Openluchtzwembaden open vanaf zaterdag 18 mei

  
Zaterdag 18 mei 2019 gaat het openluchtseizoen in de twee Antwerpse openluchtzwembaden officieel van start. Tot en met zondag 15 september kunnen zwemliefhebbers terecht in zwemvijver Boekenberg en openluchtzwembad De Molen voor waterpret in openlucht. Het terrein van openluchtzwembad De Molen is vanaf dit seizoen rookvrij.

Antwerpen heeft met zwemvijver Boekenberg in Deurne en openluchtzwembad De Molen op Linkeroever twee toplocaties om te zwemmen in openlucht.

Zwemmers kunnen in alle rust genieten van de 73 meter lange zwemvijver (de grootste van Europa) in de groene omgeving van het Boekenbergpark. Meer dan 22.000 planten zuiveren het water op een natuurlijke manier, waardoor er geen chloor of andere chemicaliën in het water van de zwemvijver zitten. Bovendien is een zwembeurt hier volledig gratis.

Aan het Sint-Annastrand op Linkeroever is het openluchtzwembad De Molen helemaal klaar voor het zomerseizoen. In het grote 50 meterzwembad zwemmen bezoekers in water met een temperatuur van een constante en zeer aangename 28 graden. De allerkleinsten kunnen dan weer naar hartenlust plonsen in het kinderbad. Wie tussen de zwembeurten door even wil rusten, kan dat doen op de grote ligweide, waar vanaf dit seizoen ook gezonde snacks worden aangeboden. Een zwembeurt in zwembad De Molen kost maximaal 4 euro.

Langer zwemmen in de zomermaanden

Net als vorig jaar houden de twee openluchtzwembaden in de zomervakantie hun deuren nog iets langer open. In zwemvijver Boekenberg zijn zwemmers in de zomervakantie van maandag tot en met vrijdag welkom tot 20 uur. Zwembad De Molen is vanaf zaterdag 1 juni tot en met donderdag 29 augustus elke dag tot 20 uur open.

Terrein van openluchtzwembad De Molen rookvrij

Vanaf dit seizoen wordt aan de bezoekers van zwembad De Molen gevraagd om niet te roken op het terrein. De stad Antwerpen wil dat kinderen kunnen opgroeien in een gezonde omgeving en niet beginnen met roken. Niet roken in de buurt van kinderen moet daarom de norm worden in de sportinfrastructuren van de stad. Voor de bezoekers die toch willen roken, is er een rookzone voorzien.

Deze maatregel is een initiatief dat kadert in de campagne Generatie Rookvrij, waarbij gestreefd wordt om elk kind dat in 2019 wordt geboren, rookvrij te laten opgroeien. Na openluchtzwembad De Molen volgen nog andere sportinfrastructuren waar dit initiatief wordt uitgerold.

Openluchtzwembaden – praktisch

Zwemvijver Boekenberg

 • Boekenbergpark, Van Baurscheitlaan, Deurne
 • Openingsuren
 • Gratis toegang

Openluchtzwembad De Molen

 • Wandeldijk 40, Antwerpen-Linkeroever
 • Openingsuren – zie website
 • Tarieven:
  kinderen (tot en met 3 jaar): gratis
  jongeren (van 4 tot en met 25 jaar) en senioren (vanaf 65 jaar): 2 euro
  volwassenen (van 26 tot en met 64 jaar): 4 euro
  personen met een handicap: 2 euro
  A-kaarthouders met kansentarief: 0,50 euroGeef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook