jeugd

tabel apen.be_.PNG

tabel apen.be_.PNGLees meer over Veel geld voor huiswerkbegeleiding, jeugd en fietsvriendelijke straten tijdens vijfde editie van de burgerbegroting


Veel geld voor huiswerkbegeleiding, jeugd en fietsvriendelijke straten tijdens vijfde editie van de burgerbegroting

Voor het vijfde jaar op rij krijgen inwoners van het district Antwerpen met de burgerbegroting de kans om volledig zelf te beslissen over 10 procent van de jaarbegroting, namelijk  1,1 miljoen euro. Op donderdag 26 en zaterdag 28 april kwamen zo’n 140 inwoners van het district samen om 1,1 miljoen euro te verdelen over de 12 thema’s van de startmomenten.
tabel apen.be_.PNGZit de toekomst van Jeugdhuizen nog aan de toog?

Blanke jongemannen aan een toog vol pintjes. Dat is één van de stereotypes als het over onze jeugdhuizen gaat. Maar klopt dat beeld wel? En zo ja, zit er nog toekomst in? Voor een antwoord op die vragen gingen we langs bij enkele Antwerpse jeugdhuizen en Formaat vzw.
Video: 
0meer over:

Jeugd krijgt eigen plek in Park Groot Schijn

Rond de zomer van 2018 krijgt jeugd een eigen plek inPark Groot Schijn. Deze zone, of jeugdkamer, bevindt zich rond de historische Master Schmidt-hoeve en biedt extra ruimte voor jeugdverenigingen en andere kinderen en jongeren die Park Groot Schijn bezoeken.
Habbekrats opent het Heldenplein

HABBEKRATS_HELDENPLEIN_stefan_lambrechts.jpgHABBEKRATS_HELDENPLEIN_stefan_lambrechts.jpg

HABBEKRATS_HELDENPLEIN_stefan_lambrechts.jpgLees meer over Habbekrats opent het Heldenplein


JACO staat voor jeugdwerk, arbeid, competenties en onderwijs

Vandaag vierden Antwerpse kinderen en jongeren samen met JES, Formaat, Kras Jeugdwerk en het stadsbestuur de omvorming van vijf Antwerpse jeugdwerkingen tot JACO’s. JACO is een nieuw jeugdwerkconcept en staat voor Jeugdwerk, Arbeid, Competenties en Onderwijs. In een JACO krijgen jongeren voortaan meer dan een sterk vrijetijdsaanbod. Zij kunnen er ook terecht met vragen over hun schoolloopbaan of voor ondersteuning in hun zoektocht naar werk.meer over:

Vliegend college, editie jeugd

Ook in 2015 brengt het districtscollege van Antwerpen een bezoek aan zijn inwoners. Iedereen is uitgenodigd op een 'vliegend college' bij hem of haar in de buurt. Ondertussen zijn er al negen ontmoetingsmomenten geweest. Op woensdag 11 februari vindt een namiddagsessie voor jeugd plaats.
 
Geïnteresseerden vinden online meer info over het vliegend college via www.stadindialoog.be/vliegendcollege. Klik hier voor de rechtstreekse link naar info over het vliegend college voor jeugd.meer over:

De Iron Kids Challenge

Van 21 april tot en met 28 september 2014 kunnen kinderen van 6 tot 13 jaar een sportieve uitdaging aangaan en deelnemen aan de Iron Kid Challenge die bestaat uit zes duatlon- of triatlonevenementen. Inschrijven voor de eerste activiteit op 21 april kan nu al op www.sportingA.be.Palingfestival Zeescouts

Datum: 
6 september, 2013 - 18:00 - 8 september, 2013 - 19:00

Op de Antwerpse linkeroever niet ver van de Palingplaat, tussen Waaslandtunnel en St.Annatunnel, goed bereikbaar met het openbaar vervoer (halte Fr. Van Eedenplein) kunt u smullen van paling in ’t groen of op Provençaalse wijze.

Plaats: 
Thonetlaan 165 Antwerpen L.O
Gratis: 
Ja
Bijkomende info: 
Kaarten in voorverkoop

Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook