bibliotheek

De Nacht van Permeke op zaterdag 5 januari 2019

Zaterdag 5 januari 2019 opent bibliotheek Permeke ’s avonds haar deuren voor de tweede editie van De Nacht van Permeke. Het wordt een nacht vol literatuur, theater, performances, film, tekenkunst, muziek én massages.meer over:

Klanten van Antwerpse bibs kunnen jaar lang gratis films streamen

Vandaag werd het pilootproject filmstreaming via de bibliotheek gelanceerd tijdens het MOOOV filmfestival. Gedurende 1 jaar kan elke klant van de Antwerpse bibliotheken gratis en onbeperkt films streamen van het online-‘video on demand’- platform Dalton.be. Het enige wat u nodig hebt, is een account op ‘Mijn Bibliotheek’. Het platform biedt vooral alternatieve en Vlaamse films aan en biedt een aanvulling op de bestaande dvd-collecties in de bibliotheken.
 meer over:

Jeugdboekenmaand in de Antwerpse bibliotheken

Van 1 tot 31 maart focust de Jeugdboekenmaand dit jaar op wetenschap en techniek, onder de noemer Eureka!. De Antwerpse bibliotheken pakken opnieuw uit met heel wat activiteiten, een interactief ‘doeboekje’ en een eigen website. Dieter Coppens daagt de Antwerpse jeugd uit zelf uitvindingen te doen en het resultaat te delen in de bibliotheken en via #EurekaAntwerpen.Nieuwe bibbus voor Antwerpen

Nieuwe bibbus voor AntwerpenLees meer over nieuwe bibbus


meer over:

nieuwe bibbus

Vandaag werd de nieuwe bibbus van stad Antwerpen ingehuldigd. De op maat gebouwde, transformeerbare bus vervangt de oudste van de 3 huidige bussen. De bus is een rijdende bibliotheek, een voorleesruimte en een cinemazaaltje in één.

770 klassen per jaar

De eerste Belgische bibbus reed in 1959 uit in Antwerpen (toen ‘bibliobus’). Deze mobiele wijkbibliotheek was meteen een succes bij jong en oud. Sinds 1991 rijdt de bus enkel naar scholen. De bibbus is een educatieve partner voor het basisonderwijs, die alle leerlingen leesplezier wil laten ervaren.
Nieuwe bibbus voor Antwerpenmeer over:

Stripfiguren houden kinderen langer in de bib

Elf Antwerpse bibliotheken hebben een app ontwikkeld om jongeren tussen 12 en 15 jaar in de bibliotheken te houden. De app heet BIBIT en draait rond twaalf verschillende personages die verschillende vragen, hobby’s of problemen hebben. De kinderen die de app uitprobeerden, zijn alvast onder de indruk.

Video: 
0Antwerpse Taalpunten Nederlands veroveren Vlaanderen

De Taalpunten Nederlands in de Antwerpse bibliotheken die nieuwkomers en anderstalige volwassenen ondersteunen bij het leren van Nederlands zijn een succes. Ze kennen al navolging in verschillende gemeenten. De stad Antwerpen stelt haar expertise ter beschikking van andere Vlaamse bibliotheken via het ‘Vlaams netwerk Taalpunten’ dat ze heeft opgericht.meer over:

Renovatie bibliotheek Arena van start

Na jaren van intensief gebruik krijgt bib Arena in Deurne een totale make-over. De bib wordt ingericht op maat van kinderen en hun ouders, jonge lezers, jongeren en volwassenen. De werken gaan op 19 oktober 2015 van start. De bib gaat dan een tijdje dicht en heropent op maandag 11 januari 2016. Dan worden er wel nog lichte werken uitgevoerd. Tijdens de sluiting geldt een aangepaste leentermijn. Klanten kunnen terecht bij bibliotheken in de buurt zoals bib Couwelaar (Deurne), de Poort (Berchem) en Permeke (Antwerpen).meer over:

Aftrap Jeugdboekenweek 2015 in kinderbib De Vertellerij

Gisteren opende schepen voor cultuur Philip Heylen officieel het Antwerpse luik van de Jeugdboekenweek in kinderbib De Vertellerij in Berchem. De schepen stelde onder meer het unieke doeboekje en de vernieuwde website van de Jeugdboekenweek voor. Acteur Herman Verbruggen (‘Markske’ van F.C. De Kampioenen) las daarna een verhaaltje voor aan de leerlingen van school 6B van het Hinkelpad, uit Berchem.
 
De Vlaamse Jeugdboekenweek trekt dit jaar de kaart van de humor.Buurtfietsstalling in voormalige bibliotheek Wolfstraat open

Sinds gisteren kunnen de eerste buurtbewoners hun fietsen stallen in de voormalige bibliotheek aan de Wolfstraat 1 in Zurenborg. Hiermee opende het Antwerpse Parkeerbedrijf de vijftiende locatie met een buurtfietsenstalling, die plaats biedt aan 64 fietsen.
 
Waar voorheen boekenkasten stonden, staan nu beugels voor 64 fietsen. Daarvan zijn er ondertussen al 48 verhuurd. “Zurenborg is een buurt die enorm gebaat is bij deze fietsenstalling.Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook