LIMITED EDITION X MODEMUSEUM TAPIJT DIRK VAN SAENE

  
‘‘Rik Wouters & het huiselijk utopia' is een samenwerking tussen het MoMu – ModeMuseum Provincie Antwerpen en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen naar aanleiding van het 100-jarig overlijden van Rik Wouters in 2016. De huiselijke en intieme taferelen van de schilder Rik Wouters vormen het uitgangspunt van de nieuwe najaarsexpositie in het MoMu, 'Rik Wouters & het huiselijk utopia'. De expo brengt meer dan 60 werken van Wouters onder een dak, verenigd met hedendaagse mode, toegepast design en kunstinstallaties. In hun utopische zoektocht naar de essentie van het goede leven gaan ook hedendaagse modeontwerpers en kunstenaars op zoek naar wat een mens gelukkig maakt. Dit vertaalt zich in handgemaakte, ‘slow’ objecten, natuurlijke materialen en een herontdekking van de luxe van de eenvoud. Vakmanschap en natuurlijke materialen zijn de rode draad doorheen alle werken in de expositie.

Dirk Van Saene, modeontwerper en deel van de Antwerpse Zes, nam de uitdaging aan om zijn eigen schilderachtige beeldtaal om te zetten in een ontwerp voor een tapijt. Hij schilderde, net als Rik Wouters, elementen uit zijn eigen privé-wereld en omgeving: de poezen uit de tuin van de buren, de duiven die nesten bouwen en de eigen bloementuin. Het tapijt heeft een diameter van 5 meter en wordt als zitmeubel gepresenteerd in de installatie van Dirk Van Saene in de expositie. Het tapijt werd gefabriceerd door het Belgisch familiebedrijf Limited Edition uit Moeskroen, dat hoogwaardige tapijten vervaardigt in artistieke edities. Zij onderscheiden zich door hun vakmanschap en luxe die wars is van franjes. De kleur van de handgeverfde garens werd speciaal voor deze piece unique ontwikkeld. Dit handgetuft tapijt is bovendien geheel vervaardigd uit 100% wol in samenwerking met The Woolmark Company. Een product 100% Made in Belgium van ontwerp tot productie.

MoMu X Limited Edition - The making of the Dirk Van Saene Rug

Limited Edition ontwerpt, produceert en commercialiseert hedendaagse op maat tapijten. Stuk voor stuk stelt elk tapijt een waar kunstwerk voor gekenmerkt door de hoogwaardige materialen, het uniek kleurenpalet en de legendarische Belgische ambacht. Limited Edition verwerkt zijde, linnen, wol, leer en andere exclusieve materialen in zijn ontwerpen die variëren in grootte, kleur en formaat volgens de specifieke eisen van elke klant. Voor zij die op zoek zijn naar exclusiviteit en hoogwaardige kwaliteit, biedt Limited Edition een antwoord.

Het unieke tapijt zal te bewonderen zijn in de expo ‘Rik Wouters & het huiselijk utopia’ in het ModeMuseum Provincie Antwerpen van 17 september 2016 tem 26 februari 2017. Een afgeleide zal ook te zien zijn tijdens de interieurbiënnale ‘Interieur Kortrijk’ van 14 tem 23 oktober, op de stand van Limited Edition, hal 3 stand 318.

MoMu X Limited EditionGeef jouw mening

 

Foto's van LIMITED EDITION X MODEMUSEUM TAPIJT DIRK VAN SAENE

Deals

Volg ons op Facebook