de8

app huisartsen.jpg

app huisartsen.jpg


meer over:

Een vaste huisarts voor kwetsbare personen


In opdracht van de stad en OCMW Antwerpen, ontwikkelde het Antwerps integratiecentrum de8 vzw de webapplicatie www.opwegnaardehuisarts.be. Via deze weg kunnen hulpverleners klanten die nog geen (vaste) huisarts hebben, gericht doorverwijzen naar een arts in hun buurt. 
Vanaf 2013 kunnen ook andere sociale organisaties en ziekenhuizen in de stad Antwerpen er gebruik van maken. Het initiatief krijgt financiële steun van de stad Antwerpen en de Koning Boudewijnstichting.


app huisartsen.jpgmeer over:

Solidariteit kleurt je wijk: Femke, Mounia & Zohra - Antwerpen-Kiel

Solidariteit kleurt je wijk: Femke, Mounia & Zohra - Antwerpen-Kiel. Drie vriendinnen zetten zich in voor jongeren die het moeilijk hebben, en dat doen ze met hart en ziel, onder andere op het Kiel.

Video: 
5
Rating: 5 op 5 (1 stem)Solidariteit kleurt je wijk: Frank en Tina

Frank en Tina brengen dagelijks mensen uit het Schipperskwartier samen rond hun eettafel, waar tijd en ruimte is om samen te zijn. Ze serveren soep, een hoofdgerecht en ‘soms een glaske wijn, als er iets te vieren is’.

Video: 
5
Rating: 5 op 5 (1 stem)Unieke coaches helpen jonge gevangenen terug op pad

Vaak vinden ex-gedetineerden moeilijk de juiste weg in de maatschappij na vrijlating. Jonge gedetineerden in Antwerpen kunnen sinds oktober 2008 een beroep doen op TOP-coaches. De begeleiders van ‘Terug Op Pad’ slaan een brug van de gevangenis naar de samenleving.

TOP-coachesTOP-coaches

TOP-coaches


Op ontdekkingstocht door kleurrijk Antwerpen

Zin in een wandeling langs de geschiedenis van Antwerpse migranten?  Het minderhedencentrum de8 biedt je met het project ‘Zwart van ’t Volk’ de kans om alleen of met een gids de migrantengemeenschappen van de kleurrijke havenstad te ontdekken. De8 wil op deze manier migratie op een andere manier belichten.

Migratie is van alle tijden

Zwart van 't volkZwart van 't volk

Zwart van 't volk


KFCO Wilrijk heeft délégués van diverse afkomst

Voetbalclub KFCO Wilrijk telt onder zijn 300 jeugdspelers 40% spelers van andere origine. De samenwerking tussen die verschillende culturen binnen eenzelfde ploeg is soms moeilijk. Te weinig betrokkenheid van ouders bij de club is het voornaamste probleem. KFCO Wilrijk werkt hieraan met de inzet van diversiteit op het veld. Intussen is het Wilrijkse project een voorbeeld voor Vlaanderen.

Goede communicatie

KFCO WilrijkInfopunt wil drempelvrees rond diversiteit op de werkvloer doorbreken

Vanaf vandaag kunnen bedrijven www.infopuntdiversiteit.be raadplegen met vragen rond de omgang met andere religies en culturen op de werkvloer. Het Antwerpse minderhedencentrum de8 wil met de nieuwe website de drempelvrees rond diversiteit op de werkvloer voor eens en altijd doorbreken.

Infopunt Diversiteit op de werkvloerInhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook