Vernieuwde Architectuurroute: 32 kilometer fietsen in stijl

  

De Architectuurroute, waarbij deelnemers Antwerpen op de fiets verkennen, is vernieuwd.

Van het middeleeuwse Steen over de flamboyante wijk Zurenborg tot de hippe loft uit de gelijknamige populaire film. De vernieuwde Architectuuroute – voortaan quasi volledig op Antwerpse bodem – biedt een staalkaart van stijlen. Uit elke eeuw en periode telt de Scheldestad wel één of meer voorbeelden. Tegelijk fietsen deelnemers langs hoogtepunten van tien eeuwen boeiende stadsgeschiedenis.

De voorbije jaren kreeg de stad er enkele opvallende blikvangers bij, waaronder het gerechtsgebouw en het MAS. Deze komen aan bod in de Architectuurroute. De Architectuurroute biedt echter ook tal van verrassingen. Zo fietsen deelnemers langs de Antwerpse ‘Chinese muur’, langs tuinwijken met fraaie villa’s en passeren ze de opvallende restanten van drie wereldtentoonstellingen. Verder staan er ook veel bekende namen op het traject: van befaamde Belgische architecten als Renaat Braem en bOb Van Reeth tot internationale toppers als Le Corbusier of Richard Rogers.

Met de tien extra tips van stadsgids en auteur van de brochure Alex Elaut halen deelnemers nog meer uit hun trip. Zo loont het de moeite om even binnen te kijken in het Sint-Felixpakhuis of de onderhoudsloods voor locomotieven van het Park Spoor Noord.

De Architectuurroute is 32 kilometer lang en start op de Grote Markt. Het traject is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes.

De brochure ‘Architectuurroute’ kost 2 euro en is verkrijgbaar aan de balies van Antwerpen Toerisme & Congres, Grote Markt 13 en in het Centraal Station, niveau 0, vlakbij de roltrappen. Telefonisch of via mail bestellen, kan enkel bij TPA, op het telefoonnummer 03 240 63 73 en via verzending@tpa.be .
Geef jouw mening

TES
Ik heb zondag deze route gefietst en was blij verrast. Ongelooflijke mooie dingen gezien qua gebouwen enz. Op plaatsen gekomen waar ik nooit eerder was geweest. Ik kwam ogen te kort en zal deze fietstocht in de toekomst zeker nogeens maken !

Deals

Volg ons op Facebook