zurenborg

Immoproject Argo Navis in de Lange Van Ruusbroecstraat

Projectontwikkelaar Custombuild is gestart met de bouwwerken van hun stadsvernieuwingsproject “Argo Navis” in de Lange Van Ruusbroecstraat 45, 45 bis en 81 te Zurenborg. Het woonproject omvat vijftien appartementen met privatieve tuinen of ruime terrassen, een gemeenschappelijke tuin met een paviljoen waar twee kantoorruimtes ondergebracht zullen worden, en een afgesloten parkeerhal met 91 parkeerplaatsen.meer over:

Meeting of styles graffitifestival

Het graffitifestival Meeting of Styles komt ook dit jaar naar Antwerpen, van 21 tot 23 augustus 2015. Meer dan 120 artiesten zullen een straatkunstwerk plaatsen op een muur in de buurt van de Zomerfabriek in de wijk Zurenborg. In totaal krijgt het festival ongeveer 3000 vierkante meter ter beschikking.      
 
Meeting of Styles (MOS) is een internationaal graffitifestival dat dit jaar plaatsvindt in zestien landen.Buurtfietsstalling in voormalige bibliotheek Wolfstraat open

Sinds gisteren kunnen de eerste buurtbewoners hun fietsen stallen in de voormalige bibliotheek aan de Wolfstraat 1 in Zurenborg. Hiermee opende het Antwerpse Parkeerbedrijf de vijftiende locatie met een buurtfietsenstalling, die plaats biedt aan 64 fietsen.
 
Waar voorheen boekenkasten stonden, staan nu beugels voor 64 fietsen. Daarvan zijn er ondertussen al 48 verhuurd. “Zurenborg is een buurt die enorm gebaat is bij deze fietsenstalling.Restaurant Ardent

Restaurant Ardent


Ardent

Nog geen stemmen

Restaurant Ardent is een moderne en gezellige restaurant met hoofdzakelijk producten uit eigen bodem. 

De menukaart van Ardent biedt authentieke Belgisch-Franse gerechten aan tegen schappelijke prijzen.

Categorie: 
Horeca
Soort Horeca: 
Restaurant
Soort keuken: 
belgisch
frans
gastronomisch
Budget: 
€25.00
Restaurant Ardent
Straatnaam & Huisnummer: 
Dageraadplaats 3
2018 Antwerpen
Telefoon: 
03 336 32 9
Openingsdagen: 
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Openingsuren: 
Van woensdag tot en met zondag lunch van: 12u tot 14u en diner van 19u tot 21u30.
0
wijk: 
Zurenborg
Adres

Dageraadplaats 3
2018 Antwerpen

Contact

Tel: 03 336 32 9
Website

Openingsdagen

       
MaDiWoDoVrZaZoZurenborg Maakt Muziek

Datum: 
13 oktober, 2013 - 14:00 - 18:00
Zurenborg bevestigt z’n reputatie van gastvrije en artistieke buurt met een opmerkelijke reeks gratis concerten tijdens Zurenborg Maakt Muziek (ZuMM). Op zondag 13 oktober 2013 zetten meer dan 20 bewoners, waaronder Lien Van de Kelder (meter van het project), in de namiddag letterlijk hun deur open voor muzikaal talent. Het nieuwe en originele initiatief wordt afgesloten met een optreden van twee leden van Dez Mona, zelf inwoners van de wijk, in school De Brug.
Plaats: 
Zurenborg
Gratis: 
Ja

meer over:

Herwaarderingsplan voor beschermd stadsgezicht Zurenborg

De stad heeft een herwaarderingsplan opgemaakt voor het deel van de wijk Zurenborg dat als stadsgezicht beschermd is. Het plan richt zich op het behoud en het herstel van de architectuur in de wijk, het herstel van de voortuinstroken in de Cogels-Osylei en de herinrichting van het openbaar domein. Het herwaarderingsplan, goedgekeurd door het schepencollege en het Berchems districtscollege, wordt nu voor goedkeuring voorgelegd aan de Vlaamse minister, bevoegd voor monumentenzorg.meer over:

Wijkwandeling in de Stationswijk vanaf 7 april 2013

Wijkwandeling in de Stationswijk vanaf 7 april 2013Lees meer over 5 wijkwandelingen


5 wijkwandelingen

Vanaf 7 april 2013 kunnen liefhebbers op zondag de stad verkennen via gegidste wandelingen door vijf wijken met een eigen geschiedenis. De wandelingen duren elk twee uur en gaan door de stationswijk, het Eilandje, Zurenborg, het historisch centrum en de Dam.
 
Wie op zoek is naar een leuke manier om individueel of samen met familie, vrienden of collega’s de stad te verkennen, kan dit voor- en najaar deelnemen aan gegidste stadswandelingen.
Wijkwandeling in de Stationswijk vanaf 7 april 2013Zurenborg krijgt herwaarderingsplan

De stad heeft een herwaarderingsplan opgemaakt voor een deel van de wijk Zurenborg. Het richt zich op het behoud en het herstel van de architectuur in de wijk, het herstel van de voortuinstroken in de Cogels-Osylei en de herinrichting van het openbaar domein.meer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook