guy lauwers

Natuurspeelplaats voor 5 scholen

De stad wil kinderen en jongeren warm maken voor de natuur. Daarom moedigt ze scholen aan om hun schoolspeelplaats om te vormen tot een groene en avontuurlijke plek. Vijf pilootscholen in Antwerpen-Noord en Borgerhout intramuros kregen begeleiding bij het bouwen van een natuurspeelplaats.

"Wij zijn genoodzaakt om voetgangers omver te rijden want er is geen plek om te fietsen"

Antwerpen aan ‘t Woord lanceert in maart het project “Mijn mobiliteit”. Via een enquête en aansluitend debat krijgt de Antwerpenaar de mogelijkheid om zijn mening te geven over de mobiliteit in de stad.

Fietsen in Antwerpen is niet altijd even gemakkelijk. Momenteel worden er fietspaden aangelegd op de Jan Van Rijswijcklaan. Het ringfietspad wordt ook vernieuwd, maar toch blijven er vele knelpunten in het centrum van de stad.

Video: 
5
Rating: 5 op 5 (1 stem)Relatie Marokko en Europa herbekeken

Zes eeuwen doorheen de blik van de andere. Dat is de ondertitel van de tentoonstelling Marokko & Europa die van 28 januari tot 20 februari plaatsvindt in het klooster van de Grauwzusters (Universiteit Antwerpen). De vertekende beeldvorming rechttrekken is een van de doelstellingen van de expositie.

CatalogueCatalogue

Catalogue Lees meer over Relatie Marokko en Europa herbekeken


Luchtvaartpioniers Leon Stampe en George Ivanow herdacht

Op 5 oktober 2010 werd aan het vernieuwde grafmonument van vliegpioniers Leon Stampe en George Ivanow hulde gebracht. Het grafmonument werd in opdracht van de stad Antwerpen binnen het sociaal tewerkstellingsproject Levanto gerestaureerd.

Gerenoveerde graven luchtvaartpioniers Stampe en IvanowGerenoveerde graven luchtvaartpioniers Stampe en Ivanow

Gerenoveerde graven luchtvaartpioniers Stampe en Ivanow


Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook