Datum: 
5 mei, 2012 - 10:00 - 6 mei, 2012 - 18:00
Ontdek alles over verbouwen, kopen en wonen tijdens ‘Wonen in Antwerpen’ op zaterdag 5 en zondag 6 mei 2012 in de WDT-loods van Park Spoor Noord.

Op zaterdag 5 en zondag 6 mei vindt in de WDT-loods van Park Spoor Noord het event ‘Wonen in Antwerpen’ plaats. Het publiek krijgt er tips en inspiratie over de vele woonmogelijkheden die Antwerpen te bieden heeft. Bezoekers die hun plannen meebrengen, krijgen ter plekke advies van experts over verbouwingen, premies of alternatieve manieren van wonen. Ook gewone Antwerpenaars getuigen als ambassadeurs over de renovaties aan hun huis in Antwerpen. 7 bouwpromotoren, waaronder AG VESPA, stellen hun nieuwe projecten voor. Filmpjes geven tips over creatieve ingrepen in huis. Verder zijn er wandelingen, een fietstocht en talrijke infosessies. Ook nieuw dit jaar zijn de praattafels waar bewoners persoonlijk aan het stedelijk wijkoverleg kunnen vertellen wat een kwaliteitsvolle woning in Antwerpen voor hen betekent. Het volledige programma van ‘Wonen in Antwerpen’ staat op www.antwerpen.be/wonen

Vernieuwd concept van de woonbeurs

‘Wonen in Antwerpen’ gidst de bezoekers langs de meest uiteenlopende plekjes in de stad: gezellige woonbuurten waar samen op straat gefeest wordt, groene wijken met grote tuinen, trendy winkelstraten met bruisende terrasjes, boulevards met exclusieve architectuur … Het event pakt dit jaar uit met een vernieuwd dynamisch concept. Op een interactieve manier komen bezoekers alles te weten over verbouwen, kopen en wonen in Antwerpen.

Woningaanbod

Antwerpen heeft een gevarieerd woningaanbod. Van historische panden over moderne lofts tot huizen aan een woonerf. Kandidaat-kopers vinden op ‘Wonen in Antwerpen’ het actuele aanbod van AG VESPA, het Zorgbedrijf (Groen Zuid), ARRO (sociale koopwoningen), Wilma&Vanhaerents (Groen Kwartier), Vooruitzicht (Regatta), Cores Development (Groen Zuid) en Immpact (Vogelnest Hoboken).

Bouwen en verbouwen

Antwerpen helpt zijn bewoners die renoveren. Wie verbouwplannen heeft, kan zijn plannen en foto’s meebrengen en kan voor advies terecht in het functionerend woonkantoor, het EcoHuis en bij de dienst vergunningen. Hij komt alles te weten over premies, energiebewust verbouwen of bouwmateriaal lenen via Werkhaven. Ook met vragen over co-housing, ergonomisch wonen of levenslang wonen, of zorgeloos verhuren via het sociaal verhuurkantoor, kunnen geïnteresseerden op de beurs terecht.

Vernieuwende initiatieven rond groen, mobiliteit en spelen…
maken wonen in Antwerpen steeds aangenamer. Dat kan iedereen tijdens ‘Wonen in Antwerpen’ zelf ondervinden. Vernieuwende projecten rond groen in de stad worden voorgesteld (geveltuinen, gemeenschapstuinen, Biodroom), en ook projecten in verband met mobiliteit zoals Velo, Cambio, Autopia en buurtparkeren krijgen een plaatsje op dit event. Kinderen kunnen tijdens ‘Wonen in Antwerpen’ volop spelen in de speelstraat van Opsinjoren.

Extra randprogramma

Het publiek kan deelnemen aan acht verschillende infosessies: over premies, tips bij aankoop door een notaris, energie besparen, de voorschriften rond studentenhuisvesting en tips van politie en brandweer om een woning inbraakvrij en brandveilig te maken. Professioneel verteller Maarten Van Rompaey brengt woonverhalen. Nagenieten kan op een terrasje met een drankje en muziek. . Wie nieuwe buurten en plekken wil ontdekken, kan zich inschrijven voor een wandeling of fietstocht. Antwerpen Averechts gidst hen door de Cadixwijk. Gids en beroepsantwerpenaar Tanguy Ottomer maakt met hen een wandeling door Deurne of een fietstocht langs Antwerpse wijken.

Ambassadeurs voor wonen in de stad

Niet enkel experts, maar ook gewone Antwerpenaars, soms bijgestaan door hun architect, getuigen over hun verbouwingen aan de hand van hun plannen en projecten. Ze vertellen daarbij ook over het leven in de stad en in hun buurt. Bezoekers kunnen op vier verschillende momenten bij hen aan tafel gaan zitten. De ambassadeurs getuigen in verschillende filmpjes die vertoond zullen worden op 4 schermen verspreid over de verschillende sferen van de woonbeurs. De compilatie van alle filmpjes “Waarom Antwerpenaars in Antwerpen wonen”  staat nu al op YouTube.

Bewoners vertellen de stad wat een kwaliteitsvolle woning naar wens voor hen betekent

De stad wil op ‘Wonen in Antwerpen’ niet alleen informeren, ze wil ook luisteren. Het stedelijk wijkoverleg gaat aan acht praattafels in dialoog met bezoekers van de beurs. Het gesprek start vanuit de vraag: “Wat betekent voor u een kwaliteitsvolle woning naar wens in Antwerpen?” Vervolgens gaan de deelnemers aan tafel samen op zoek naar wat de stad maar ook bewoners zelf kunnen doen om dat waar te maken. Ter inspiratie wordt ook gewerkt met stellingen over toekomstige en alternatieve vormen van wonen. Alle ideeën en voorstellen worden gebundeld en doorgegeven aan beleidsmakers.

Wedstrijd

Vanaf maandag 30 april tot en met het weekend van ‘Wonen in Antwerpen’ toont de stad elke dag een verrassende plek om te wonen in Antwerpen via Gazet van Antwerpen en op de facebookpagina van de stad. Wie de plaats herkent, maakt kans op mooie prijzen. Meer verrassingen van dit kaliber zijn uiteraard te ontdekken tijdens ‘Wonen in Antwerpen’ zelf.

Wonen in Antwerpen  -  Praktisch

  • Alles over verbouwen, kopen en wonen in heel Antwerpen.
  • zaterdag 5 en zondag 6 mei 2012 – 10 tot 18 uur
  • WDT-loods - Park Spoor Noord (naast Viaduct - Dam, niet in de Cargo) – 2060 Antwerpen
  • Volledige programma: www.antwerpen.be/wonen
  • Facebook stad Antwerpen: bij evenement ‘Wonen in Antwerpen’ http://www.facebook.com/#!/events/230164683757977/
Plaats: 
Park Spoor Noord
Nog geen stemmen

Geef jouw mening over Wonen in Antwerpen 2012

 

Foto's van Wonen in Antwerpen 2012

Deals

Volg ons op Facebook