Roma

Luchtkwaliteitsonderzoek CurieuzeNeuzen levert waardevolle informatie voor wetenschap en stad

De 2.000 deelnemers aan CurieuzeNeuzen krijgen zondag in De Roma de definitieve en gedetailleerde resultaten voorgesteld van het grootschalige citizen-scienceproject rond luchtkwaliteit in Antwerpen. Het onderzoek toont aan dat de verkeersdrukte in de straat en de nabijheid van de Ring de belangrijkste factoren zijn die variatie in luchtkwaliteit tussen straten verklaren. De laagste NO2-concentraties werden gemeten in verkeersluwe zones en op Linkeroever, zeer hoge concentraties langs de Singel, op drukke verkeerspunten en in street canyons.Verlenging project buurtstewards Roma

Vlaams minister van Stedenbeleid Liesbeth Homans verlengde de financiële steun aan het project ‘Buurtstewards’. Het Antwerpse college besliste daarom om de Roma Buurtstewards van Atlas, integratie en Inburgering Antwerpen hun werk met de Antwerpse Roma te laten verderzetten. Zij zetten sinds 2012 volop in op het verminderen van het spijbelgedrag van Romajongeren en het verbeteren van het contact tussen scholen en ouders van Romajongeren. 

Wat zijn de buurtstewards?

In Antwerpen wonen (Roma-)migranten uit Midden- en Oost-Europese landen.Kay Fou brengt nieuwe voorstelling 'Leaving las Circus'

Dinsdag 8 maart trad de circusatelier Kay Fou op in de Roma in Borgerhout met hun nieuwe voorstelling ‘Leaving las Circus’. In de voorstelling worden elementen uit theater en circus tot een wervelende show gemixt.

Tijdens de laatste repetitie werd de spanning al opgevoerd. Circusleraar Jan van Berckelaer probeerde zijn jongeren zo goed mogelijk voor te bereiden op hun uitverkochte optreden.

Video: 
5
Rating: 5 op 5 (1 stem)Première derde comedy show El Mousaoui afgelast door keelpijn

Youssef El Mousaoui heeft zijn derde show Child’s play niet volledig kunnen uitspelen. De eerste Vlaamse stand-up comedian van Marokkaanse afkomst stelde zijn nieuwste show voor op 2 februari in De Roma, maar zijn keelpijn gooide roet in het eten. De show wordt verplaatst naar paasmaandag.

Youssef El MousaouiYoussef El Mousaoui

Youssef El Mousaoui Lees meer over Première derde comedy show El Mousaoui afgelast door keelpijn


‘Vanuit de Schaduw’ brengt mijnwerkersverleden naar Antwerpen

Een tijdreis in Genk van oud naar jong, van voor de sluitingen van de mijnen tot erna. En dat doorheen vier generaties met elk hun eigen kijk op de samenleving. Zo beschrijft Sofie Hanegreefs de documentaire ‘Vanuit de Schaduw’, die ze samen met Jelle Janssens maakte. Op 9 februari was de première in De Roma in Borgerhout.

Vanuit de SchaduwVanuit de Schaduw

Vanuit de Schaduw


Zang- en dansfeest 'The Gospel Experience & Academie Borgerhout'

Datum: 
27 april, 2009 - 10:17
Op vrijdag 1 mei om 20.30 uur kunnen muziekliefhebbers terecht in De Roma voor het zang- en dansfeest ‘The Gospel Experience & Academie Borgerhout’. Tijdens ‘The Gospel Experience & Academie Borgerhout’ staan meer dan 300 muzikanten op het podium voor een uniek zang- en dansfeest. Op het programma staan o.a. drie topsolisten in Black Gospel Tradition, namelijk Chantal Kashala (Ozark Henry), Nina Babet (Admiral Freebee) en Marie-Ange Teuwen (Zap Mama).
Plaats: 
zaal de Roma, Borgerhout
Prijs: 
€12
Bijkomende info: 
jongeren tot en met 25 jaar, 65-plussers en mensen met een BIG-kaart betalen slechts 10 euro

meer over:

Fuck Saturdays - Fuck Spring@ INDUSTRIA

Datum: 
28 maart, 2009 - 15:00 - 16:00

Op 28 maart is het Fuck Spring in Industria.

Not sunny enough for you? Come and join us at Industria with fresh fruit, candy & flowers for all the ladies.

Cause spring is all about short skirts, hot temperatures & having fun. With deejays LICIOUS and ROMA More info: www.fucksaturdays.be

Plaats: 
Industria
Prijs: 
€10

meer over:

MuHKa_media

Rating: 1.5 op 5 (2 stemmen)

MuHKa_media is gelegen op 't Zuid, in hetzelfde gebouw als het Fotomuseum. MuHKa_media biedt een zeer uitgebreid assortiment aan films: horror, drama, ...

Je kan er alle dagen terecht voor een film.

Categorie: 
Cultuur
Soort Cultuur: 
Museum
Straatnaam & Huisnummer: 
Waalsekaai 47
2000 Antwerpen
Openingsdagen: 
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
wijk: 
Zuid
1.5
Rating: 1.5 op 5 (2 stemmen)
Adres

Waalsekaai 47
2000 Antwerpen

Contact

Website

Openingsdagen

       
MaDiWoDoVrZaZoInhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook