boekenbergpark

Openluchtzwembaden open vanaf zaterdag 18 mei

Zaterdag 18 mei 2019 gaat het openluchtseizoen in de twee Antwerpse openluchtzwembaden officieel van start. Tot en met zondag 15 september kunnen zwemliefhebbers terecht in zwemvijver Boekenberg en openluchtzwembad De Molen voor waterpret in openlucht. Het terrein van openluchtzwembad De Molen is vanaf dit seizoen rookvrij.

Antwerpen heeft met zwemvijver Boekenberg in Deurne en openluchtzwembad De Molen op Linkeroever twee toplocaties om te zwemmen in openlucht.Vissen uit Boekenbergpark verhuizen naar Brilschanspark

Omdat het waterpeil van de parkvijver in het Boekenbergpark in Deurne erg laag staat, besliste de stad Antwerpen om de vissen te verhuizen naar de vijver van het Brilschanspark in Berchem.
 
Het hele jaar door houdt de stad het waterpeil van de stadsvijvers in het oog. Zo werd vastgesteld dat het peil van de parkvijver (niet de zwemvijver) in het Boekenbergpark momenteel sterk is gedaald, wat de vissen in de problemen brengt. Om die reden verplaatste de stad vandaag de vissen naar de vijver in het Brilschanspark.Restauratie van gietijzeren Dellafaillebrug afgerond

Op 15 september 2014 startten de restauratiewerken aan de Dellafaillebrug in het Boekenbergpark in Deurne. De restauratie werd op 19 december 2014 voorlopig opgeleverd, enkele weken vroeger dan voorzien. Na het volledig afwerken van het wegdek is de brug nu terug open voor wandelaars.
 
De stad liet de werken uitvoeren om de veiligheid  te waarborgen. De stabiliteit van de bruggenhoofden kwam in het gedrang door enerzijds de boomwortels die de hoofden wegdrukten en anderzijds door het water dat de hoofden onderspoelde.meer over:

Zwemvijver Boekenbergpark bedreigd met sluiting

De biologische zwemvijver in het Boekenbergpark te Deurne moet volgens een arrest van de Raad van State gesloten worden. Een klacht van enkele buurtbewoners voor overlast ligt aan de basis van het vernietigen van de vergunning van de zwemvijver.

 

Dit is een fraai staaltje van Nimby (Not in my Back Yard), maar wel een dat verstrekkende gevolgen kan hebben. Volgens de Raad van State is een park geen plaats voor sport en recreatie. Het protest tegen dit arrest is groot en de Stad zoekt een oplossing. 

 
Zwemmarathon Ijsberen Deurne in Boekenbergpark

Datum: 
20 september, 2009 - 03:00 - 09:00

Deurnese Ijsberen - Op 20 september 2009 wordt er in de ecologische zwemvijver van het Boekenbergpark gezwommen voor het goede doel. De Deurnese IJsberen proberen met een zwemmarathon zoveel mogelijk mensen te overtuigen om enkele baantjes te zwemmen ten voordele van het Koningin Fabioladorp aan de Bosuil in Deurne. Pol Goossen en Warre Borgmans zijn peter van het project.

Plaats: 
Zwemvijver Boekenbergpark Deurne
Prijs: 
€0

meer over:

Jongeren ijsberen voor een goed doel

Op dinsdag 3 maart sprongen een 40-tal leerlingen uit het vierde jaar sociaal-technische wetenschappen van het Mater Dei instituut uit Brasschaat in het koude water van de ecologische zwemvijver in het Deurnese Boekenbergpark. De leerlingen lieten zich sponsoren voor hun frisse duik en het geld ging naar het goede doel. De jeugd van tegenwoordig is dus best begaan met het lot van anderen.
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook