Luchtbal

Pas

Pas


meer over:

Stad maakt plannen voor Havana-site bekend

De stad Antwerpen plant een nieuwe toekomst voor de Havana-site, de zone naast de wijk Luchtbal. De ruimte tussen de Havanastraat, de Noorderlaan, de A12 en de spoorweg wordt heringericht als een gloednieuw stadsdeel met onder meer een grote nieuwe winkel, een parkeergebouw en veel groen. Alle geplande veranderingen zijn gebundeld in een ruimtelijk uitvoeringsplan, dat iedereen tot en met 9 juni 2016 kan inzien.meer over:

Atelier Recup bouwt Tempelmarkt op Luchtbal

Atelier Recup bouwt Tempelmarkt op Luchtbal

Lees meer over Tempelmarkt op Luchtbal

(c) Kultfunk
meer over:

Inwoners van Luchtbal vieren feest

Dit weekend vindt het jaarlijkse feestweekend in de wijk Luchtbal plaats. Op het programma staan onder andere een rommelmarkt, een expo, straatanimatie en sportdemonstraties. Gregory Frateur beestig in Small Zoo

Op donderdag 11 december leidt Gregory Frateur (Dez Mona) het orkest. Slechts één ding is nu geweten: er staan tien niet nader genoemde songs op de speellijst. Verder zal ook dit concert een trip zijn langs onverwachte moods en grooves. 

Video: 
0meer over:

Freerunning parcours Luchtbal

Vanaf 30 april 2014 kunnen ook getrainde freerunners oefenen op een parcours aan het Tampicoplein in de wijk Luchtbal. Na het gedeelte voor beginners dat eind december in gebruik genomen werd, is er nu immers ook een deel voor gevorderden. Stad en district betrokken de toekomstige gebruikers zeer nauw bij het hele project.meer over:

Opening Velodroom Luchtbal

Datum: 
13 april, 2014 - 14:00 - 19:00
Op zondag 13 april 2014 vindt de officiële opening plaats van Velodroom Luchtbal op het middenplein van de Sintelbaan.Vanaf 14 uur kunnen liefhebbers daar eerst de wedstrijd Parijs-Roubaix volgen op groot scherm. Daarna volgt een inhaalkoers van de Antwerpse districtsschepen voor sport tegen een wielerfanaat uit de Belgische muziekscène. Ook in de maanden daarna wordt de velodroom dé plek voor een reeks evenementen zoals fietslessen, workshops fietsherstelling en een retrokoers. Velodroom Luchtbal is een werk van kunstenaars Bruno en Elke met participatie van de hele buurt.

meer over:

District brengt dit voorjaar kleur op Luchtbal

Naar jaarlijkse gewoonte heeft de groendienst van de stad onlangs op diverse locaties in Antwerpen bloembollen geplant. Ook op Luchtbal  zullen in het voorjaar 128 000 bollen voor bloemenpracht zorgen. Het district Antwerpen investeerde in totaal bijna 16 000 euro. De aangeplante bollen zijn perfect geschikt voor verwildering en zullen nog jarenlang kleur brengen.
 
Er werden op Luchtbal bloembollen geplant op het Squarepark (Dokter Decrolystraat), en het grasveld tussen de Canadalaan en Noorderlaan (ten noorden van Postgebouw).DAY ONE zet Luchtbal in de verf

ANTWERPEN- In de wijk Luchtbal start op 2 oktober 2013 het DAY ONE street art festival. Maar liefst vijftien artiesten uit binnen- en buitenland beschilderen er gebouwen. Daarnaast kan je naar een expo gaan, workshops volgen en een debat bijwonen.

Street art © PixelpanchoStreet art © Pixelpancho

Street art © PixelpanchoLees meer over DAY ONE zet Luchtbal in de verf


Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook