europa

Studenten houden solidariteitsactie na arrest van Europees Hof

De A-Raad van studenten van de Karel de Grote hogeschool hield woensdag een solidariteitsactie omwille van een nieuw arrest van het Hof van Justitie van de Europese Unie.

Video: 
0Cultuurproject 'Wij, Europeanen'

In maart volgend jaar gaat het internationale cultuurproject 'Wij, Europeanen' van start in
Antwerpen. Zes Antwerpenaars zullen met een camcorder hun versie van de stad in beeld brengen
en die delen met mensen in andere Europese steden.


Antwerpen_wij_europeanenmeer over:

Antwerpen_wij_europeanen

Antwerpen_wij_europeanen


meer over:

Jeugdwerk in Europa

Van 8 tot 10 juni organiseert Uit De Marge een Europees uitwisselingscongres in het Huis van de Sport te Antwerpen. Jeugdwerkers uit diverse landen wisselen praktijkvoorbeelden uit van geslaagde projecten voor kwetsbare jongeren in een stedelijke context.

Kwetsbare jonfgerenKwetsbare jonfgeren

Kwetsbare jonfgeren Lees meer over Jeugdwerk in Europa


Jongeren in armoede zeggen waar het op staat!

(VER-kijker) Voor één keer mochten de jongeren van Betonne Jeugd, Recht-Op-Jeugd en JES Antwerpen drie dagen weg blijven uit school. Van 4 tot 6 april trokken ze namelijk op missie naar Brussel en vervolgens naar Straatsburg. Doel? Zich laten horen aan beleidsmakers!

Bezoek StraatsburgBezoek Straatsburg

Bezoek Straatsburg Lees meer over Jongeren in armoede zeggen waar het op staat!


Europees engagement bij jongeren

Op zaterdag 19 maart eindigde in Antwerpen het Europese jongerenparlement (Erasmian European Youth Parliament). Meer dan 120 Europese jongeren tussen 16 en 18 jaar debatteerden een week over verschillende stadsproblemen en stemden nadien over besproken resoluties. Sponsor Ernst & Young gaf de deelnemers Ben Goldstein en Oísin Kidney ook nog een award voor hun welbespraaktheid tijdens speeches en debatten.

De jongeren in kostuum overhandigden hun resoluties aan de Antwerpse jeugdschepen Leen Verbist, Vlaams vertegenwoordiger Axel Buyse en

Video: 
5
Rating: 5 op 5 (1 stem)Generatie A is volledig en startklaar

Dit jaar is Antwerpen de Europese Jongerenhoofdstad. Gedurende het hele jaar zal de stad wemelen van projecten georganiseerd voor en door jongeren. Op het tijdelijke communicatiebureau Generatie A beginnen vier jonge wolven vanaf 12 januari aan hun eerste werkdag.

Generatie AGeneratie A

Generatie A Lees meer over Generatie A is volledig en startklaar


Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook