2,5 miljoen euro voor 18 klimaatvriendelijke investeringsprojecten hoger onderwijs in Antwerpen

  
Op voorstel van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits heeft de Vlaamse Regering 18 klimaatvriendelijke investeringsprojecten voor het hoger onderwijs in Antwerpen goedgekeurd, voor een totaal van ruim 2,5 miljoen euro subsidie. Zo kunnen de Universiteit Antwerpen, de Thomas More Mechelen-Antwerpen, Thomas More Kempen, de Hogeschool Gent en LUCA met middelen uit het Vlaams Klimaatfonds extra investeren in energiebesparende maatregelen. Het is één van de 11 grote klimaatacties waartoe de onderwijssector  zich engageert, zoals afgesproken op de Vlaamse Klimaat- en Energietop begin december 2016.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits kent vandaag bijna 12 miljoen euro aan middelen uit het Vlaams Klimaatfonds toe voor energiebesparende maatregelen in onderwijsinfrastructuur van het hoger onderwijs in Vlaanderen. 18 hogescholen en universiteiten kunnen samen 91 belangrijke renovatieprojecten realiseren. Het gaat om het isoleren van daken, muren en vloeren, om de plaatsing van nieuwe ramen, de installatie van een zonneboiler of een warmtepomp of de vervanging van verwarmingsketels.  Door minder energie te verbruiken daalt de CO2-uitstoot.

Na deze tweede oproep werden er 107 energie-efficiëntieprojecten ingediend. 91 projecten werden door een onafhankelijke jury geselecteerd om gesubsidieerd te worden. Daarbij horen ook 18 projecten ingediend door de AP Hogeschool, de Karel De Grote Hogeschool, Thomas More Kempen en Mechelen-Antwerpen en de Universiteit Antwerpen. Concreet gaat het voor de AP Hogeschool bijvoorbeeld om het vervangen van de ramen. De Karel De Grote Hogeschool investeert onder andere in het isoleren van daken, muren of vloeren en installeert een nieuwe verwarmingsketel. Thomas More Kempen en Mechelen-Antwerpen krijgen subsidies voor isolatie en het plaatsen van nieuwe ramen. En de Universiteit Antwerpen vervangt op verschillende locaties de ramen en isoleert de vloeren, muren en daken.

AP Hogeschool € 400 000,00
Karel De Grote Hogeschool € 264 000,00
Thomas More Kempen € 242 865,00
Thomas More Mechelen-Antwerpen € 128 956,00
Universiteit Antwerpen € 1 500 000,00

Totaal € 2 535 821,00
 
Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: “Ook het hoger onderwijs in Antwerpen heeft een uitgebreid onderwijspatrimonium en dus een groot potentieel om energie te besparen. Voor heel Vlaanderen keuren we vandaag opnieuw 91 energie-efficiëntieprojecten goed, voor een totale subsidie van bijna 12 miljoen euro. In Antwerpen zijn dat 18 projecten voor een totaal subsidiebedrag van ruim 2,5 miljoen euro. Daarmee wordt de uitstoot van CO2 verminderd en draagt het hoger onderwijs bij tot een schoner klimaat.”Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook