heraanleg

Bezoek de werf van het archeologisch onderzoek Sint-Jansvliet

Sinds 15 maart 2018 voert de dienst archeologie van de stad Antwerpen onderzoek uit op het plein aan de Sint-Jansvliet dat momenteel volledig wordt heraangelegd. Tijdens de graafwerkzaamheden kwamen delen van de historische overwelfde vliet en belangrijke gebouwstructuren aan het licht. Zo werden onder andere kelderresten van de middeleeuwse Sint-Janspoort, resten van 16de-eeuwse huizen en de oostelijke kademuur blootgelegd. Tijdens het paasweekend kan het publiek de werf zelf ontdekken.Heraanleg volledige verkeerslus tussen Kipdorp en Melkmarkt

Het district Antwerpen gaat de verkeerslus gevormd door de straten Kipdorp, Korte Koepoortstraat, Korte Nieuwstraat, Lange Nieuwstraat, Melkmarkt, Sint-Jacobsmarkt, Wijngaardbrug en Wolstraat heraanleggen. Het stadscollege keurde vandaag de mobiliteitsvoorwaarden goed. Als alles loopt zoals gepland starten de werken in 2019, na de werken van de Noorderlijn. 
Pasted Graphic.jpgPasted Graphic 2.jpg

Pasted Graphic 2.jpgLees meer over Heraanleg volledige verkeerslus tussen Kipdorp en Melkmarkt


Pasted Graphic 1.jpg

Pasted Graphic 1.jpgLees meer over Heraanleg volledige verkeerslus tussen Kipdorp en Melkmarkt


Pasted Graphic.jpg

Pasted Graphic.jpgLees meer over Heraanleg volledige verkeerslus tussen Kipdorp en Melkmarkt


Leien onderbroken vanaf 5 juni

Vanaf 5 juni dit jaar tot en met december 2018 worden de Leien onderbroken voor doorgaand verkeer tussen de Maria-Theresialei en de Violierstraat. Deze ‘knip van de Leien’ is nodig om het nieuwe Operaplein te realiseren, samen met de parking en de autotunnels waardoor het verkeer na de werken niet meer bovengronds zal rijden.
Ontwerp voor Turnhoutsepoort is klaar

Het ontwerp voor de heraanleg van de Turnhoutsepoort is klaar. De Turnhoutsepoort is het schakelpunt tussen Borgerhout, Deurne-Noord en het park Rivierenhof. In de loop van 2017 wordt de Noordersingel tussen de Stenenbrug en de Turnhoutsebaan heraangelegd en duikt tram 10 onder de grond. Dit vraagt ook intra muros (gebied binnen de Singel) om enkele wijzigingen aan de Turnhoutsebaan en de Statielei. Bovendien komt door de heraanleg nieuwe ruimte vrij langs de Singel.Heraanleg Kloosterstraat, Dorpstraat, Blarenstraat en schoolomgeving Jozef De Weerdtstraat

Aansluitend op de werken aan het Kristus-Koningplein in Ekeren worden de Kloosterstraat, Dorpstraat, Blarenstraat en Jozef De Weerdtstraat onder handen genomen. Bij deze heraanleg staat het creëren van veilige schoolomgevingen en opwaarderen van de winkelstraten centraal.meer over:

Heraanleg van De Keyserlei

De Keyserlei wordt heraangelegd als een echte stadsboulevard en een meetingplaats voor bezoekers. Het college keurde op 25 maart het definitieve ontwerp goed en kreeg vandaag een bijkomende presentatie van architect Manuel de Solà-Morales zelf.
De Keyserlei AntwerpenDe Keyserlei Antwerpen

De Keyserlei Antwerpen Lees meer over Heraanleg van De Keyserlei


Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook