Philip Heylen

Stad rijdt meer op aardgas

De stad heeft meer dan honderd dienstvoertuigen op aardgas. Omdat dit aantal blijft groeien en de voertuigen over de hele stad ingezet worden, werd in Hoboken een nieuw CNG-tankstation geopend door Total.
 
CNG of compressed natural gas (aardgas onder druk) is een voertuigbrandstof die tot 30 procent minder CO2  uitstoot dan benzine. De kostprijs van aardgas ligt ook een stuk lager dan die van benzine en diesel. De voertuigen zijn bovendien zuiniger en CNG-motoren stoten tot 95 procent minder fijn stof uit dan dieselmotoren.meer over:

85.000 bezoekers voor Antwerp Pride Parade

In de Antwerpse binnenstad vond op 13 augustus de negende editie van de Antwerp Pride Parade plaats.

Bijzonder veel volk kwam de bonte parade van meer dan 50 organisaties, waaronder holebiverenigingen, bedrijven en middenveldorganisaties, bewonderen. De Lokale Politie Antwerpen telde meer dan 85.000 bezoekers. Dat zijn er 15.000 meer dan vorig jaar.

De stad Antwerpen is bijzonder blij met deze opkomst en het goede verloop van het evenement dat symbool staat voor vrijheid en verdraagzaamheid.De Raap van Rubens in het Antwerps

“De Raap van Rubens”, het bestverkochte Suske & Wiske-album ooit, bestaat nu ook in het Antwerps. Het oorspronkelijke album uit 1977 werd naar het dialect vertaald door de Antwerpse regisseur Robbe De Hert. Het is de eerste keer dat een album van Suske & Wiske in een dialect verschijnt. Het Antwerps was een voor de hand liggende keuze gezien de achtergrond van de twee striphelden en hun geestelijke vader, Willy Vandersteen. Van “De Raap van Rubens” worden 3.500 exemplaren gedrukt. Het album is te koop in Stripwinkel Beo en enkele andere stripwinkels.Kleine rookontwikkeling opgelost in MAS

Tentoonstellingen en 5 jaar MAS gaan door

Vanochtend bluste de brandweer een kleine rookontwikkeling in het Museum aan de Stroom (MAS). Er is geen schade. Eén tentoonstellingsruimte van het MAS blijft vandaag gesloten. Alle tentoonstellingen en activiteiten in het kader van 5 jaar MAS gaan door zoals gepland.
 
Tijdens een veiligheidsronde in het MAS werd in de ochtend van maandag 16 mei lokale rookontwikkeling vastgesteld, afkomstig uit de vloer van een van de verdiepingen.Antwerpse Taalpunten Nederlands veroveren Vlaanderen

De Taalpunten Nederlands in de Antwerpse bibliotheken die nieuwkomers en anderstalige volwassenen ondersteunen bij het leren van Nederlands zijn een succes. Ze kennen al navolging in verschillende gemeenten. De stad Antwerpen stelt haar expertise ter beschikking van andere Vlaamse bibliotheken via het ‘Vlaams netwerk Taalpunten’ dat ze heeft opgericht.meer over:

Monument voor George Van Cauwenbergh ingehuldigd

De stad Antwerpen heeft een monument opgericht ter ere van één van haar bekendste stadsgidsen: George Van Cauwenbergh. De “Vader aller Stadsgidsen” is vereeuwigd in een kunstwerk van Frans Heirbaut op de Willem Ogierplaats, de plek waar hij steevast zijn stadswandelingen begon, met zicht op ’t Steen.
 
George Van Cauwenbergh was 50 jaar lang stadsgids in Antwerpen en stierf onverwacht op 78-jarige leeftijd.meer over:

Maarten Inghels

Maarten Inghels

Lees meer over Maarten Inghels wordt nieuwe stadsdichter

(c) Michiel Hendryckx
Maarten Inghels wordt nieuwe stadsdichter

Maarten Inghels wordt twee jaar lang de stadsdichter van Antwerpen, en volgt daarmee Stijn Vranken op. De stad kiest voor Maarten Inghels vanwege zijn hedendaagse poëzie en zijn engagement voor Antwerpen en zijn burgers. De aanstelling vindt plaats in het stadhuis op Gedichtendag, 28 januari 2016.
 
Voor de aanstelling van een nieuwe stadsdichter doet een adviescommissie een voorstel aan het college.
Maarten InghelsAftrap Jeugdboekenweek 2015 in kinderbib De Vertellerij

Gisteren opende schepen voor cultuur Philip Heylen officieel het Antwerpse luik van de Jeugdboekenweek in kinderbib De Vertellerij in Berchem. De schepen stelde onder meer het unieke doeboekje en de vernieuwde website van de Jeugdboekenweek voor. Acteur Herman Verbruggen (‘Markske’ van F.C. De Kampioenen) las daarna een verhaaltje voor aan de leerlingen van school 6B van het Hinkelpad, uit Berchem.
 
De Vlaamse Jeugdboekenweek trekt dit jaar de kaart van de humor.Antwerpen zet creatief talent in de schijnwerpers met Creative Harbour

Vanaf december 2015 zet de stad Antwerpen, onder de noemer Creative Harbour, haar kunstenaars en creatieve ondernemers in de spotlights. Met internationale evenementen zoals Eurobest en De Invasie, het inrichten van een unieke ontmoetingsplaats en happenings in de openbare ruimte, wordt een jaar lang de aanwezigheid van de vele creatievelingen gevierd. Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook