kaaien

Laat Antwerpen Blinken op 15 en 22 september

Tijdens Laat Antwerpen Blinken ruimen bewoners samen zwerfvuil op. Stadsmakers organiseert de actie op de Kaaien en de Boeienweide op zaterdag 15 september tijdens World Clean Up Day. De deelnemers worden beloond met een feestje met foodtruck en muziek. Maar ook daarna zit Stadsmakers niet stil. Op 22 september is iedereen welkom op de Bremweide in Deurne voor een poetsactie met picknick en plogging (een combinatie van joggen en afval opruimen).
Drijvende betoncentrale BONTON officieel gedoopt

Op de Antwerpse Rijnkaai werd vandaag de drijvende betoncentrale BONTON en het daaraan gekoppelde vaartuig Bevert ingehuldigd door Antwerpse burgemeester Bart De Wever en Marc Van de Vijver, burgemeester van Beveren. Beide vaartuigen maken deel uit van de werf aan de Sint-Michielskaai en hebben als bedoeling om zo veel mogelijk transport van en naar de werf over het water te laten verlopen.meer over:

Resten middeleeuwse Bierpoorten gevonden onder kaaien

Tijdens een archeologisch vooronderzoek op de kaaien zijn de resten van de middeleeuwse Bierpoorten blootgelegd. Wie wil, kan zondag of maandag een kijkje nemen op de werf. Stadsarcheologen geven dan een woordje uitleg.
 
De Scheldekaaien zagen er vroeger anders uit en ondergingen in de loop der eeuwen heel wat veranderingen. Ooit vormde deze plaats, waar de schepen voor anker gingen, een imposante façade van stadsmuren, torens, vlieten, waterpoorten en bastions.Blauwe Steen aan de Schelde

Blauwe Steen aan de ScheldeLees meer over Waterkeringspoorten gaan dicht


meer over:

Waterkeringspoorten gaan dicht

Het zware stormweer dat morgen aan de kust wordt verwacht, zal op vrijdag hoogwater veroorzaken in Antwerpen. De waterkeringspoorten worden uit voorzorg gesloten van donderdagavond (5 december) tot vrijdagavond (6 december). De hoogste waterstanden worden in Antwerpen verwacht omstreeks 5 uur en 17 uur op vrijdag. De verwachtingen zijn momenteel dat er een zeer grote kans is dat het water over de blauwe steen komt.
Blauwe Steen aan de Scheldemeer over:

Chipz logo

Chipz logoLees meer over Chipz snackbar


Chipz

Rating: 3.3 op 5 (3 stemmen)

Chipz is een hippe snackbar met 3 vestigingen in Antwerpen; op de Italiëlei, Kipdorp en de Waalse kaai. 

Categorie: 
Horeca
Soort Horeca: 
Restaurant
Soort keuken: 
belgisch
Chipz logo
Straatnaam & Huisnummer: 
Waalse kaai (hoek luikstraat), Kipdorp 61, Italiëlei 120
2000 Antwerpen
Openingsdagen: 
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Openingsuren: 
Zie 'vestigingen'
3.333335
Rating: 3.3 op 5 (3 stemmen)
Adres

Waalse kaai (hoek luikstraat), Kipdorp 61, Italiëlei 120
2000 Antwerpen

Contact

Chipz website

Openingsdagen

       
MaDiWoDoVrZaZoGuinguettes op de Scheldekaaien

Kom gezellig tafelen aan de Scheldekaaien tijdens Guinguettes


Iedereen kan komen genieten van Guinguettes op de Scheldekaaien.
Ter hoogte van de Scheldestraat worden op de Kaaien een tijdelijke bar, restaurant en dansvloer geïnstalleerd. 


Een Guinguette is een concept dat teruggrijpt naar de Franse traditie waarbij gezelligheid, comfort en genieten centraal staan. 

Welkom pierewaaiers

Een gedicht aan de kaaien en over de kaaien, dat is het nieuwe project van Peter Holvoet-Hanssen, de stadsdichter van Antwerpen. Samen met de Antwerpenaren gaat hij werken aan het gedicht, dat wordt geschilderd op de waterkeringsmuur.

KaaigedichtKaaigedicht

Kaaigedicht


Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook