armoede

Vier projecten uit Antwerpen bekroond door de BNP Paribas Fortis Foundation

In Antwerpen groeit 27% van de jonge kinderen op in kansarmoede. Daarom reikt de BNP Paribas Fortis Foundation voor het achtste jaar op rij haar Awards uit aan verenigingen die via educatieve projecten de strijd aangaan tegen de sociale uitsluiting van kinderen en jongeren in moeilijkheden. De Foundation geeft dit jaar 828.000 € financiële steun aan 78 projecten en 9 Recht uit het Hart projecten in heel België.
In de stad Antwerpen ontvangen vier verenigingen samen in totaal 52.500 € voor de realisatie van zo’n project. Het gaat om de volgende vzw’s:Aan tafel in armoede

Public Domainmeer over:

Public Domain

Public Domain


meer over:

Van verdeelcentrum tot hulpbehoevende: het traject van de voedselbank


In 2016 bereikten de Belgische voedselbanken maar liefst 143.000 mensen. Ook in Antwerpen, waar meer dan één kind op vier in een kansarm gezin geboren wordt, is de vraag naar voedselpakketten groot. Maar hoe werken die voedselbanken? Reporter Ruben volgde het proces van het verdeelcentrum in Mortsel tot bij armoedeorganisatie De Toevlucht in het stadscentrum.

Video: 
0meer over:

Help eens 'n handje - comedybenefiet

Datum: 
30 oktober, 2016 - 15:00 - 17:30
Voor de 7de editie van deze comedybenefiet brengt 't (h)ART voor Iedereen vzw, weer topkomieken van de bovenste plank op het podium.
Plaats: 
2000 Antwerpen
Prijs: 
€16
Bijkomende info: 
VVK 14

Help eens 'n handje - comedybenefiet

Datum: 
25 oktober, 2015 - 15:00 - 17:30
Voor de 6de editie van deze comedybenefiet brengt 't (h)ART voor Iedereen vzw, weer topkomieken van de bovenste plank op het podium. Dit jaar: Michael Van Peel, Bas Birker, Nigel Williams, Veerle Malschaert en Dennis Van Sant.
Plaats: 
2000 Antwerpen
Prijs: 
€16
Bijkomende info: 
VVK 14
Michael van Peel

Michael van Peel

Michael van PeelLees meer over Help eens 'n handje - comedybenefiet


Studenten zoeken overnemer voor Freego: “Oplossing voor armoede en voedselverspilling”

Vijf studenten van de Karel de Grote-Hogeschool plaatsten deze week een kleine koelkast in Antwerpen-Noord. Door gratis maaltijden aan te bieden voor mensen die er nood aan hebben, willen zij hun steentje bijdragen aan de armoedebestrijding in de stad. Het project liep vrijdag af, dus zoeken iemand die het wil verderzetten: “Het is een kans voor de gemeenschap.”

Studenten zoeken overnemer voor Freego: “Oplossing voor armoede en voedselverspilling”Studenten zoeken overnemer voor Freego: “Oplossing voor armoede en voedselverspilling”

Studenten zoeken overnemer voor Freego: “Oplossing voor armoede en voedselverspilling”Lees meer over Studenten zoeken overnemer voor Freego: “Oplossing voor armoede en voedselverspilling”


TEDx Salon: Zeven sprekers houden inspirerend betoog over armoede in Atlas

Op donderdag 13 november vindt er in Atlas een TEDx Salon plaats met als thema armoede. Zeven sprekers uit verschillende sectoren vertellen vanuit hun eigen ervaring en discipline over de achtergronden en het mechanisme van armoede en hoe armoede bestreden kan worden.
 
Ted is een organisatie die wereldwijd conferenties en lezingen houdt waarin bevlogen sprekers boeiende, inspirerende of eigenzinnige presentaties brengen.Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook