vdab

Jonge werkwilligen ontdekken via Engage+ jobs in de zorg

In de Antwerpse zorgsector zijn er permanent vacatures voor verzorgenden en zorgkundigen. Daarom werkte de stad Antwerpen samen met vzw Thuishulp van De VoorZorg een programma uit om op vrijdag 18 november  jongeren te inspireren om te werken in deze sector. Vaststelling is dat het aantal cursisten voor gezinszorg daalt.Arbeidsmarktfiche maart 2016

Maandelijks maakt de dienst Business en innovatie van de stad Antwerpen op basis van de werkloosheids- en vacaturecijfers van VDAB een beknopt rapport op over de Antwerpse arbeidsmarkt.

In de arbeidsmarktfiche is te zien dat:Mode Werkt jobbeurs

Op 3 december 2014 gaat FFI's digitale modejobplatform voor het eerst offline! Mode Werkt, een project van Flanders Fashion Institute, Stad Antwerpen en VDAB, is een matchmakingmoment? voor modebedrijven en creatieve- en businessprofielen in AMUZ in Antwerpen.  American Outfitters, C&A, Eye on Fashion, FNG Group, jbc, Van de Velde, VF Europe en ZEB gaan tijdens Mode Werkt op zoek naar kandidaten voor jobs in de verschillende domeinen van de sector met hopelijk een reeks geslaagde matches tot gevolg. 

Mode WerktMode Werkt

Mode WerktLees meer over Mode Werkt jobbeurs


Werfplekleren werkt

Talentenwerf leidt samen met Antwerpse bouwbedrijven al vier jaar succesvol werkzoekenden op

80% werkzoekenden vindt werk na opleiding

Eén van de initiatieven van Talentenwerf, een samenwerking tussen de stad Antwerpen, VDAB en de bouwsector, is werfplekleren. Dit houdt in dat Talentenwerf samen met bedrijven opleidingen op maat organiseert voor werkzoekenden, op of nabij de werf. Zo worden ze voorbereid op een specifieke job/vacature in de bouwsector. De cijfers tonen aan dat Werfplekleren werkt. Talentenwerf organiseerde van 2010 tot 2013 al 38 edities.meer over:

Aantal werkzoekende in lerarenopleiding sterk gestegen


Vanaf januari 2014 zal de VDAB in Antwerpen opnieuw maandelijks een informatievergadering organiseren. Werkzoekenden die interesse hebben om leerkracht te worden en niet het juiste diploma hebben kunnen zich inschrijven via de website www.vdab.be De VDAB gaat op zoek naar creatieve mensen met een hart voor kinderen die zin hebben om kinderen te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling en die bereid zijn om zich te engageren in het onderwijs in de stedelijke agglomeratie Antwerpen.Strijd tegen jeugdwerkloosheid

Op 11 oktober stelden de stad Antwerpen, het OCMW Antwerpen en de VDAB hun vernieuwde samenwerking voor.
De uitdagingen voor de Antwerpse arbeidsmarkt zijn groot. De werkloosheid ligt, mede ten gevolge van de aanhoudende economische crisis hoog. Bijna dubbel zo hoog als in de rest van Vlaanderen.

De mogelijkheden op tewerkstelling zijn daarnaast ook nergens in Vlaanderen zo groot. De match op de markt is echter een probleem.
Hiervoor zijn meerdere verklaringen, maar werken aan oplossingen is wat nu telt.meer over:

Chemiesector lanceert proefproject werkplekleren

Laatstejaarsstudenten Karel de Grote en AP Hogeschool spenderen 80 procent van studietijd op werkvloer bij BASF, Bayer, Evonik en INEOS

De chemiesector en twee Vlaamse hogescholen starten dit academiejaar met een proefproject werkplekleren ‘Avogadro’, genoemd naar de Italiaanse scheikundige uit de 19de eeuw. Zes laatstejaarsstudenten van de professionele bachelor procestechnologie aan de Karel de Grote en de AP Hogeschool zullen les volgen in een uniek concept: vier van de vijf weekdagen brengen ze hun studietijd door in de chemiebedrijven BASF, Bayer, Evonik en INEOS.Arbeidsmarktfiche juni 2013

Maandelijks maakt de dienst Werk en Economie (stad Antwerpen) op basis van de werkloosheids- en vacaturecijfers van VDAB een beknopt rapport op over de Antwerpse arbeidsmarkt.  

In de arbeidsmarktfiche is te zien…meer over:

Jobs van A tot Z - jobbeurs in de Waagnatie

Datum: 
13 oktober, 2012 - 10:00 - 17:00

Op 13 oktober brengen de VDAB en de stad Antwerpen vacatures en werkzoekenden samen op Jobs van A tot Z, een grootse jobbeurs in de Waagnatie.De regio Antwerpen telt vandaag 48 410 werkzoekenden. Ondanks dat grote aantal werkzoekenden zijn er 10 000 vacatures die niet worden ingevuld, zowel voor lang- als kortopgeleiden. Om daaraan te verhelpen en werkgevers in contact te brengen met geïnteresseerde werkzoekenden, organiseren de stad Antwerpen en de VDAB op zaterdag 13 oktober een jobbeurs.


Plaats: 
Hangar 29, Rijnkaai 150

Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook