linkeroever

Zwembad De Molen op Linkeroever heel de paasvakantie open

Naar aanleiding van de renovatiewerken aan Olympisch Zwembad Wezenberg, kan er dit voorjaar al sinds 7 maart in openluchtzwembad De Molen op Linkeroever gezwommen worden op woensdag, zaterdag en zondag. Tijdens de volledige paasvakantie is het 50 meterbad zelfs elke dag open om een verfrissende duik te komen nemen, ook op Pasen en paasmaandag.Ode aan Jacques Brel op Linkeroever

Op zaterdag 10 december 2016 treedt zangeres Micheline Van Hautem samen met een brassband op in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk op Linkeroever. Met Brel & Brass brengt ze een ode aan Jacques Brel. Linkeroever krijgt de primeur van het concert en is bovendien de enige Belgische locatie op Michelines agenda.
 
Zangeres Micheline Van Hautem trad het afgelopen seizoen op aan de zijde van onder andere Zjef Vanuytsel en Bruno Brel, de neef van Jacques Brel.meer over:

Wordt Sint-Anneke Plage de nieuwe Place ma tu vu?

Sint-Anneke Plage moet opnieuw de hotspot van weleer worden. Om dat te realiseren stelde de stad een masterplan op. Het college keurde vandaag het definitieve ontwerp van dat masterplan goed. De stad kan nu een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) opmaken. Een nieuwe Buurtsporthal en jeugdcentrum op Linkeroever

Vandaag zijn de gloednieuwe Buurtsporthal en jeugdcentrum IGLO geopend in de Europarkwijk op Linkeroever. Deze sportaccommodatie zal naast de buurtbewoners gebruikt worden door de leerlingen van Stedelijk Lyceum Linkeroever en het Gemeenschapsonderwijs (GO!). Jeugdwerking Formaat neemt haar intrek in het nieuwe jeugdcentrum in hetzelfde gebouw. Het project is een unieke samenwerking tussen AG VESPA, Sporting A, de stedelijke jeugddienst, het Stedelijk Onderwijs, het GO!Linker Oevert halve marathon

Honderden lopers nemen op 16 oktober deel aan ‘Linker Oevert ½ Marathon’, een recreatieve halve marathon op Linkeroever. Het parcours van deze semi-natuurloop gaat langs het Galgenweel, de oever van de Schelde en door het Sint-Annabos. Voor velen is dit stukje Antwerpen een ontdekking. Inschrijven kan online, tot en met 8 oktober.
 
Wie op 16 oktober wil deelnemen aan de derde editie van Linker Oevert ½ Marathon kan kiezen voor een traject van 21 kilometer of 10 kilometer. Ook G-sporters lopen gewoon mee in de twee disciplines.Vier Werelddierendag op Beestig!

Naar aanleiding van Werelddierendag vindt op zondag 2 oktober 2016 het gratis festival Beestig! plaats. Op de Boeienweide op Linkeroever stellen dierenorganisaties zichzelf en hun aanbod voor, worden er workshops gegeven en zijn er heel wat randactiviteiten voor jong en oud. Speciaal voor honden en hun baasjes zijn er hondenwandelingen.meer over:

Gratis tennisinitiaties Kiel en Linkeroever

Van dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 augustus 2016 organiseert het district Antwerpen gratis tennisinitiaties in samenwerking met TC VIIde Olympiade en TC Linkeroever. Zowel jong als oud is welkom om deel te nemen. Inschrijven kan nog tot 11 augustus.
 
De gratis tennisinitiaties vinden plaats op het Kiel en Linkeroever. Wie geen eigen racket heeft, kan er een reserveren bij inschrijving. Op het Kiel kan deelnemen vanaf 7 jaar en worden de groepen verdeeld per leeftijdscategorie.meer over:

Jespo geeft kinderen een eigen triatlon

Afgelopen zondag werd de Antwerpse linkeroever voor één dag omgetoverd tot een triatlonparcours voor kinderen. Aan het Sint-Annekestrand konden zij deelnemen aan de Jespo Just 4 Fun Kidstriatlon. In totaal namen 150 kinderen deel aan de recreatieve triatlonwedstrijd. De deelnemers zwommen in zwembad De Molen, fietsten op de Thonetlaan en liepen rondjes op het grasveld aan de Kastanjedreef.
Europark viert feest op 4 juni

Op zaterdag 4 juni 2016 zijn de inwoners van de wijk Europark op Linkeroever welkom om mee te feesten op het Europarkfeest. Ze kunnen onder andere koopjes doen op de rommelmarkt en genieten van gratis optredens.
 
Het grasveld naast de bibliotheek (Elsschot, Willem Elsschotstraat 5, 2050 Antwerpen) op Europark vormt op 4 juni het feestterrein voor het grootste wijkfeest van Linkeroever: het Europarkfeest. De dag gaat om 9 uur van start met een rommelmarkt.meer over:

Iedereen welkom op de jaarlijkse Vliegerhappening

De Vliegerhappening van het district Antwerpen is intussen een vaste afspraak in mei. Op zondag 22 mei is iedereen welkom op Linkeroever.

Expert-vliegeraars en heel wat gezinnen halen tijdens de Vliegerhappening hun mooiste vliegers boven. Wie zelf geen vlieger heeft, kan er ook ter plaatse één maken. Er is voldoende animatie om de hele middag te vullen: vliegerdemonstraties, springkastelen, fanfare, Pretpakket Theater FroeFroe, Circusact Red de Cat, wandeling Natuurpunt WAL …Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook