inburgering

Soirée Migrée

Soirée MigréeLees meer over Soirée Migrée IV


Soirée Migrée IV

Datum: 
20 december, 2013 - 20:00 - 23:00
Geniet mee van Soirée Migrée, een variétéavond vol literatuur, film, poëzie en muziek. Spraakmakende gasten met diverse achtergronden brengen er hommage aan de migrant, aan de kinderen van migranten en aan de multiculturele samenleving:

    Sabri Saad El Hamus en Sarah Chebaro
    NoMobs
    Maud Van Hauwaert
    Elli Fernandez
    Bülent Özturk
Plaats: 
2060 Antwerpen
Prijs: 
€5
Bijkomende info: 
reserveren via atlas@stad.antwerpen.be
Soirée Migrée

PANELGESPREK - Taal is macht

Datum: 
24 oktober, 2013 - 20:00 - 22:00

In de grote Vlaamse steden spreekt meer dan de helft van de jongeren thuis een andere taal dan het Nederlands. In de toekomst zal deze trend zich nog doorzetten. Welke economische en culturele kansen biedt de meertaligheid van onze jongeren? Wat met de maatschappelijke en culturele positie van het Nederlands? Op welke manier kan het onderwijs omgaan met deze taaluitdagingen? Deze en andere vragen komen tijdens het debat aan bod.

Moderator
Joël De Ceulaer

Plaats: 
2060 Antwerpen
Gratis: 
Ja

Dienst burgerlijke stand voortaan op afspraak

Vanaf 17 juni werkt de dienst burgerlijke stand van het district Antwerpen voor een groot aantal producten op afspraak. Een afspraak maken kan op een eenvoudige manier en betekent een kwaliteitsvollere dienstverlening naar de klant.

Bij de burgerlijke stand kan de Antwerpenaar terecht voor uiteenlopende diensten zoals erkenning geboorte, nationaliteitsaanvraag, huwelijk, naamswijziging, adoptie, … Stuk voor stuk ingrijpende gebeurtenissen die een meer persoonlijke aanpak vragen.CinéDoc - Happy met Leo Bormans

Datum: 
19 december, 2012 - 20:00 - 23:30
Iedereen is op zoek naar geluk. Maar wat is geluk? Is gelukkig zijn een winnend lot trekken of kan men geluk afdwingen?

Leo Bormans, bestsellerauteur van The World Book of Happiness, zal aan de hand van de documentaire Happy van Roko Belic een tip van de sluier oplichten.

Plaats: 
Atlas | Carnotstraat 110 | 2060 Antwerpen
Prijs: 
€4
Bijkomende info: 
Reserveren via 03 338 71 30 of atlas@stad.antwerpen.be

Ciné Pistolé - Welcome

Datum: 
17 juni, 2012 - 11:00 - 14:00

Franse film uit 2009 van Philippe Lioret, met Vincent Lindon, Firat Ayverdi en Audrey Dana. Bilal is een Koerdische jongen van 17. 

Hij wil samen zijn met zijn vriendin naar Engeland. Daarom besluit hij het kanaal over te zwemmen vanaf de Franse kust. Bilal krijgt hierbij de hulp van de lokale badmeester Simon, die in een scheidingsprocedure is verwikkeld met zijn vrouw.

Plaats: 
2060 Antwerpen
Prijs: 
€3
Bijkomende info: 
incl. ontbijt

Ciné Doc - Zwarte boterhammen en Go West

Datum: 
24 juni, 2012 - 14:00 - 16:30

Reserveren verplicht: 03 338 71 30 of atlas@stad.antwerpen.be.     

Met inleidingen door Jef Maes en Marc Journée. 

Zwarte Boterhammen vertelt de emigratie van Vlaamse arbeiders naar Wallonië. In de jaren 50 namen dagelijks tientallen arbeiders uit Vlaanderen de bus naar de mijnen in Charleroi. Het is een harde maar vrijwel onbekende bladzijde uit onze sociale geschiedenis. Het rijke Wallonië bezorgde toen veel Vlaamse gezinnen een inkomen. 

Plaats: 
2060 Antwerpen
Gratis: 
Ja
Bijkomende info: 
incl. koffie met gebak
Zwarte Boterhammen

Zwarte Boterhammen

Zwarte Boterhammen Lees meer over Ciné Doc - Zwarte boterhammen en Go West


Tweede inburgeringsceremonie in stadhuis groot succes

Op zaterdag 3 maart 2012 vond in het Antwerpse stadhuis de tweede inburgeringsceremonie voor nieuwkomers plaats. Burgemeester Patrick Janssens en schepen voor diversiteit Leen Verbist feliciteerden er de mensen die in januari en februari 2012 hun inburgeringsattest behaalden. Dit attest is het resultaat van een succesvol inburgeringstraject. De stad wil hen op deze manier bedanken voor hun inspanningen en hen aanmoedigen zich verder in te zetten voor Antwerpen.
meer over:

Generatie Stad - over wat jong en oud met elkaar bindt

Datum: 
4 maart, 2011 - 09:00 - 31 oktober, 2011 - 17:00
Van 4 maart tot en met 31 oktober staat Atlas, het Antwerpse huis van diversiteit en inburgering, volledig in het teken van Generatie Stad. Jong en oud kunnen de gelijknamige tentoonstelling bezoeken en volop mee genieten van een uitgebreid randprogramma waarin zijzelf centraal staan.
Plaats: 
2060 Antwerpen
Gratis: 
Ja
Bijkomende info: 
Open van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur. Dinsdag van 9 tot 19.30 uur (behalve tijdens de schoolvakanties).
Generatie Stad

Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook