Politie

Politie over uitgaan: “Feestende studenten zorgen voor de meeste problemen”

Ook de leukste feestjes brengen problemen met zich mee. Niemand die dat beter weet dan de politie. Deze keer mochten wij ons boekje nemen en de politie ondervragen. Sven Lommaert, woordvoerder van de politie in Antwerpen, licht toe.
meer over:

Kerstconcert 'Kerst in 't Stad'

Datum: 
22 december, 2012 - 20:01 - 22:30
Op zaterdag 22 december houdt de Koninklijke Muziekkapel Lokale Politie Antwerpen haar jaarlijks Kerstconcert in het AMUZ – Augustinus Muziekcentrum te Antwerpen. Net zoals de voorbije jaren voert de KMLPA een breed programma met klassieke en moderne werken op. Ook is het mogelijk te genieten van een heus VIP-arrangement. 

Plaats: 
AMUZ - Augustinus Muziekcentrum, Kammenstraat 81, 2000 Antwerpen
Prijs: 
€12.5
Bijkomende info: 
VIP (diner & concert): €40 - VVK: €12.50 - Kassa: €15

Serge Muyters waarnemend korpschef

Eddy Baelemans heeft zijn mandaat als korpschef vandaag ter beschikking gesteld om zich politiek te engageren bij OpenVLD. Dit is immers niet verenigbaar met de functie van korpschef. Adjunct-korpschef Serge Muyters wordt met onmiddellijke ingang waarnemend korpschef. Hij heeft dit ook in het verleden al meermaals gedaan bij afwezigheid van de korpschef. Eddy Baelemans laat een goed georganiseerd korps achter, het spreekt dan ook voor zich dat het beleid dat samen met de korpschef werd uitgetekend zal worden verdergezet.Nieuw politiekantoor in Hoboken op de Kioskplaats

Er komt een nieuw wijkkantoor van Politie Antwerpen op de Kioskplaats in het centrum van Hoboken. Het nieuwe gebouw, dat gerealiseerd wordt tegen de zomer van 2013, zal het huidige politiekantoor in de Berkenrodelei vervangen.

De bouw van het nieuwe politiekantoor op de Hobokense Kioskplaats kadert in het masterplan politie waarbij AG VESPA optreedt als bouwheer. Het bestaande gebouw, een herenhuis op de Kioskplaats, dat al geruime tijd leegstaat en in slechte staat verkeerd, wordt gesloopt.

Politiekantoor Kioskplaats Hoboken ontwerpmeer over:

Politiekantoor Kioskplaats Hoboken ontwerp

Politiekantoor Kioskplaats Hoboken ontwerp


meer over:

Extra snelheidsinformatieborden en digitale flitsapparatuur zetten chauffeurs aan tot trager rijden

Een nieuwe verkeersveiligheidscampagne van Lokale Politie Antwerpen en de stad Antwerpen ging deze zomer van start. De sensibiliserende campagne “Merci om trager te rijden” zet chauffeurs aan om niet te hard op het gaspedaal te gaan staan. Maar de politie neemt ook andere maatregelen. Zo zal ze acht nieuwe snelheidsinformatieborden aankopen. Daarnaast neemt ze extra digitale flitsapparatuur in gebruik.meer over:

Trekt uw Plant

Trekt uw Plant is een vzw die haar leden de mogelijkheid geeft een individueel wietplantje te laten kweken op een gezamenlijke kweekplaats. Trekt uw Plant tracht op deze manier het wietgebruik uit de illegaliteit te halen en betere kwaliteit te waarborgen.

Video: 
5
Rating: 5 op 5 (1 stem)Buurtinformatienetwerk voor senioren

Op 14 februari 2011 wordt het eerste Buurt Informatie Netwerk (BIN) voor senioren in Antwerpen opgestart, vanuit een samenwerking tussen de politie, het Zorgbedrijf Antwerpen [1] en de bewoners van serviceflats verbonden aan vier dienstencentra. Deze bewoners vormen elk een BIN voor hun eigen buurt. Het gaat om de bewoners van serviceflats verbonden aan de dienstencentra De Fontein (Fonteinstraat 31, 2140 Borgerhout), Ten Gaarde (Boomgaardstraat 37A, 2018 Antwerpen), Hof Ter Beke (Balansstraat 23A, 2018 Antwerpen) en De Olijftak (Hollandstraat 21-27, 2060 Antwerpen).


Conflict broeit op Theaterplein

De heraanleg van het Theaterplein in 2008 moest een einde maken aan de gevaarlijke situatie op het plein. Voorbijgangers verstapten zich regelmatig op de hoogteverschillen. De Stad Antwerpen besloot het plein toen grondig te heraanleggen, maar nieuwe problemen staken de kop op.
Nieuw politiekantoor in Statiestraat Berchem

Vanaf 2012 komt er in de Statiestraat 44 in Berchem een nieuw wijkkantoor van de Lokale Politie Antwerpen. Het nieuwe kantoor  vervangt het oude in de De Wittestraat. Het brengt de Lokale Politie naar een centrale en bereikbare plaats voor de inwoners van Berchem. Op een infomoment deze avond stelde burgemeester Patrick Janssens het ontwerp en de plannen van het nieuwe wijkkantoor aan de buurt voor, samen met vertegenwoordigers van de Lokale Politie Antwerpen en het vastgoedbedrijf van de stad AG VESPA.meer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook