Politie

Politie over uitgaan: “Feestende studenten zorgen voor de meeste problemen”

Ook de leukste feestjes brengen problemen met zich mee. Niemand die dat beter weet dan de politie. Deze keer mochten wij ons boekje nemen en de politie ondervragen. Sven Lommaert, woordvoerder van de politie in Antwerpen, licht toe.
meer over:

Lokale Politie wil verhuizen

Om volledig klaar te staan voor de toekomst, wenst Lokale Politie Antwerpen een groot deel van haar diensten te centraliseren binnen één mastergebouw. Het college heeft AG Vespa vandaag de opdracht gegeven om diverse scenario’s voor de ontwikkeling van dit nieuwe mastergebouw uit te werken.

Aangezien de oprichting en ingebruikname van dit nieuw mastergebouw ten vroegste een feit zal zijn over enkele jaren heeft het college blok B op de site-Noorderlaan als tussentijdse locatie aan het korps toegewezen. meer over:

Kerstconcert 'Kerst in 't Stad'

Datum: 
22 december, 2012 - 20:01 - 22:30
Op zaterdag 22 december houdt de Koninklijke Muziekkapel Lokale Politie Antwerpen haar jaarlijks Kerstconcert in het AMUZ – Augustinus Muziekcentrum te Antwerpen. Net zoals de voorbije jaren voert de KMLPA een breed programma met klassieke en moderne werken op. Ook is het mogelijk te genieten van een heus VIP-arrangement. 

Plaats: 
AMUZ - Augustinus Muziekcentrum, Kammenstraat 81, 2000 Antwerpen
Prijs: 
€12.5
Bijkomende info: 
VIP (diner & concert): €40 - VVK: €12.50 - Kassa: €15

Serge Muyters waarnemend korpschef

Eddy Baelemans heeft zijn mandaat als korpschef vandaag ter beschikking gesteld om zich politiek te engageren bij OpenVLD. Dit is immers niet verenigbaar met de functie van korpschef. Adjunct-korpschef Serge Muyters wordt met onmiddellijke ingang waarnemend korpschef. Hij heeft dit ook in het verleden al meermaals gedaan bij afwezigheid van de korpschef. Eddy Baelemans laat een goed georganiseerd korps achter, het spreekt dan ook voor zich dat het beleid dat samen met de korpschef werd uitgetekend zal worden verdergezet.Nieuw politiekantoor in Hoboken op de Kioskplaats

Er komt een nieuw wijkkantoor van Politie Antwerpen op de Kioskplaats in het centrum van Hoboken. Het nieuwe gebouw, dat gerealiseerd wordt tegen de zomer van 2013, zal het huidige politiekantoor in de Berkenrodelei vervangen.

De bouw van het nieuwe politiekantoor op de Hobokense Kioskplaats kadert in het masterplan politie waarbij AG VESPA optreedt als bouwheer. Het bestaande gebouw, een herenhuis op de Kioskplaats, dat al geruime tijd leegstaat en in slechte staat verkeerd, wordt gesloopt.

Politiekantoor Kioskplaats Hoboken ontwerpmeer over:

Politiekantoor Kioskplaats Hoboken ontwerp

Politiekantoor Kioskplaats Hoboken ontwerp


meer over:

Extra snelheidsinformatieborden en digitale flitsapparatuur zetten chauffeurs aan tot trager rijden

Een nieuwe verkeersveiligheidscampagne van Lokale Politie Antwerpen en de stad Antwerpen ging deze zomer van start. De sensibiliserende campagne “Merci om trager te rijden” zet chauffeurs aan om niet te hard op het gaspedaal te gaan staan. Maar de politie neemt ook andere maatregelen. Zo zal ze acht nieuwe snelheidsinformatieborden aankopen. Daarnaast neemt ze extra digitale flitsapparatuur in gebruik.meer over:

Trekt uw Plant

Trekt uw Plant is een vzw die haar leden de mogelijkheid geeft een individueel wietplantje te laten kweken op een gezamenlijke kweekplaats. Trekt uw Plant tracht op deze manier het wietgebruik uit de illegaliteit te halen en betere kwaliteit te waarborgen.

Video: 
5
Rating: 5 op 5 (1 stem)Buurtinformatienetwerk voor senioren

Op 14 februari 2011 wordt het eerste Buurt Informatie Netwerk (BIN) voor senioren in Antwerpen opgestart, vanuit een samenwerking tussen de politie, het Zorgbedrijf Antwerpen [1] en de bewoners van serviceflats verbonden aan vier dienstencentra. Deze bewoners vormen elk een BIN voor hun eigen buurt. Het gaat om de bewoners van serviceflats verbonden aan de dienstencentra De Fontein (Fonteinstraat 31, 2140 Borgerhout), Ten Gaarde (Boomgaardstraat 37A, 2018 Antwerpen), Hof Ter Beke (Balansstraat 23A, 2018 Antwerpen) en De Olijftak (Hollandstraat 21-27, 2060 Antwerpen).


Criminaliteitscijfers Stad Antwerpen zomer 2010

Zoals aangekondigd tijdens de presentatie van de criminaliteitscijfers van 2009, communiceren de stad en Lokale Politie Antwerpen vanaf 2010 de criminaliteitscijfers om de twee maanden. Op die manier proberen wij de burger en onze partners nog beter te informeren over de veiligheid in onze stad.
meer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook