momu

Provinciale culturele instellingen binnen de stad Antwerpen

De stad Antwerpen en de provincie Antwerpen zijn het eens over de overheveling van de provinciale culturele instellingen,  MoMU, FOMU, DIVA en de Arenbergschouwburg naar de stad Antwerpen. Beide overheden zijn overtuigd van het grote belang van en de nood aan continuïteit voor deze instellingen.Drie dineravonden georganiseerd door modeontwerpers

Datum: 
19 november, 2016 - 19:00 - 2 december, 2016 - 19:00
In de expo ‘Rik Wouters en het huiselijk utopia’ focust het MoMu zich zowel op de intieme taferelen van kunstenaar Rik Wouters en zijn vrouw Nel, als op hedendaagse modeontwerpers die op hun eigen manier aan ‘slow fashion’ doen.
Plaats: 
Het bos, Ankerrui 5-7, 2000 Antwerpen
Prijs: 
€26

Al meer dan 12.000 bezoekers voor expo Rik Wouters in het Modemuseum Antwerpen

AL MEER DAN 12.000 BEZOEKERS VOOR EXPO RIK WOUTERS IN MODEMUSEUM ANTWERPEN
De expo ‘Rik Wouters en het huiselijk utopia’ die momenteel in het ModeMuseum provincie Antwerpen loopt, heeft in haar eerste maand reeds 12.511 bezoekers gelokt.MoMu X Limited Edition

MoMu X Limited EditionLees meer over LIMITED EDITION X MODEMUSEUM TAPIJT DIRK VAN SAENE


LIMITED EDITION X MODEMUSEUM TAPIJT DIRK VAN SAENE

‘‘Rik Wouters & het huiselijk utopia' is een samenwerking tussen het MoMu – ModeMuseum Provincie Antwerpen en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen naar aanleiding van het 100-jarig overlijden van Rik Wouters in 2016. De huiselijke en intieme taferelen van de schilder Rik Wouters vormen het uitgangspunt van de nieuwe najaarsexpositie in het MoMu, 'Rik Wouters & het huiselijk utopia'.
MoMu X Limited EditionRITUELEN, TRADITIES & DROMEN IN HET MOMU TIJDENS ERFGOEDDAG 2016

Datum: 
24 april, 2016 (Gehele dag)
Op zondag 24 april kan je tijdens Erfgoeddag in het MoMu genieten van een gratis bezoek aan de tentoonstelling Game Changers. De expo verenigt meer dan 100 unieke couture en prêt-à-porter silhouetten van onder meer Cristobal Balenciaga, Yohji Yamamoto, Ann Demeulemeester, Comme des Garçons, Maison Martin Margiela, Issey Miyake,…
Plaats: 
MoMu- ModeMuseum provincie Antwerpen, Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen
Gratis: 
Ja

meer over:

A Shadow View on Fashion Film #6

Datum: 
15 oktober, 2013 - 19:00 - 16 oktober, 2013 - 23:00
Voor de allereerste keer komt ASVOFF6, het mode filmfestival van internationaal mode-icoon Diane Pernet naar Antwerpen. De zesde editie van ASVOFF  zal plaatsvinden op 15 en 16 oktober 2013, na de première in het Centre Pompidou van 11 tot 13 oktober na de Parijse modeweek.
Plaats: 
Amuz, Kammenstraat 81, 2000 Antwerpen
Gratis: 
Ja
A Shaded View on Fashion Film 6, modefilmfestival

meer over:

A Shaded View on Fashion Film 6, modefilmfestival

A Shaded View on Fashion Film 6, modefilmfestival


meer over:

Tentoonstelling Walter Van Beirendonck in Australië

Het MoMu - ModeMuseum Provincie Antwerpen gaat op reis. Vandaag opent de tentoonstelling 'Walter Van Beirendonck - Dream The World Awake' die in 2011 meer dan 40.000 bezoekers naar het MoMu trok, in RMIT in Melbourne, Australië.
De tentoonstelling is een overzichtstentoonstelling van de Antwerpse ontwerper Walter Van Beirendonck en geeft naast een selectie van de meest bijzondere silhouetten uit zijn collecties een overzicht van zijn leefwereld, inspiratiebronnen en projecten.
Walter Van Beirendonck - Dream the World AwakeWalter Van Beirendonck - Dream the World Awake

Walter Van Beirendonck - Dream the World Awake

Lees meer over Tentoonstelling Walter Van Beirendonck in Australië

(c) Peter Bennetts
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook