klimaat

Emissie-inventaris resultaten 2015

In het Antwerpse klimaatplan heeft de stad een visie uitgewerkt op klimaatveranderingen en heft ze concrete maatregelen en acties voorgesteld. Via de CO2-emissie-inventaris monitort de stad de uitstoot van broeikasgassen en de invloed van bepaalde maatregelen daarop. Uit de laatste emissie-inventaris blijkt dat Antwerpen op koers zit om haar klimaatdoelstellingen tegen 2020 te halen. Om de CO2-uitstoot verder omlaag te krijgen, wil Antwerpen verder focussen op renovatie van woningen, energiebesparing bij handel en diensten en hernieuwbare energiebronnen.2,5 miljoen euro voor 18 klimaatvriendelijke investeringsprojecten hoger onderwijs in Antwerpen

Op voorstel van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits heeft de Vlaamse Regering 18 klimaatvriendelijke investeringsprojecten voor het hoger onderwijs in Antwerpen goedgekeurd, voor een totaal van ruim 2,5 miljoen euro subsidie. Zo kunnen de Universiteit Antwerpen, de Thomas More Mechelen-Antwerpen, Thomas More Kempen, de Hogeschool Gent en LUCA met middelen uit het Vlaams Klimaatfonds extra investeren in energiebesparende maatregelen.Stad investeert een miljoen in klimaatadaptatie

De stad Antwerpen is partner in twee Europese projecten over klimaatadaptatie. Zo wil ze het hoofd bieden aan de voorspelde veranderingen en risico’s die de klimaatverandering in Antwerpen met zich zal meebrengen. Dankzij de inzet in deze projecten kan Antwerpen uit eerste hand heel wat kennis vergaren om deze uitdagingen aan te pakken.meer over:

Antwerpse studente wil VN-jongerenambassadeur worden: “We doen veel te weinig voor het klimaat”

Als jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling voor Vlaanderen haar stem laten weerklinken in de Verenigde Naties, het is de droom van Jessica Guilliams (25).

Video: 
0meer over:

Week van de Dialoog

Datum: 
2 oktober, 2010 (Gehele dag) - 9 oktober, 2010 (Gehele dag)

Van zaterdag 2 tot zaterdag 9 oktober 2010 organiseert Antwerpen de tweede editie van de Week van de Dialoog. Dit jaar draait alles rond het klimaat en de impact ervan op het leven in de stad. Alle Antwerpenaars kunnen met elkaar praten over het klimaat en ideeën delen aan tientallen gesprekstafels verspreid over de stad.

Het concept Week van de Dialoog werd in Antwerpen voor het eerst gelanceerd met ‘de Kaaien op tafel’ in maart 2009. Met 97 tafels en maar liefst 543 aanbevelingen was de eerste editie een succes.

Plaats: 
Antwerpen
Gratis: 
Ja

Windmolens

Windmolens


Antwerpen gaat voor de 20-20-20 doelstelling

De VN-Klimaatconferentie in Kopenhagen eindigde zonder concrete doelstellingen of verbintenissen. De politieke wil en durf die ontbrak op het internationale niveau is misschien wel haalbaar op het stedelijke niveau. In Antwerpen zijn de meningen verdeeld over de plannen van de stad ter zake.

De stad Antwerpen tekende naast 1225 andere Europese steden het ‘Convenant van Burgemeesters’: een engagement om tegen 2020 de CO2-uitstoot met 20% te verlagen.

Globale voetafdruk
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook