bibliotheek permeke

Een jaar Riske Lemmens in bibliotheek Permeke

Na een schrijver (Bart Moeyaert), een muzikant (Tijs Delbeke) en een kunstenaarscollectief (TimeCircus) haalt bibliotheek Permeke een illustrator in huis als ‘artist in residence’. Daarmee zet de bib opnieuw een belangrijk deel van haar collectie in de kijker. ‘Het Jaar met Riske Lemmens’ gaat zaterdag 8 oktober van start met een openingsfeest.
 
Riske Lemmens woont en werkt in Antwerpen. Al sinds haar 15de wilde ze kinderboekillustrator worden.Permeke sluit jubileumjaar af in stijl met ‘De Nacht van de Vrouwelijke Stem’ en Boekenbal

Op zaterdag 16 april vindt in Bibliotheek Permeke het slotevent van het jubileumjaar voor tien jaar Permeke plaats. Tientallen vrouwelijke artiesten brengen die avond literaire en muzikale performances. Aansluitend is er een groot Boekenbal.Just Loomis

Just Loomis

Lees meer over Just Loomis in bibliotheek Permeke

(c) Just Loomis
meer over:

Just Loomis in bibliotheek Permeke

Vrijdag 4 december 2016 opent in bibliotheek Permeke in Antwerpen een fototentoonstelling van de Amerikaanse portret- en kunstfotograaf Just Loomis. Hij werkte voor toonaangevende magazines en sleepte tijdens zijn jarenlange carrière prestigieuze fotografieprijzen in de wacht. De tentoonstelling loopt tot eind april 2016.
 
Bij een rondleiding in Antwerpen in 2013 viel Loomis als een blok voor de Permeke bibliotheek, haar bezoekers en de inwoners van de wijk (met postnummer) 2060.
Just Loomismeer over:

Timecircus in bibliotheek Permeke

Na ‘Het Jaar met Bart Moeyaert’ en ‘Het Jaar met Tijs Delbeke’ heet bibliotheek Permeke nu het Antwerpse kunstenaarscollectief Timecircus welkom als ‘artists in residence’. Dit culturele jaar gaat van start met een stevig feestje op zaterdag 3 oktober 2015 in en rond de bib.
 
Timecircus is een collectief van ongeveer vijftien kunstenaars. In Antwerpen zijn ze vooral bekend van Bar Paniek, een kunstenwerkplaats én bar aan het Kattendijkdok. Sinds 1998 bouwen ze beeldende installaties.meer over:

TEDx Salon: Zeven sprekers houden inspirerend betoog over armoede in Atlas

Op donderdag 13 november vindt er in Atlas een TEDx Salon plaats met als thema armoede. Zeven sprekers uit verschillende sectoren vertellen vanuit hun eigen ervaring en discipline over de achtergronden en het mechanisme van armoede en hoe armoede bestreden kan worden.
 
Ted is een organisatie die wereldwijd conferenties en lezingen houdt waarin bevlogen sprekers boeiende, inspirerende of eigenzinnige presentaties brengen.De Coninckplein

Nog geen stemmen
Het Coninckplein is een plein in Antwerpen, vernoemd naar Pieter De Coninck.
Dit driehoekig plein in het centrum van de stad ligt zo'n halve kilometer ten noorden van het Centraal Station. Het heeft een oppervlakte van 4565 m².
Voorheen werd het Solvijnsplein genoemd.


Categorie: 
Over de stad
Soort Over de stad: 
Openbare plaatsen
Straatnaam & Huisnummer: 
De Coninckplein
2000 Antwerpen
Openingsdagen: 
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
wijk: 
Antwerpen Noord
0
Adres

De Coninckplein
2000 Antwerpen

Openingsdagen

       
MaDiWoDoVrZaZoStrip & boekenplein Antwerpen

Datum: 
18 november, 2012 - 10:00 - 16:00
De Strip- & boekenpleinen van november en december bieden literatuurliefhebbers opnieuw een divers programma aan. In november kunnen kinderen zich creatief uitleven en luisteren naar spannende verhalen. In december brengen Tanya en Vergauwen een klassieker uit de literatuur tot leven.


Plaats: 
De Coninckplein, Bilbliotheerk Permeke

Strip-& boekenplein

Datum: 
21 oktober, 2012 - 10:00 - 16:00


Op zondag 21 oktober 2012 kan iedereen opnieuw snuisteren in de vele boekenkraampjes op het De Coninckplein te Antwerpen. Elke literatuurliefhebber kan er tussen 10 en 16 uur tweedehands strips en boeken kopen. Tijdens deze editie kunnen bezoekers genieten van enkele randactiviteiten


Plaats: 
De Coninckplein

Permeke bibliotheek krijgt verticale tuin

Na een uitgebreid onderzoek is bibliotheek Permeke uitgekozen als eerste stadsgebouw om een grote groene gevel te krijgen. Permeke ligt in een gedeelte van de binnenstad met weinig openbaar groen. De stad wil dit project in samenwerking met een externe gespecialiseerde firma realiseren tegen eind mei 2013. 
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook