universiteit antwerpen

2,5 miljoen euro voor 18 klimaatvriendelijke investeringsprojecten hoger onderwijs in Antwerpen

Op voorstel van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits heeft de Vlaamse Regering 18 klimaatvriendelijke investeringsprojecten voor het hoger onderwijs in Antwerpen goedgekeurd, voor een totaal van ruim 2,5 miljoen euro subsidie. Zo kunnen de Universiteit Antwerpen, de Thomas More Mechelen-Antwerpen, Thomas More Kempen, de Hogeschool Gent en LUCA met middelen uit het Vlaams Klimaatfonds extra investeren in energiebesparende maatregelen.Universiteit Antwerpen reikt zes eredoctoraten uit

Vijf internationale toponderzoekers mogen zich sinds woensdag eredoctor van de Universiteit Antwerpen noemen. Ze krijgen het gezelschap van de Nederlandse kunstenares met Zuid-Afrikaanse roots Marlene Dumas.
Studenten vragen senioren ten dans op kunstenfestival Calamartes

Het festival Calamartes organiseerde ook dit jaar weer de TD Pensionné op de Stadscampus van de Universiteit Antwerpen. Een heus dansfeest voor studenten, buurtbewoners en inwoners van het rusthuis vlakbij de campus. Zij zwierden ook dit jaar met volle goesting hun beentjes los in de spiegeltent.

TD PensionnéTD Pensionné

TD PensionnéLees meer over Studenten vragen senioren ten dans op kunstenfestival Calamartes


De Bromvlieg draait om goesting

De Bromvlieg is het theatergezelschap van de UA dat dit academiejaar aan drie stukken zal werken. Op 9 oktober werden er audities gehouden waarop iedereen welkom was. “Want het draait vooral om goesting”, zeggen Noriko Beyens en Brenten Pieper.

Theatergroep De BromvliegTheatergroep De Bromvlieg

Theatergroep De Bromvlieg Lees meer over De Bromvlieg draait om goesting


Nieuwe kijk op faalangst onder studenten

Universiteit Antwerpen (UA) publiceerde onlangs een nieuw werkboek rond faalangst, om tegemoet te komen aan een toenemend aantal studenten die ermee kampen. StampMedia vroeg aan auteur Isabelle Vloeberghs van de Dienst voor Studie- en Studentenbegeleiding wat dit werkboek toevoegt aan de bestaande.

FaalangstFaalangst

Faalangst Lees meer over Nieuwe kijk op faalangst onder studenten


Kunst op de campus

Maandag 12 maart is op de Universiteit Antwerpen het kunstenfestival Calamartes van start gegaan. Een week lang verspreiden verschillende podiumkunsten zoals muziek, theater en dans zich over de campus. Het festival wordt georganiseerd door de overkoepelende studentenvereniging UNIFAC.

Prins Laurent apprecieerde de muziek van de Alvermannekes, die speelden op de opening van Calamartes. (foto: Ilkan Demir)Prins Laurent apprecieerde de muziek van de Alvermannekes, die speelden op de opening van Calamartes. (foto: Ilkan Demir)

Prins Laurent apprecieerde de muziek van de Alvermannekes, die speelden op de opening van Calamartes. (foto: Ilkan Demir)


Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook