street art

Graffiti: taboe of kunst?

ANTWERPEN – Graffiti werd erg lang beschouwd als vandalisme. De laatste jaren veranderde het idee errond echter volledig en werd graffiti vaak artistiek. Mede dankzij kunstenaars als Banksy is het taboe rond street art bijna helemaal verdwenen.
meer over:

DAY ONE zet Luchtbal in de verf

ANTWERPEN- In de wijk Luchtbal start op 2 oktober 2013 het DAY ONE street art festival. Maar liefst vijftien artiesten uit binnen- en buitenland beschilderen er gebouwen. Daarnaast kan je naar een expo gaan, workshops volgen en een debat bijwonen.

Street art © PixelpanchoStreet art © Pixelpancho

Street art © PixelpanchoLees meer over DAY ONE zet Luchtbal in de verf


Slinkachu, de grote man achter de kleine mensen

Wie de kleine dingen in het leven kan appreciëren, kon op 4 en 5 mei zijn hart ophalen in Antwerpen. Straatartiest Slinkachu vergastte de stad op zijn miniatuurspektakel Little People.

SlinkachuSlinkachu

Slinkachu Lees meer over Slinkachu, de grote man achter de kleine mensen


Street art in Antwerpen

Datum: 
4 mei, 2012 - 10:00 - 5 mei, 2012 - 19:00
YOU ARE HERE introduceert street art van de Londense kunstenaar Slinkachu in het Antwerpse straatbeeld. 

Een bijzonder project in de publiek ruimte

Op 4 en 5 mei kan iedereen Slinkachu’s werk in het district Antwerpen ontdekken. Inwoners en bezoekers worden uitgenodigd op zoek te gaan naar deze miniatuurinstallaties in de openbare ruimte.  
Plaats: 
2018 Antwerpen

meer over:

Street art als nieuw kunstfenomeen

Graffiti heeft zijn rebelse karakter verloren. Zelfs op school- en winkelmuren mogen jongeren hun creativiteit botvieren. Maar het verbod blijft uitnodigend. Street art, een nieuw illegaal kunstfenomeen, komt in opmars.

Street art-artiesten stellen hun kunst tentoon op stickers, sjablonen en posters. Ook zonder toestemming geplaatste beelden, schilderingen en mobielen behoren tot deze kunstvorm. Vooral vervallen gebouwen, elektriciteitskasten en oude brievenbussen doen dienst als expositieruimte.

L’art pour l’art

Space InvaderSpace Invader

Space Invader Lees meer over Street art als nieuw kunstfenomeen


Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook