jeugdbeweging

Dag en nacht van de jeugdbeweging 2017

Op vrijdag 20 oktober 2017, op de Vlaamse Dag van de jeugdbeweging, slaan de Antwerpse jeugdbewegingen de handen in elkaar om te vieren dat meer dan duizend jongeren zich heel het jaar inzetten om kinderen en jongeren een jaar vol spel en plezier te bezorgen. De dag begint met een ontbijt op het Koningin Astridplein om 7 uur in aanwezigheid van schepen voor jeugd Nabilla Ait Daoud. Ook de pers is hierbij van harte welkom.meer over:

Dag en Nacht van de Jeugdbeweging

Vrijdag 23 oktober 2015 vieren Antwerpse kinderen en jongeren de Dag en Nacht van de Jeugdbeweging. Onder het thema ‘Zingt!’ zetten leden vrijdagochtend luidkeels hun jeugdbeweging in de schijnwerpers. Aan het station Antwerpen-Centraal komen ze samen voor een reuzegroot ontbijt. De Dag van de Jeugdbeweging is het ideale moment voor schepen voor jeugd Nabilla Ait Daoud om enkele uitdagingen voor de jeugdwerking in de stad Antwerpen onder de aandacht te brengen.meer over:

De Dodentocht: zomertips voor een fikse wandeling

De zomer is een ideaal moment om de wandelschoenen aan te trekken en gezwind door dal en hei te trekken.
Maar geen heuse wandeling zonder voorbereiding.
Dat hebben de 11.000 deelnemers aan de 43e dodentocht op 10 en 11 augustus aan den lijve ondervonden.
De dodentocht staat gekend voor haar 100 km van afzien en zere voeten.
Ook heel wat jongeren en jeugdbewegingen lopen jaarlijks deze helletocht uit.

Een ideaal moment dus om hen even een halt toe te roepen en tips te vragen voor een fikse wandeling.

www.dodentocht.be
Video: 
0Hoop voor scouts Sint-Jan Berchmans

De stad Antwerpen probeert de scouts van Sint-Jan Berchmans te helpen om nieuwe lokalen te vinden. Binnen de straal van een kilometer zoekt ze leegstaande panden. Voorlopig worden de scouts opgevangen in het Sint-Jan Berchmanscollege in de Jodenstraat.

ScoutingScouting

Scouting


Allochtone jongeren leren Vlaamse jeugdbewegingen kennen

Op zondag 20 maart organiseerden KSJ Antwerpen-Brabant en het Platform Allochtone Jeugdwerkingen (PAJ) Triangel, een buitenspeeldag voor jongeren. Vierhonderd leden van de KSJ en honderd allochtonen jongeren legden samen een tocht af door Antwerpen. De samenwerking liet allochtone jongeren kennismaken met Vlaamse jeugdbewegingen.

TriangelTriangel

Triangel Lees meer over Allochtone jongeren leren Vlaamse jeugdbewegingen kennen


[Dossier] Room to Bloom voor Antwerpse Jeugdbewegingen

Antwerpen is dit jaar Europese Jongerenhoofdstad. Onder het motto ‘Room to Bloom’ zal jeugdwerk, samen met tien andere jongerenthema’s, een jaar lang extra aandacht krijgen. Dat is nodig, want jeugdverenigingen in de stad worstelen met specifieke problemen én krijgen vaak te maken met vooroordelen.

JeugdbewegingJeugdbeweging

Jeugdbeweging Lees meer over [Dossier] Room to Bloom voor Antwerpse Jeugdbewegingen


Chiro Burcht logo

Chiro Burcht logo Lees meer over Chiro Burcht


Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook