religie

18 jaar Russisch-Orthodoxe erediensten in Antwerpen

Op 31 oktober 1999 vond in het Jacob Jordaenshuis de eerste Russisch-Orthodoxe eredienst in Antwerpen plaats. 18 jaar later kan je de kerkgemeenschap vinden aan het Stadspark in de Sint-Jozefkerk. Naast erediensten organiseert de kerk ook Nederlandse les.
Video: 
0meer over:

Sant' Egidio Shop

Nog geen stemmen

Boeken en gadgets van Sant’ Egidio zijn hier te verkrijgen. U vindt er eveneens talrijke geschenken (handtassen, houtwerk, religieuze voorwerpen), vaak gemaakt door gevangenen uit het Zuiden van de wereld. Hier kopen is een manier om de inzet van Sant’Egidio te ondersteunen!

Categorie: 
Shopping
Soort winkel: 
Speciaalzaken
Straatnaam & Huisnummer: 
Kammenstraat 49
2000 Antwerpen
Telefoon: 
03/ 229.04.25
Openingsdagen: 
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Openingsuren: 
10u- 18u
wijk: 
Sint-Andries
0
Adres

Kammenstraat 49
2000 Antwerpen

Contact

Tel: 03/ 229.04.25
www. santegidio.be

Openingsdagen

       
MaDiWoDoVrZaZo"Zonder vrede is er geen toekomst"

In Antwerpen zijn 300 religieuze leiders van over de hele wereld bijeen voor de Internationale Vredesontmoeting ‘Peace is the Future’. Tijdens de openingsceremonie getuigden onder meer Herman Van Rompuy en de Yezidische Vian Dakheel over de nood aan dialoog. “Zonder vrede is er geen toekomst.”

Herman Van Rompuymeer over:

Herman Van Rompuy

Herman Van RompuyLees meer over "Zonder vrede is er geen toekomst"


meer over:

Vrede is de toekomst. Religies en Culturen in Dialoog. 100 jaar na WO I.

Datum: 
7 september, 2014 (Gehele dag) - 9 september, 2014 (Gehele dag)
Van 7 tot 9 september 2014 is Antwerpen gaststad voor een internationale ontmoeting van meer dan driehonderd leiders en vertegenwoordigers van de grote wereldgodsdiensten. Deze interreligieuze samenkomst behoort tot de grootste in haar soort op wereldvlak en is een uniek evenement voor de stad Antwerpen. België en Vlaanderen werden uitgekozen voor 2014 wegens de honderdste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog, Antwerpen omwille van het multiculturele en multireligieuze karakter van de havenstad.

Holebi- en minderhedenorganisaties bespreken homoseksualiteit

Leden uit verschillende organisaties met een migratieachtergrond bespraken op 8 juni in het Atlasgebouw in Antwerpen het taboe ten aanzien van homoseksualiteit bij etnische minderheden. Dat deden ze op uitnodiging van Merhaba, een vereniging voor allochtone holebi’s.

Mohamed Chakkar, Ursula Jaramillo en Yilmaz Koçak beantwoorden vragen uit het publiek. (foto: Rick Vink)Mohamed Chakkar, Ursula Jaramillo en Yilmaz Koçak beantwoorden vragen uit het publiek. (foto: Rick Vink)

Mohamed Chakkar, Ursula Jaramillo en Yilmaz Koçak beantwoorden vragen uit het publiek. (foto: Rick Vink) Lees meer over Holebi- en minderhedenorganisaties bespreken homoseksualiteit


Actie tegen religieuze discriminatie op werkvloer

Verschillende organisaties protesteerden op zaterdag 28 april tegen religieuze discriminatie op de werkvloer in de binnenstad van Antwerpen. De deelnemers willen dat iedereen de vrijheid krijgt om levensbeschouwelijke kentekens te dragen op het werk, zoals hoofddoek, keppeltje of kruisteken.

Esma CelikEsma Celik

Esma Celik Lees meer over Actie tegen religieuze discriminatie op werkvloer


Ramadan: één worden met je lichaam en ziel

Donderdag 8 september werd de reportage ‘Ramadan: een maand voor lichaam en ziel’ van Ismail Belbattah voor het eerst vertoond in de Atlas in Antwerpen.

“De documentaire werd gerealiseerd in het kader van ‘Communicatie Anders’”, vertelt Ann Coppens van VOEM vzw. “Dit project slaat een brug tussen verschillende culturen en religies aan de hand van documentaires en gespreksavonden. Onlangs is het project van naam veranderd in ‘REVA’, dit staat voor: Reportages, Vorming, Actualiteit.”

Documentaire 'Ramadan: een maand voor lichaam en ziel'Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook