De Coninckplein

Zes uur durend pianoconcert op het De Coninckplein

Het De Coninckplein is op zondag 15 mei ‘the place to be’ voor iedereen die van pianomuziek houdt. Die dag is er een nieuwe editie van de jaarlijkse Pianomarathon van bibliotheek Permeke. Tegelijk vindt ook het maandelijkse Strip- & Boekenplein plaats.

Tijdens de Pianomarathon, op zondag 15 mei tussen 10 en 16 uur, zetten tientallen pianisten zich achter de vleugel en toveren ze om de beurt fijne muziek uit hun vingers.Vier mee de 25ste verjaardag van de ombudsdienst

Zondag 17 april viert de ombudsdienst van de stad Antwerpen zijn 25ste verjaardag op het De Coninckplein. Acteur Herman Verbruggen (Markske uit FC De Kampioenen) laat de aanwezigen op een leuke manier kennismaken met de dienst. Op de ombudsbeurs kunnen bezoekers bovendien andere ombudsdiensten ontdekken. Om er echt een feest van te maken krijgen aanwezigen een stukje taart.Cult 2060 viert verjaardag met groot feest

Liefhebbers van cultuur noteren zondag 26 oktober in hun agenda. Dan viert het cultuurfeest Cult 2060 haar vijfde verjaardag. Iedereen is welkom om mee te feesten. Van 10 tot 22 uur zijn er een heleboel activiteiten op en rond het De Coninckplein.
 
Elke bezoeker vindt wel een activiteit naar zijn zin in het programma van Cult 2060. Liefhebbers van comedy reserveren best een zitje in Fabriek Noord. In Filmhuis Klappei  worden dan weer verschillende documentaires en films vertoond.Multiculturele Expo A Coninckplein zet culturele rijkdom van 2060 in de kijker

Datum: 
24 mei, 2014 - 11:00 - 16:30
Op zaterdag 24 mei kan iedereen van 11 tot 16.30 uur de culturele rijkdom van de wijk 2060 leren kennen op het De Coninckplein. Buurtbewoners, lokale handelaars en sympathisanten organiseren die dag een cultuurfeest en zetten hun wijk daarmee op een positieve manier in de kijker. De stad Antwerpen ondersteunt dit buurt- en cultuurfeest in het kader van het Europese DNA-project.
 
Op zaterdag 24 mei pakt 2060 uit met haar culturele troeven tijdens de Multiculturele Expo A Coninckplein.
Plaats: 
De Coninckplein, 2060 Antwerpen

‘De Kraam’: Bart Moeyaert verkoopt zijn uitgelezen boeken op het Strip-en boekenplein

Op zondag 20 april vindt op het De Coninckplein een bijzondere editie van het Strip- en boekenplein plaats. Die dag staat Permekes schrijver in residentie Bart Moeyaert er namelijk met een eigen kraam. Hij verkoopt de boeken uit zijn boekenkast voor een prikje. De opbrengt gaat naar De Spits, een Antwerps internaat voor schipperskinderen.Verlening en uitbreiding alcoholverbod op en rond De Coninckplein

Het college besliste vandaag om de verlenging en uitbreiding van het alcoholverbod op en rond het De Coninckplein ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad. Het verbod blijkt een positieve invloed te hebben op de buurt. Daarom wil het college de maatregel met 1 jaar verlengen en uitbreiden met enkele straten.Juli muziekmaand op het De Coninckplein

Elke donderdagavond in juli 2013 kan iedereen genieten van livemuziek op het De Coninckplein. Dit jaar treden er enkele grote namen op zoals Joey Gilmore, Nicole & Hugo en FIXKES.meer over:

De Coninckplein danst

Elke vrijdagavond in juni 2013 kan iedereen dansworkshops volgen op het De Coninckplein. Professionele dansleraars tonen deelnemers de basisstappen van verschillende dansstijlen. Wie liever toekijkt, kan van een drankje genieten aan de bar. Na elke workshop gaat het feest verder in café Kiebooms.meer over:

De Conickplein feestelijk verlicht

Van 21 december 2012 tot 18 januari 2013 wordt het De Coninckplein feestelijk verlicht. Honderden nieuwjaarswensen zullen dan boven het plein zweven. De wensen hangen aan verschillende draden die over het plein gespannen worden. Speciale spots belichten het geheel. Zo lijkt het alsof de wensen boven het plein zweven.  

De kerstwensen van de lichtinstallatie zijn wensen van buurtbewoners. De voorbije twee weken verzamelde een buurtbewoonster kerstwensen in de buurt. Ze vroeg haar buren wat ze zichzelf en de buurt toewensen voor 2013.  
Bibliotheek Permeke

Rating: 2 op 5 (1 stem)

Bibliotheek Permeke is de hoofdbibliotheek van Antwerpen.
Zij is gevestigd op De Coninckplein.

In Permeke vind je een ruime keuze van cd's, dvd's, boeken,..

Feestdagen gesloten:

1 en 2 januari
Paaszondag en Paasmaandag
1 mei
Hemelvaart
Pinksterzondag en Pinkstermaandag
21 juli
15 augustus
1 en 11 november
25 en 26 december

Categorie: 
Over de stad
Soort Over de stad: 
Openbare plaatsen
Straatnaam & Huisnummer: 
De Coninckplein 26
2060 Antwerpen
Telefoon: 
0800 992 93
Fax: 
03 338 39 64
Openingsdagen: 
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Openingsuren: 
Maandag tot donderdag van 10 tot 20 uur. Maandagen in juli en augustus van 10 to 17 uur) Vrijdag en zaterdag van 10 tot 17 uur. Zondag van 10 tot 14 uur.
wijk: 
Antwerpen Noord
2
Rating: 2 op 5 (1 stem)
Adres

De Coninckplein 26
2060 Antwerpen

Contact

Tel: 0800 992 93
Fax: 03 338 39 64

Openingsdagen

       
MaDiWoDoVrZaZoInhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook