Permeke

Een jaar Riske Lemmens in bibliotheek Permeke

Na een schrijver (Bart Moeyaert), een muzikant (Tijs Delbeke) en een kunstenaarscollectief (TimeCircus) haalt bibliotheek Permeke een illustrator in huis als ‘artist in residence’. Daarmee zet de bib opnieuw een belangrijk deel van haar collectie in de kijker. ‘Het Jaar met Riske Lemmens’ gaat zaterdag 8 oktober van start met een openingsfeest.
 
Riske Lemmens woont en werkt in Antwerpen. Al sinds haar 15de wilde ze kinderboekillustrator worden.Buurderij Permeke

Dinsdag 24 november 2014 gaat Buurderij Permeke van start op het binnenplein van bibliotheek Permeke op het De Coninckplein. Een buurderij is een afhaalpunt en wekelijks ontmoetingsmoment tussen producenten (lokale boeren) en hun online-klanten (Antwerpenaars).
 
Het kunstenaarscollectief Timecircus, op dit moment de “artists in residence” in bibliotheek Permeke, haalt een buurderij van Boeren & Buren naar Permeke.meer over:

Dansen op jazz, soul of pop tijdens De Coninckplein Swingt

Dansen op popmuziek en de tonen van het Cuban Ensemble klinkt logisch. Maar dansen op jazz of blues is misschien al minder evident. Wie dat graag eens wil uitproberen, is op zaterdag 27 september welkom op De Coninckplein Swingt.
 
Op zaterdag 27 september verandert het De Coninckplein vanaf 15 uur in een grote dansvloer. De docenten van Jazz Studio en van Popsoulstudio brengen er het beste van zichzelf en laten dansliefhebbers volop genieten van hun optredens.meer over:

Stadskantoren

Heb je een Reispas nodig? Is er een kindje geboren? Of heb je vuilniszakken nodig? Als inwoner van de stad Antwerpen kan je voor dit en veel meer documenten en diensten terecht in uw stadskantoor. Uw stadskantoor is de toegangspoort tot alle stedelijke diensten. Het stadskantoor staat open voor alle inwoners van de stad.

Vooraleer u naar het stadskantoor vertrekt, controleert u best eerst voor welke diensten en documenten u er terecht kunt.

meer over:

Stadskantoor Permeke

Nog geen stemmen
Update: dit stadskantoor bestaat niet meer.
Categorie: 
Over de stad
Straatnaam & Huisnummer: 
De Conickplein 25
2060 Antwerpen
Telefoon: 
+32 3 338 39 00
Fax: 
+32 3 338 39 25
Openingsdagen: 
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Openingsuren: 
van 9.00uur tot 15.00uur donderdag ook van 17.00uur tot 19.00uur Tijdens de kerstvakantie en in de maanden juli en augustus is er geen avondopening.
wijk: 
Antwerpen Noord
0
Adres

De Conickplein 25
2060 Antwerpen

Contact

Tel: +32 3 338 39 00
Fax: +32 3 338 39 25
Stadskantoor Permeke

Openingsdagen

       
MaDiWoDoVrZaZoCult 2060

Datum: 
30 oktober, 2011 - 13:00 - 23:00
Op zondag 30 oktober 2011 vindt de tweede editie van Cult 2060 plaats. Tijdens dit gratis cultuurfestival op en rond het De Coninckplein kan iedereen genieten van allerlei culturele en culinaire activiteiten. Cult 2060 wil de wijk Antwerpen-Noord en zijn diverse culturele aanbod in de kijker zetten.  
Gratis: 
Ja

meer over:

Antwerpen in de ban van voorlezen

Op zaterdag 19 maart stelde de stad een syllabus voor om de voorleescompetenties te trainen. Iedereen die rond voorlezen werkt kan de syllabus gratis verkrijgen via de website.
Kinderen feesten de wereld rond

Bibliotheek Permeke stuurt in samenwerking met Vlieg, het cultuurlabel voor kinderen van CultuurNet Vlaanderen, jonge tieners op een ontdekkingstocht doorheen de verschillende wereldfeestdagen. Op een leuke manier komen ze in contact gebracht met kunst en cultuur. Door spel leren de kinderen enkele wereldfeesten kennen, zoals het suikerfeest, Kerstmis, carnaval en het Chinees nieuwjaar. Op het einde van de leerzame rit vieren ze ook echt feest met frisdrank en snoepjes.
Video: 
0Donderdag poëziedag!

Antwerpen Boekenstad organiseert dit jaar opnieuw de “donderdagen van de poëzie”. Iedereen kan op donderdagmiddag terecht in het Antwerpse Letterenhuis of de Permeke-bibliotheek voor gratis poëzie met fascinerende gasten. Bovendien krijg je ook nog een gratis koffie en croissant, wat zorgt voor de ideale poëtische lunch.
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook