Antwerp City Drops 2017

  
Na een overweldigende editie in 2016 met maar liefst 50.000 bezoekers, maakt Antwerpen zich op voor een nieuwe editie van Antwerp City Drops: een gratis, urban stadsfestival in de Antwerpse binnenstad vol sport, lifestyle en cultuur. Op zaterdag 23 en zondag 24 september 2017 wordt de hele stad omgetoverd tot urban scene, met een mix van laagdrempelige initiaties, demonstraties en evenementen. Op verschillende locaties laten onder andere skaters, slackliners, graffiti-artiesten en bmx’ers het beste van zichzelf zien.
 
Tijdens het laatste weekend van september belooft Antwerp City Drops heel wat straffe stunts en groots spektakel. Het event laat het beste van de (inter)nationale urban scene op de stad los, zowel op het vlak van urban sports als lifestyle & culture. Op verschillende locaties in de binnenstad zullen sport, lifestyle en culturele activiteiten te beleven vallen en kunnen bezoekers zich vergapen aan de prestaties van topsporters. 
 
In aanloop naar het festival vinden er sinds mei in de hele stad zo’n 60 verschillende initiaties en demonstraties en activiteiten plaats. Op die manier kunnen nieuwsgierigen kennismaken met allerlei ‘urban’ sporten en de stad op een niet-alledaagse manier ontdekken. Op  www.antwerpcitydrops.be staat een overzicht van deze activiteiten.

Focus op skateboard, BMX, basket en dance

Tijdens deze tweede editie ligt de focus op skateboard, BMX, basket en dance, maar evengoed op urban lifestyle en cultuur. Het hele weekend lang hangt er een festivalsfeer in de stad, met niet enkel sport, maar ook een cultuurmarkt, streetart en dj’s.
 
In 2011 nog was Antwerpen Europese jongerenhoofdstad. In 2013 werd de stad verkozen tot Europese Sporthoofdstad. Antwerpen heeft de ambitie om te groeien tot ‘urban stad’ van de Benelux en blijft inzetten op ‘urban’.
 

Van de Grote Markt tot aan Park Spoor Noord

Op de verschillende locaties als de Grote Markt, het Steenplein, de Jordaenskaai, de Groenplaats, Park Spoor Noord, de Vrijdagmarkt en de Sint-Jansvliet, kunnen bezoekers enkele topsporters aan het werk zien. Op de Grote Markt vindt de World Cup Bike Trial plaats, met onder andere Kenny Belaey. 
 
Kenny Belaey, nationale trots en negenvoudig wereldkampioen Trialbike: “Vorig jaar was echt de max. Heel het weekend lang hing er een fijne sfeer in de stad en heel wat mensen kwamen kennismaken met onze sport. Trialbiken in een stedelijke omgeving, met het stadhuis en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal op de achtergrond, het is eens wat anders.”

(Inter)nationale topsporters en workshops

Op de Jordaenskaai en in de Skate-bowl in Park Spoor Noord is er een Europese skateboardwedstrijd met 10.000 euro aan prijzengeld. Tijdens de BMX-wedstrijd op het Steenplein verdeelt een internationale jury een prijzenpot van 7500 euro. En met de Urban Dance-wedstrijd op de Groenplaats valt 5000 euro te winnen.
 
Maar wie wil, kan natuurlijk ook zélf stoere kunstjes uithalen tijdens de vele workshops. Tussen al het sporten door, kunnen bezoekers rustig kuieren op de cultuurmarkt of de honger stillen bij de verschillende foodtrucks.

Nightlife meets sports

Zowel overdag als ’s nachts zijn er tal van activiteiten. Terwijl topsporters overdag de meest halsbrekende tricks uithalen, kunnen bezoekers zich zowel op vrijdagavond en zaterdagavond als maandagavond uitleven op de beats van hippe dj’s in Antwerpse clubs.

Locaties

  • Grote Markt: World Cup Bike Trial
  • Steenplein: BMX, Pumptrack Contest, Junior Pumptrack, Freestyle BMX
  • Jordaenskaai: Antwerp Skate Contest
  • Groenplaats: Urban Market, Dance & dj , met zowel op zaterdag als zondag kunst, eten en urban crafts
  • Park Spoor Noord: Skate & Bowl, Junior Skate Contest, Sub event: City Mountainbike
  • Vrijdagmarkt: Sub event: Rock@Antwerp
  • Sint-Jansvliet: Basket
  • Afterparty: Café d’Anvers & Ampère

Praktische informatie

Alle activiteiten zijn terug te vinden op www.antwerpcitydrops.be.
 
Voor de organisatie van dit festival slaat de stad Antwerpen de handen in elkaar met evenementenbureau Fast Forward.
Antwerp City Drops 2017Geef jouw mening

 

Foto's van Antwerp City Drops 2017

Deals

Volg ons op Facebook