europa

Kwetsbare jonfgeren

Kwetsbare jonfgeren Lees meer over Jeugdwerk in Europa


Europees engagement bij jongeren

Op zaterdag 19 maart eindigde in Antwerpen het Europese jongerenparlement (Erasmian European Youth Parliament). Meer dan 120 Europese jongeren tussen 16 en 18 jaar debatteerden een week over verschillende stadsproblemen en stemden nadien over besproken resoluties. Sponsor Ernst & Young gaf de deelnemers Ben Goldstein en Oísin Kidney ook nog een award voor hun welbespraaktheid tijdens speeches en debatten.

De jongeren in kostuum overhandigden hun resoluties aan de Antwerpse jeugdschepen Leen Verbist, Vlaams vertegenwoordiger Axel Buyse en

Video: 
5
Rating: 5 op 5 (1 stem)Jongeren aan het woord over armoede en sociale uitsluiting

That’s What We Think! Jongeren aan het woord over armoede en sociale uitsluiting. Niet vanuit grote theorieën, maar vanuit de nodige levenservaring spreken jongeren over wat zij onder armoede verstaan en wat de oplossingen kunnen zijn.

Video: 
5
Rating: 5 op 5 (1 stem)Windmolens

Windmolens


Stad Antwerpen ontvangt Europese subsidie voor de aanleg van fietspaden

De stad Antwerpen ontvangt 2,9 miljoen euro subsidie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het geld wordt gebruikt voor de aanleg van enkele nieuwe fietspaden in de verschillende districten.EUROPA! Waarom? - door de ogen van jongeren

De Europese verkiezingen zijn  ‘alomtegenwoordig’, met debatten en verkiezingsshows in alle grote en kleine media tot gevolg.  Bij al deze politieke exposure in de media wordt er één doelgroep over het hoofd gezien, de jeugd. Dit onder het voorwendsel dat jongeren geen interesse zouden hebben in politiek.

JAVI.tvJAVI.tv

JAVI.tv


Antwerpen in 2011 Europese jongerenhoofdstad

Antwerpen wil in 2011 jongerenhoofdstad van Europa worden. Een aantal jeugdverenigingen heeft daarom op 27 maart nagedacht over projecten om in het kandidatuurdossier op te nemen.
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook