vdab

Jonge werkwilligen ontdekken via Engage+ jobs in de zorg

In de Antwerpse zorgsector zijn er permanent vacatures voor verzorgenden en zorgkundigen. Daarom werkte de stad Antwerpen samen met vzw Thuishulp van De VoorZorg een programma uit om op vrijdag 18 november  jongeren te inspireren om te werken in deze sector. Vaststelling is dat het aantal cursisten voor gezinszorg daalt.Arbeidsmarktfiche maart 2016

Maandelijks maakt de dienst Business en innovatie van de stad Antwerpen op basis van de werkloosheids- en vacaturecijfers van VDAB een beknopt rapport op over de Antwerpse arbeidsmarkt.

In de arbeidsmarktfiche is te zien dat:Arbeidsmarktfiche september 2015

Maandelijks maakt de dienst Business en innovatie (stad Antwerpen) op basis van de werkloosheids- en vacaturecijfers van VDAB een beknopt rapport op over de Antwerpse arbeidsmarkt.
 
In de arbeidsmarktfiche van september zien we dat:
 
1. Antwerpen eind september 36 243 niet-werkende werkzoekenden telt. Dat zijn er 118 minder dan in september 2014 ofwel een daling met 0,3%. Het aantal werkzoekenden in de categorie ‘werkzoekenden met werkloosheidsuitkeringsaanvraag’ daalt met 4,8% op jaarbasis.meer over:

Mode Werkt jobbeurs

Op 3 december 2014 gaat FFI's digitale modejobplatform voor het eerst offline! Mode Werkt, een project van Flanders Fashion Institute, Stad Antwerpen en VDAB, is een matchmakingmoment? voor modebedrijven en creatieve- en businessprofielen in AMUZ in Antwerpen.  American Outfitters, C&A, Eye on Fashion, FNG Group, jbc, Van de Velde, VF Europe en ZEB gaan tijdens Mode Werkt op zoek naar kandidaten voor jobs in de verschillende domeinen van de sector met hopelijk een reeks geslaagde matches tot gevolg. 

Mode WerktMode Werkt

Mode WerktLees meer over Mode Werkt jobbeurs


Matchmakingevent ’Mode Werkt’ zoekt creatief en zakelijk talent voor Belgische modebedrijven

Op woensdag 3 december 2014 organiseren Flanders Fashion Institute (FFI), VDAB en de stad Antwerpen het matchmakingevent ‘Mode Werkt’. Acht Belgische modebedrijven ontmoeten dan een namiddag lang kandidaten met creatieve en businessprofielen, met als doel een reeks geslaagde matches voor jobs in verschillende domeinen van de modesector.Werfplekleren werkt

Talentenwerf leidt samen met Antwerpse bouwbedrijven al vier jaar succesvol werkzoekenden op

80% werkzoekenden vindt werk na opleiding

Eén van de initiatieven van Talentenwerf, een samenwerking tussen de stad Antwerpen, VDAB en de bouwsector, is werfplekleren. Dit houdt in dat Talentenwerf samen met bedrijven opleidingen op maat organiseert voor werkzoekenden, op of nabij de werf. Zo worden ze voorbereid op een specifieke job/vacature in de bouwsector. De cijfers tonen aan dat Werfplekleren werkt. Talentenwerf organiseerde van 2010 tot 2013 al 38 edities.meer over:

Arbeidsmarktfiche maart 2014

Maandelijks maakt de dienst Werk en Economie (stad Antwerpen) op basis van de werkloosheids- en vacaturecijfers van VDAB een beknopt rapport op over de Antwerpse arbeidsmarkt.

In de arbeidsmarktfiche zien we dat…Stad Antwerpen verwelkomt toekomstige leerkrachten tijdens ‘Blijf bij de les’

Vandaag vond voor de derde keer het netwerkevent ‘Blijf bij de les’ plaats in HETPALEIS. Dit is een netwerkevenement voor afstuderende leerkrachten basis- en secundair onderwijs uit alle onderwijsinstellingen van Antwerpen en omstreken. De stad Antwerpen,VDAB en AgODi, willen toekomstige leerkrachten laten kennismaken met schoolbesturen en hen overtuigen om aan de slag te gaan in een school in Antwerpen.Arbeidsmarktfiche januari 2014

Maandelijks maakt de dienst Werk en Economie (stad Antwerpen) op basis van de werkloosheids- en vacaturecijfers van VDAB een beknopt rapport op over de Antwerpse arbeidsmarkt.  

In de arbeidsmarktfiche is te zien…meer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook