de European Public Sector Award (EPSA) 2017 een ‘Best Practice Certificate’. Ze worden daarmee beloond voor het systeem achter het beheer en de handhaving van de lage-emissiezone.
 
De EPSA Awards worden tweejaarlijks uitgereikt door het Europees Instituut voor Overheidsbedrijven EIPA (European Institute of Public Administration).Antwerpen op DLP Innovation Festival in Tel Aviv

Tijdens het economisch werkbezoek naar Israël, dat op 3 september 2017 van start ging, bezoekt een Antwerpse delegatie vandaag het wereldberoemde DLD Innovation Festival in Tel Aviv. Het DLD Innovation Festival is dé ontmoetingsplaats voor startups, VC’s (venture capitalists), angel investors (investeerders in risico-ondernemingen) en toonaangevende multinationals van over heel de wereld.Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook