linkeroever

Regatta urban sports park op Linkeroever

De stad Antwerpen opent het eerste openbare en permanente pumptrack in België in het gloednieuwe urban sports park in Linkeroever. Vlak voor de zomervakantie is de stad klaar met de aanleg van het park, waar vooral urban sports uitgeoefend kunnen worden.

De stad heeft een nieuw sport- en speelpark aangelegd aan de wijk Regatta in Linkeroever. Het park heeft een oppervlakte van 17 000 m² en is bedoeld voor alle leeftijden. Het heeft niet alleen een speeltuin voor de kleinsten, maar daarnaast vooral een zone voor tal van urban sports.meer over:

Zwembad De Molen op Linkeroever heel de paasvakantie open

Naar aanleiding van de renovatiewerken aan Olympisch Zwembad Wezenberg, kan er dit voorjaar al sinds 7 maart in openluchtzwembad De Molen op Linkeroever gezwommen worden op woensdag, zaterdag en zondag. Tijdens de volledige paasvakantie is het 50 meterbad zelfs elke dag open om een verfrissende duik te komen nemen, ook op Pasen en paasmaandag.Ode aan Jacques Brel op Linkeroever

Op zaterdag 10 december 2016 treedt zangeres Micheline Van Hautem samen met een brassband op in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk op Linkeroever. Met Brel & Brass brengt ze een ode aan Jacques Brel. Linkeroever krijgt de primeur van het concert en is bovendien de enige Belgische locatie op Michelines agenda.
 
Zangeres Micheline Van Hautem trad het afgelopen seizoen op aan de zijde van onder andere Zjef Vanuytsel en Bruno Brel, de neef van Jacques Brel.meer over:

Wordt Sint-Anneke Plage de nieuwe Place ma tu vu?

Sint-Anneke Plage moet opnieuw de hotspot van weleer worden. Om dat te realiseren stelde de stad een masterplan op. Het college keurde vandaag het definitieve ontwerp van dat masterplan goed. De stad kan nu een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) opmaken. Een nieuwe Buurtsporthal en jeugdcentrum op Linkeroever

Vandaag zijn de gloednieuwe Buurtsporthal en jeugdcentrum IGLO geopend in de Europarkwijk op Linkeroever. Deze sportaccommodatie zal naast de buurtbewoners gebruikt worden door de leerlingen van Stedelijk Lyceum Linkeroever en het Gemeenschapsonderwijs (GO!). Jeugdwerking Formaat neemt haar intrek in het nieuwe jeugdcentrum in hetzelfde gebouw. Het project is een unieke samenwerking tussen AG VESPA, Sporting A, de stedelijke jeugddienst, het Stedelijk Onderwijs, het GO!Linker Oevert halve marathon

Honderden lopers nemen op 16 oktober deel aan ‘Linker Oevert ½ Marathon’, een recreatieve halve marathon op Linkeroever. Het parcours van deze semi-natuurloop gaat langs het Galgenweel, de oever van de Schelde en door het Sint-Annabos. Voor velen is dit stukje Antwerpen een ontdekking. Inschrijven kan online, tot en met 8 oktober.
 
Wie op 16 oktober wil deelnemen aan de derde editie van Linker Oevert ½ Marathon kan kiezen voor een traject van 21 kilometer of 10 kilometer. Ook G-sporters lopen gewoon mee in de twee disciplines.Vier Werelddierendag op Beestig!

Naar aanleiding van Werelddierendag vindt op zondag 2 oktober 2016 het gratis festival Beestig! plaats. Op de Boeienweide op Linkeroever stellen dierenorganisaties zichzelf en hun aanbod voor, worden er workshops gegeven en zijn er heel wat randactiviteiten voor jong en oud. Speciaal voor honden en hun baasjes zijn er hondenwandelingen.meer over:

Europark viert feest op 4 juni

Op zaterdag 4 juni 2016 zijn de inwoners van de wijk Europark op Linkeroever welkom om mee te feesten op het Europarkfeest. Ze kunnen onder andere koopjes doen op de rommelmarkt en genieten van gratis optredens.
 
Het grasveld naast de bibliotheek (Elsschot, Willem Elsschotstraat 5, 2050 Antwerpen) op Europark vormt op 4 juni het feestterrein voor het grootste wijkfeest van Linkeroever: het Europarkfeest. De dag gaat om 9 uur van start met een rommelmarkt.meer over:

Stad begeleidt buurtbewoners en scholen die overstappen op sorteerstraatjes

Op 1 januari schakelden in Antwerpen de Amelinckxwijk op Linkeroever en wijk den Dam over op ondergrondse sorteerstraatjes voor het afleveren van huishoudelijk afval. De stadsdiensten begeleiden de wijken in deze overgang. Voor de aanwezige scholen is er een aanpak op maat.Nieuwjaarsrun 2016 op Linkeroever

Op zondag 3 januari 2016 vindt een nieuwe editie plaats van de Nieuwjaarsrun op Linkeroever. Er zijn parcours van vijf en tien kilometer en er is een aangepaste kidsrun. Deelnemen kost vijf euro voor lopers op de parcours van vijf en tien kilometer. Het kinderparcours is gratis. Inschrijven kan de dag zelf ter plaatse.
 
Tijdens de vierde editie van de Nieuwjaarsrun leggen lopers een parcours af van vijf of tien kilometer langs het Sint-Annastrand en het Sint-Annabos.meer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook