onderwijs

KSO bezet de stad

‘Kso bezet de stad met kunst’ is een project van verschillende Antwerpse KSO-scholen om het Kunst Secundair Onderwijs een dag in de kijker te zetten. Op verschillende plaatsen in de Antwerpse binnenstad kan je leerlingen aan het werk zien. Zo komen dans, ballet, muziek, beeldende kunst, woord en drama rijkelijk aan bod.
meer over:

2,5 miljoen euro voor 18 klimaatvriendelijke investeringsprojecten hoger onderwijs in Antwerpen

Op voorstel van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits heeft de Vlaamse Regering 18 klimaatvriendelijke investeringsprojecten voor het hoger onderwijs in Antwerpen goedgekeurd, voor een totaal van ruim 2,5 miljoen euro subsidie. Zo kunnen de Universiteit Antwerpen, de Thomas More Mechelen-Antwerpen, Thomas More Kempen, de Hogeschool Gent en LUCA met middelen uit het Vlaams Klimaatfonds extra investeren in energiebesparende maatregelen.Online-aanmeldingssysteem voor eerste jaar van secundair onderwijs

Afgelopen vrijdag keurde het Antwerpse college de ontwikkeling van een online-aanmeldingssysteem voor het eerste jaar van het secundair onderwijs goed. Hiermee ondersteunt de stad de vraag van het lokaal overlegplatform (LOP) secundair onderwijs.Het M-decreet in het Antwerps onderwijs

Vandaag organiseerde de stad Antwerpen de inspiratiedag 'Exclusief Inclusief' om in te spelen op bekommernissen en uitdagingen die met de invoering van het M-decreet gepaard gaan en om het onderwijs in contact te brengen met andere partners die kunnen bijdragen aan inclusieve acties.
 
Met de inspiratiedag wil de stad Antwerpen leerlingen, ouders, leerkrachten, zorgcoördinatoren, directies, … inspireren tot verdere inclusieve acties in samenwerking met professionelen uit het culturele veld, sportverenigingen en organisaties rond jeugd- & welzijnswerk.meer over:

Internationale Dag van de Leerkracht

Vrijdag 5 oktober 2012 is het Internationale Dag van de Leerkracht. De stad plaatst de Antwerpse leerkrachten met de verwenweken echter langer dan één dag in de schijnwerpers. De stadsdichter wijdt bovendien een stadsgedicht aan hen. Leerkrachten brengen een stad immers mee groot en kunnen het verschil maken.
meer over:

Soms helpen de leerlingen elkaar om het Nederlands beter te begrijpen. (foto: Helena Blyweert)

Soms helpen de leerlingen elkaar om het Nederlands beter te begrijpen. (foto: Helena Blyweert) Lees meer over Nederlands leren geeft meer kansen op werk


Naar school op de kermis

De komende vijf weken staan meer dan 150 foornijveraars paraat op de Antwerpse Sinksenfoor. Nadien zwermen ze weer uit naar andere bestemmingen. Voor hun kinderen is er De Carrousel, een mobiele kleuterschool die voorziet in onderwijs dichtbij de ouders.

De Carrousel bestaat al sinds 2006 maar vanaf nu kunnen de kleuters terecht in een vernieuwde school. In een omgebouwde woonwagen staat juf Diane klaar voor de kleinsten van de kermis.

Voorbeeld aan Nederland

De CarrouselDe Carrousel

De Carrousel


Nieuwe kijk op faalangst onder studenten

Universiteit Antwerpen (UA) publiceerde onlangs een nieuw werkboek rond faalangst, om tegemoet te komen aan een toenemend aantal studenten die ermee kampen. StampMedia vroeg aan auteur Isabelle Vloeberghs van de Dienst voor Studie- en Studentenbegeleiding wat dit werkboek toevoegt aan de bestaande.

FaalangstFaalangst

Faalangst Lees meer over Nieuwe kijk op faalangst onder studenten


Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook