Nieuw speelterrein voor Te Boelaerpark

  
De stad vernieuwt het speelterrein in het Te Boelaerpark in Borgerhout. Het thema van het nieuwe speelterrein wordt het verhaal van de Borgerhoutse Reuzen die met hun schip Koophandel vol met koopwaar in de haven aanmeerden. Ook de huidige waterspeelplaats wordt vernieuwd en uitgebreid. Het college keurde vandaag de gunning van de uitvoerig van de nieuwe speelplek goed. De aanleg gaat dit voorjaar van start. Deze zomer kunnen kinderen zich op het speelterrein uitleven.

Het speelterrein in het Borgerhoutse Te Boelaerpark is aan vernieuwing toe zodat het blijft voldoen aan de huidige veiligheidsnormen.

Eind vorig jaar organiseerde de stad een bevraging bij kinderen en buurtbewoners om hun mening te vragen over het voorlopige ontwerp. Daaruit bleek een groot enthousiasme voor de nieuwe speelplek. Opvallend was de vaak weerkerende vraag naar een dubbele kabelbaan. De stad hield daar rekening mee in het definitieve ontwerp. Verder streefde ze naar een maximale integratie van het speellandschap in het park.

Reuzen en het schip Koophandel

Uiteindelijk ging de keuze naar een groot gevarieerd speelterrein met het typische Borgerhoutse thema van de Reuzen. Het nieuwe speelterrein vertelt het verhaal van de Reuzen die met hun schip Koophandel vol met koopwaar in de haven aanmeerden. Reus Kapertein vaart immers met de Koophandel tussen de mensenwereld en de reuzenwereld om handel te drijven en Reuzen te vervoeren. Na de aanleg van het speelterrein zal de Koophandel de poort worden tussen deze twee werelden. Of hij nu in Borgerhout staat of in de Reuzenwereld, wordt overgelaten aan de fantasie van de spelende kinderen.

Ook de huidige waterspeelplaats wordt vernieuwd en uitgebreid. Er is een zone voor de kleinsten en de grotere kinderen kunnen terecht op de speelboot en uitkijktoren.

Als alles volgens plan verloopt, wordt de nieuwe speelplek dit voorjaar aangelegd. Tegen de zomer is het geheel klaar. De stad investeerde 266 000 euro in dit nieuwe speelterrein.Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook