scheldeprijs

Scheldeprijs

Scheldeprijs

Lees meer over Scheldeprijs 2016

(c) Roxanne King
Scheldeprijs 2016

Ook in 2016 zal er weer flink gekoerst worden in Antwerpen. De eerste wedstrijd die de stad traditioneel aandoet is de Scheldeprijs. Op woensdag 6 april 2016 staan weer heel wat grote namen uit het wielercircuit aan de start, die net als de voorbije jaren aan het Museum aan de Stroom (MAS) ligt.
 
Het voorjaarsseizoen van de wielersport is volop aan de gang. In de week tussen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zakken traditiegetrouw heel wat grote wielernamen naar Antwerpen af voor de Scheldeprijs.
ScheldeprijsWielerpeloton troept samen aan het MAS voor start Scheldeprijs

Vandaag rijdt het wielerpeloton van Antwerpen naar Schoten. De 103de editie zal geen ‘festival der sprinters’ worden, want zowel Mark Cavendish, Marcel Kittel als André Greipel gaven forfait voor de semi-klassieker.
Foto © Chiara BonardoFoto © Chiara Bonardo

Foto © Chiara BonardoLees meer over Wielerpeloton troept samen aan het MAS voor start Scheldeprijs


Scheldeprijs 2014

Datum: 
9 april, 2014 - 11:23
Ook in 2014 zal er weer flink gekoerst worden in Antwerpen. De eerste wedstrijd die Antwerpen traditioneel aandoet is de Scheldeprijs. Op woensdag 9 april 2014 staan er heel wat grote namen uit het wielercircuit aan de start in Antwerpen. De start ligt, net als de voorbije jaren, aan het Museum aan de Stroom (MAS). Sporting A ondersteunt deze wedstrijd.

Scheldeprijs 2013

Datum: 
3 april, 2013 - 12:15 - 17:00
Ook in 2013 zal er weer flink gekoerst worden in Antwerpen. De eerste wedstrijd die Antwerpen traditioneel aandoet is de Scheldeprijs. Op woensdag 3 april 2013 staan opnieuw heel wat grote namen uit het wielercircuit aan de start in Antwerpen voor de 101ste editie. De start ligt, net zoals in 2012, aan het MAS.

Spurten op de Churchilllaan

Tussen de Ronde Van Vlaanderen en Parijs-Roubaix telt de wielerkalender traditioneel nog één afspraak voor de sprinters. De Scheldeprijs in en rond Antwerpen is dit jaar aan zijn honderdste editie toe. De grootste favorieten voor de zege zijn Farrar, Kittel en Greipel.

Winnaar van de Ronde Van Vlaanderen Tom Boonen neemt geen risico’s. (foto: Thomas Verstrepen)Winnaar van de Ronde Van Vlaanderen Tom Boonen neemt geen risico’s. (foto: Thomas Verstrepen)

Winnaar van de Ronde Van Vlaanderen Tom Boonen neemt geen risico’s. (foto: Thomas Verstrepen)


100ste Scheldeprijs start aan het MAS

Ook dit jaar komen alle grote namen uit het wielercircuit naar de Scheldestad voor de Scheldeprijs die aan zijn honderdste editie toe is. Op woensdag 4 april 2012 strijden de snelsten uit het peloton om de zege in Schoten. De renners vertrekken dit jaar niet op de Grote Markt, maar aan het Museum aan de Stroom (MAS). De Scheldeprijs is de eerste wedstrijd dit seizoen uit het rijtje van Antwerpse wielerkoersen.meer over:

Scheldeprijs 2012

Datum: 
4 april, 2012 - 12:15 - 17:30

Scheldeprijs 2012 in Schoten gaat door op woensdag 4 april. Dit jaar is de Scheldeprijs al aan zijn 100ste editie toe!

Aan de start verwelkomen we 13 World Tour ploegen en 12 professioneel Continentale ploegen. Dit zijn de deelnemende landen:

Plaats: 
MAS, Hanzestedenplaats, Antwerpen
100ste editie Scheldeprijs Schoten

Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook