openluchtzwembad

Openluchtzwembaden open vanaf zaterdag 18 mei

Zaterdag 18 mei 2019 gaat het openluchtseizoen in de twee Antwerpse openluchtzwembaden officieel van start. Tot en met zondag 15 september kunnen zwemliefhebbers terecht in zwemvijver Boekenberg en openluchtzwembad De Molen voor waterpret in openlucht. Het terrein van openluchtzwembad De Molen is vanaf dit seizoen rookvrij.

Antwerpen heeft met zwemvijver Boekenberg in Deurne en openluchtzwembad De Molen op Linkeroever twee toplocaties om te zwemmen in openlucht.Start van openluchtseizoen in zwemvijver Boekenberg en openluchtzwembad De Molen op donderdag 10 mei

Op donderdag 10 mei gaat het openluchtseizoen in de 2 Antwerpse openluchtzwembaden officieel van start. Tot en met zondag 16 september kunnen zwemliefhebbers voor een verfrissende duik terecht in zwemvijver Boekenberg en openluchtzwembad De Molen.

 
Met zwemvijver Boekenberg in Deurne en openluchtzwembad De Molen op Linkeroever telt Antwerpen 2 uitzonderlijke locaties om te zwemmen in de openlucht, elk met hun specifiek karakter.Recordjaar Antwerpse Openluchtzwembaden

De openluchtzwembaden van de stad Antwerpen verwelkomden afgelopen zomer, vooral dankzij de mooie nazomer, een recordaantal bezoekers. Liefst 124.735 zwemmers zochten verkoeling in openluchtzwembad De Molen (Linkeroever) en ecologische zwemvijver Boekenberg (Deurne). Een stijging van bijna 16% tegenover vorig jaar.
 
De zomer van 2016 was er een met twee gezichten. Terwijl het weer in juni ronduit slecht was en in juli behoorlijk wisselvallig, brachten een warme augustus en een nazomer die records brak in september toch eindelijk de echte zomer.meer over:

Stad zoekt uitbater voor tijdelijke mobiele snackbar aan openluchtzwembad De Molen

De stad Antwerpen zoekt een uitbater voor een tijdelijke mobiele snackbar aan het openluchtzwembad 'De Molen' aan de wandeldijk van het Sint-Annastrand. Geïnteresseerden kunnen zich tot woensdag 13 april kandidaat stellen.

De snackbar aan openluchtzwembad De Molen aan het Sint-Annastrand zal bijdragen tot een aangename beleving van het bezoek aan het zwembad met zijn ligweide. De ligweide is een
rustpunt, een aangename plek om iets te eten of drinken.Openluchtzwembad De Molen gerenoveerd

Zaterdag 17 mei start zomerseizoen openluchtzwembaden

Vandaag stelde Sporting A in openluchtzwembad De Molen het gerenoveerde plonsbad en de nieuwe lift voor personen met een handicap voor. Na de verplichte tests van het departement Volksgezondheid kunnen kinderen in de loop van volgende week weer naar hartenlust ravotten in het plonsbad. Vanaf zaterdag 17 mei 2014 kunnen zwemliefhebbers al terecht in het grote 50-meterbad van De Molen, want dan start het zomerseizoen van de Antwerpse openluchtzwembaden.Openluchtzwembaden Antwerpen

Vanaf zaterdag 18 mei kunnen bezoekers terecht in openluchtzwembad De Molen op Linkeroever. 
Eerder gingen al zwemvijver Boekenberg en de Badboot open.
 
Hieronder vindt u de openingsuren van de drie Antwerpse openluchtzwembaden.Zwembad Eilandje

Zwembad Eilandje

Het drijvend openluchtzwembad op het Eilandje zal vanaf zomer 2012 op verschillende plaatsen in de dokken kunnen liggen. Als startlocatie kiest de stad voor kaai 20 in het Kattendijkdok, vlakbij de Mexicobruggen.

Beeld: AG Stadsplanning Antwerpen

Lees meer over het drijvend openluchtzwembad op het Eilandje


Drijvend openluchtzwembad op het Eilandje

Vanaf de zomer van 2012 wil het stadsbestuur een drijvend en verplaatsbaar openluchtzwembad in een dok op het Eilandje. Dit zwembad moet voor verkoeling zorgen tijdens de zomermaanden en een aanvulling betekenen op het bestaande stedelijke zwembadaanbod. De stad gaat nu op zoek naar een private partij die dit project van ontwerp tot en met uitbating kan uitvoeren.

Zwembad EilandjeWaterkant+

Waterkant+ Lees meer over Openluchtzwembad moet Eilandje opfleuren


Openluchtzwembad De Molen op Linkeroever terug open

Openluchtzwembad De Molen op Linkeroever opent opnieuw de deuren. Vanaf woensdag 7 juli kan iedereen er een frisse duik nemen. Het zwembad kon niet eerder geopend worden omdat de noodzakelijke renovatiewerken vertraging opliepen door het uitzonderlijk strenge winterweer.


Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook