Geitencorrida-Memorial Jean Van Onselen  
Datum: 
19 oktober, 2016 - 08:54
Geitencorrida loopt op zaterdag 26 november door centrum Wilrijk

De 53ste editie van de ‘Geitencorrida – Memorial Jean Van Onselen’ vindt plaats op zaterdag 26 november. Door de stratenloop los te koppelen van het kerstweekend krijgt dit loopevenement voor jong en oud een nieuw elan.
 
De Geitencorrida is een vaste afspraak op de Antwerpse loopkalender. Tot nu toe werd deze altijd gelopen tijdens het kerstmarktweekend in de eerste helft van december. Voor de 53ste editie koos de organisator Katholiek Sportverbond Antwerpse Handel (KSAH) in samenspraak met het district en de Wilrijkse middenstand voor een nieuwe datum.
 
“We stelden samen vast dat het aantal inschrijvingen voor het loopevenement stagneert, hoewel soortgelijke wedstrijden overal in Antwerpen groeien. Dat kan heel wat oorzaken hebben, zoals bijvoorbeeld de sinterklaasperiode of examens”, stelt Wilrijks districtsschepen voor sport Robert Moens. “Samen met organisator KSAH en de middenstand beslisten we daarom om het evenement te verschuiven naar zaterdag 26 november. Er wordt gestart om 16 uur. We roepen alle Wilrijkenaars, scholen en sportverenigingen op om zich die dag van hun sportiefste kant te tonen.”
 
De Wilrijkse middenstandsorganisatie WiZo steunt de vernieuwde Geitencorrida volop en plant die dag op het evenementenplein van de Bist extra animatie met drank- en eetkraampjes en andere leuke verrassingen.
 
Het nieuwe tijdstip van de Geitencorrida zal na afloop van het evenement worden geëvalueerd door het district en de organisatoren in samenspraak met de Wilrijkse middenstand.
 
Sportevenement voor jong en oud
Aan de formule van het sportevenement wordt niets veranderd. De Geitencorrida blijft een stratenloop voor jong en oud door het centrum van Wilrijk met uiteenlopende afstanden. Om 16 uur vinden de wedstrijden voor de jeugd plaats over afstanden van 400 en 1200 meter. Vanaf 16.30 uur is het aan de jongeren vanaf 13 jaar en de volwassenen. Zij kunnen kiezen tussen 4500 of 7500 meter.
 
De deelname is gratis voor kinderen tot en met 12 jaar. Jongeren vanaf 13 jaar en volwassen betalen 4 euro vooraf of 6 euro op de wedstrijddag. Inschrijven kan nu al op www.wilrijk.be (klik op ‘Sport’) of via deze rechtstreekse link.
 
Praktisch
·         53ste ‘Geitencorrida Memorial Jean Van Onselen’

·         zaterdag 26 november 2016 vanaf 16 uur

·         start en aankomst: Heistraat ter hoogte van Bist

·         De winkels van het Wilrijkse centrum en de gratis parkings zijn maximaal bereikbaar tijdens het evenement.
Plaats: 
Wilrijk
Bijkomende info: 
€4 VVK, €6 dag zelf
Nog geen stemmen

Geef jouw mening over Geitencorrida-Memorial Jean Van Onselen

 

Deals

Volg ons op Facebook