bibliotheek

De Nacht van Permeke op zaterdag 5 januari 2019

Zaterdag 5 januari 2019 opent bibliotheek Permeke ’s avonds haar deuren voor de tweede editie van De Nacht van Permeke. Het wordt een nacht vol literatuur, theater, performances, film, tekenkunst, muziek én massages.meer over:

Klanten van Antwerpse bibs kunnen jaar lang gratis films streamen

Vandaag werd het pilootproject filmstreaming via de bibliotheek gelanceerd tijdens het MOOOV filmfestival. Gedurende 1 jaar kan elke klant van de Antwerpse bibliotheken gratis en onbeperkt films streamen van het online-‘video on demand’- platform Dalton.be. Het enige wat u nodig hebt, is een account op ‘Mijn Bibliotheek’. Het platform biedt vooral alternatieve en Vlaamse films aan en biedt een aanvulling op de bestaande dvd-collecties in de bibliotheken.
 meer over:

Jeugdboekenmaand in de Antwerpse bibliotheken

Van 1 tot 31 maart focust de Jeugdboekenmaand dit jaar op wetenschap en techniek, onder de noemer Eureka!. De Antwerpse bibliotheken pakken opnieuw uit met heel wat activiteiten, een interactief ‘doeboekje’ en een eigen website. Dieter Coppens daagt de Antwerpse jeugd uit zelf uitvindingen te doen en het resultaat te delen in de bibliotheken en via #EurekaAntwerpen.Nieuwe bibbus voor Antwerpen

Nieuwe bibbus voor AntwerpenLees meer over nieuwe bibbus


meer over:

nieuwe bibbus

Vandaag werd de nieuwe bibbus van stad Antwerpen ingehuldigd. De op maat gebouwde, transformeerbare bus vervangt de oudste van de 3 huidige bussen. De bus is een rijdende bibliotheek, een voorleesruimte en een cinemazaaltje in één.

770 klassen per jaar

De eerste Belgische bibbus reed in 1959 uit in Antwerpen (toen ‘bibliobus’). Deze mobiele wijkbibliotheek was meteen een succes bij jong en oud. Sinds 1991 rijdt de bus enkel naar scholen. De bibbus is een educatieve partner voor het basisonderwijs, die alle leerlingen leesplezier wil laten ervaren.
Nieuwe bibbus voor Antwerpenmeer over:

Antwerpse Taalpunten Nederlands veroveren Vlaanderen

De Taalpunten Nederlands in de Antwerpse bibliotheken die nieuwkomers en anderstalige volwassenen ondersteunen bij het leren van Nederlands zijn een succes. Ze kennen al navolging in verschillende gemeenten. De stad Antwerpen stelt haar expertise ter beschikking van andere Vlaamse bibliotheken via het ‘Vlaams netwerk Taalpunten’ dat ze heeft opgericht.meer over:

Buurtfietsstalling in voormalige bibliotheek Wolfstraat open

Sinds gisteren kunnen de eerste buurtbewoners hun fietsen stallen in de voormalige bibliotheek aan de Wolfstraat 1 in Zurenborg. Hiermee opende het Antwerpse Parkeerbedrijf de vijftiende locatie met een buurtfietsenstalling, die plaats biedt aan 64 fietsen.
 
Waar voorheen boekenkasten stonden, staan nu beugels voor 64 fietsen. Daarvan zijn er ondertussen al 48 verhuurd. “Zurenborg is een buurt die enorm gebaat is bij deze fietsenstalling.De kast van Mauro Pawloski

Donderdagavond 6 november start in bibliotheek De Poort de eerste editie van ‘De Kast van…’. Rekkenvuller van dienst is muzikant Mauro Pawlowski. Hij duikt in de collectie boeken, cd’s en dvd’s van bib De Poort en vult de kast met zijn favorieten. De ideale gelegenheid om eens uit te pluizen waar de creatieve Berchemnaar zijn inspiratie haalt. Mauro  koppelt aan deze avond nog een boeiende luistersessie.
 
‘De Kast van  …’ past in de campagne ‘iedereen bibliothecaris’ van de Antwerpse bibliotheken.Collectiebeheer Antwerpse bibliotheken

In De Morgen van vandaag, woensdag 25 september, was te lezen dat de collectie van Nederlands naar Arabisch, Russisch of Turks vertaalde boeken in de Antwerpse bibliotheek Permeke werd verwijderd omdat de boeken versleten waren. De stad kreeg naar aanleiding van dat artikel enkele vragen uit de media en wenst nu het collectiebeheer van de bibliotheken toe te lichten.meer over:

Makkelijk Lezen Plein in Bibliotheek Elsschot

De openbare bibliotheken van de stad Antwerpen willen een 'Makkelijk Lezen Plein' installeren in bibliotheek Elsschot op Linkeroever. Een Makkelijk Lezen Plein is een plek in de bibliotheek die speciaal bedoeld is voor kinderen van acht tot dertien jaar met een taalachterstand, leerprobleem, concentratiestoornis, ... die moeilijkheden ondervinden bij het lezen.
 Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook