graffiti

Meeting of styles graffitifestival

Het graffitifestival Meeting of Styles komt ook dit jaar naar Antwerpen, van 21 tot 23 augustus 2015. Meer dan 120 artiesten zullen een straatkunstwerk plaatsen op een muur in de buurt van de Zomerfabriek in de wijk Zurenborg. In totaal krijgt het festival ongeveer 3000 vierkante meter ter beschikking.      
 
Meeting of Styles (MOS) is een internationaal graffitifestival dat dit jaar plaatsvindt in zestien landen.Antwerpse zomerwandeling zet street art in de kijker

Evenals voorgaande jaren staan de stadgidsen van de Antwerpse zomerwandelingen weer klaar om toeristen en bewoners mee te nemen op een ontdekkingstocht langs onbekende bezienswaardigheden. Deze zomer krijgen ‘den Boulevard’ en street art in de Sint-Andrieswijk de aandacht. “Een zeer boeiende manier om de stad te verkennen en op een andere manier te bekijken.”
meer over:

300 meter graffitikunst en een nieuwe legale graffitizone te Berchem

Art at the Bikeway maakt van 300 meter grijze muur en enkele leegstaande huizen in de Uitbreidingstraat in Berchem een uniek graffitiproject. Verschillende stedelijke diensten en meer dan 120 internationale graffitikunstenaars slaan hiervoor de handen in elkaar.
 
De 300 meter lange muur in de Uitbreidingstraat, tussen de Pretoriastraat en de Vlijtstraat in Berchem, heeft sinds jaren te kampen met overlast: illegale graffititags, sluikstort, zwerfvuil  en wildplassen.Station Antwerpen-Luchtbal wordt graffitimuur

Het station van Antwerpen-Luchtbal is aan een grondige transformatie bezig. De NMBS maakte een van de muren beschikbaar voor het werk van drie graffitikunstenaars. Steve Locatelli deed de aanvraag en financiert de verf: "Het geeft een kick hier te mogen staan."
Steve Locatelli tovert Antwerpen-Luchtbal om tot graffitikunstwerk. (foto: Iris Luyckx)meer over:

Steve Locatelli tovert Antwerpen-Luchtbal om tot graffitikunstwerk. (foto: Iris Luyckx)

Steve Locatelli tovert Antwerpen-Luchtbal om tot graffitikunstwerk. (foto: Iris Luyckx)


meer over:

Graffiti: taboe of kunst?

ANTWERPEN – Graffiti werd erg lang beschouwd als vandalisme. De laatste jaren veranderde het idee errond echter volledig en werd graffiti vaak artistiek. Mede dankzij kunstenaars als Banksy is het taboe rond street art bijna helemaal verdwenen.

Banksy gebruikt schilderingen om sociale problemen aan te kaarten. (foto: Barney Livingston)meer over:

Banksy gebruikt schilderingen om sociale problemen aan te kaarten. (foto: Barney Livingston)

Banksy gebruikt schilderingen om sociale problemen aan te kaarten. (foto: Barney Livingston)


meer over:

Antwerps talent op opening Produckt-weekend in Kavka

Jc Kavka stond vrijdag 21 september helemaal in het teken van Antwerps talent. Naar aanleiding van het Produckt-weekend dat plaatsvond in de buurt van de Oudaan, kon je vrijdag afzakken naar Kavka voor Echt Antwerps Produckt. Rustige slam poetry en een stevige portie Antwerpse hiphop, met namen zoals Pepe en Straatwaarde, maar ook beatboxer Uruz en zijn vrouwelijke kompaan Romy, zorgden voor een heus feest.

Video: 
5
Rating: 5 op 5 (1 stem)Antwerp Underground

Antwerp Underground is een project van StampMedia waarin we onderzoeken of je nog wel kunt spreken van undergroundcultuur in Antwerpen. Met een mix van audiofragmenten, foto- en videoreportages krijg je een stand van zaken. Vragen die we onszelf stelden: wanneer wordt underground mainstream? Is illegaliteit de enige uitweg om underground je ding te kunnen blijven doen?

Antwerp UndergroundAntwerp Underground

Antwerp Underground Lees meer over Antwerp Underground


Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook