frankrijklei

Start aanplanting nieuwe bomen Noorderlijn

Om de werken voor de Noorderlijn te realiseren, moest de aannemer op verschillende locaties bomen rooien. Vandaag werd gestart met het heraanplanten van de bomen op het Eilandje en de Noorderlaan. In totaal gaat het op die locaties over 533 bomen.
 
Vandaag startte de aannemer met het planten van de eerste bomen op het Eilandje, meer specifiek op de Sint-Laureiskaai, in de Dinantstraat en de Bataviastraat. In totaal gaat het hier om 73 bomen. Dat is in principe eind volgende week al rond.Leien onderbroken vanaf 5 juni

Vanaf 5 juni dit jaar tot en met december 2018 worden de Leien onderbroken voor doorgaand verkeer tussen de Maria-Theresialei en de Violierstraat. Deze ‘knip van de Leien’ is nodig om het nieuwe Operaplein te realiseren, samen met de parking en de autotunnels waardoor het verkeer na de werken niet meer bovengronds zal rijden.
Grondwerken tramtunnel Frankrijklei van start

Voor het project Noorderlijn is de aannemer gestart met het uitgraven van de tramtunnel op de Frankrijklei. De constructie van de tunnelwanden wordt uitgevoerd met imponerende machines van zo’n 25 tot 28 meter hoog. In de zomer zijn de werken voor deze fase afgerond.Stad steunt bescherming Hôtel Neefs als monument

Het agentschap Onroerend Erfgoed van de Vlaamse overheid startte een procedure om Hôtel Neefs aan de Frankrijklei te beschermen als monument. De stad Antwerpen geeft een gunstig advies in dit dossier. Het herenhuis getuigt van de rijke wooncultuur van de gegoede burgerij en adel en heeft zowel historische, als architectuurhistorische en artistieke waarde. 
hotel-neefshotel-neefs

hotel-neefs


Hotel Columbus, sinds begin 1900 was hier reeds hotel "de Witte Leeuw" gevestigd

Hotel Columbus, sinds begin 1900 was hier reeds hotel "de Witte Leeuw" gevestigdLees meer over Colombus hotel


Nutswerken Operaplein kruisen de Frankrijklei

Op maandag 16 juni start de volgende fase in de  voorbereidende werken voor de aanleg van het Operaplein. In opdracht van de nutsmaatschappijen worden de nutsleidingen ter hoogte van de Van Cuyckstraat dwars over de Frankrijklei doorgetrokken.  Deze oversteek gebeurt in twee stappen. Van 16 juni tot 14 juli is de westkant van de Frankrijklei aan de beurt.  Na het bouwverlof, van 11 augustus tot 29 augustus, is de oostkant aan de beurt.
 
Tussen maart en mei 2014 werden er nieuwe nutsleidingen gelegd onder de rijbaan van de Kipdorpvest.meer over:

Domino's Pizza

Domino's Pizza


meer over:

Domino's Pizza

Nog geen stemmen

Domino's Pizza is een bekende pizzaketen. Aan de makkelijk bereikbare Frankrijklei kan je genieten van vers gemaakte pizza's. 

Eet je toch liever thuis? Dan bestel je ze gewoon online!

Categorie: 
Horeca
Soort Horeca: 
Restaurant
Soort keuken: 
pizza
Budget: 
€20.00
Domino's Pizza
Straatnaam & Huisnummer: 
Frankrijklei 2A
2000 Antwerpen
Telefoon: 
03/233 35 38
Openingsdagen: 
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Openingsuren: 
Open van maandag tot vrijdag van 11u00 tot 24u00. Zaterdag en zondag open van 11u00 tot 02u00
0
wijk: 
Theaterbuurt
Adres

Frankrijklei 2A
2000 Antwerpen

Contact

Tel: 03/233 35 38
Website

Openingsdagen

       
MaDiWoDoVrZaZoBoringen om ondergrond te checken voor tramlijn naar Ekeren

Boringen om ondergrond te checken op Noorderlaan, Frankrijklei en Italiëlei

Tussen 13 en 30 augustus 2013 worden op de Noorderlaan, Frankrijklei en Italiëlei putten geboord om na te gaan waaruit de ondergrond bestaat en hoe de bestaande leidingen lopen. Dat onderzoek is nodig om de werken voor de aanleg van de tramlijn naar Ekeren voor te bereiden.Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook