kaaien

Laat Antwerpen Blinken op 15 en 22 september

Tijdens Laat Antwerpen Blinken ruimen bewoners samen zwerfvuil op. Stadsmakers organiseert de actie op de Kaaien en de Boeienweide op zaterdag 15 september tijdens World Clean Up Day. De deelnemers worden beloond met een feestje met foodtruck en muziek. Maar ook daarna zit Stadsmakers niet stil. Op 22 september is iedereen welkom op de Bremweide in Deurne voor een poetsactie met picknick en plogging (een combinatie van joggen en afval opruimen).
Resten middeleeuwse Bierpoorten gevonden onder kaaien

Tijdens een archeologisch vooronderzoek op de kaaien zijn de resten van de middeleeuwse Bierpoorten blootgelegd. Wie wil, kan zondag of maandag een kijkje nemen op de werf. Stadsarcheologen geven dan een woordje uitleg.
 
De Scheldekaaien zagen er vroeger anders uit en ondergingen in de loop der eeuwen heel wat veranderingen. Ooit vormde deze plaats, waar de schepen voor anker gingen, een imposante façade van stadsmuren, torens, vlieten, waterpoorten en bastions.Blauwe Steen aan de Schelde

Blauwe Steen aan de ScheldeLees meer over Waterkeringspoorten gaan dicht


meer over:

Waterkeringspoorten gaan dicht

Het zware stormweer dat morgen aan de kust wordt verwacht, zal op vrijdag hoogwater veroorzaken in Antwerpen. De waterkeringspoorten worden uit voorzorg gesloten van donderdagavond (5 december) tot vrijdagavond (6 december). De hoogste waterstanden worden in Antwerpen verwacht omstreeks 5 uur en 17 uur op vrijdag. De verwachtingen zijn momenteel dat er een zeer grote kans is dat het water over de blauwe steen komt.
Blauwe Steen aan de Scheldemeer over:

Chipz logo

Chipz logoLees meer over Chipz snackbar


Chipz

Rating: 3.3 op 5 (3 stemmen)

Chipz is een hippe snackbar met 3 vestigingen in Antwerpen; op de Italiëlei, Kipdorp en de Waalse kaai. 

Categorie: 
Horeca
Soort Horeca: 
Restaurant
Soort keuken: 
belgisch
Chipz logo
Straatnaam & Huisnummer: 
Waalse kaai (hoek luikstraat), Kipdorp 61, Italiëlei 120
2000 Antwerpen
Openingsdagen: 
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Openingsuren: 
Zie 'vestigingen'
3.333335
Rating: 3.3 op 5 (3 stemmen)
Adres

Waalse kaai (hoek luikstraat), Kipdorp 61, Italiëlei 120
2000 Antwerpen

Contact

Chipz website

Openingsdagen

       
MaDiWoDoVrZaZoWelkom pierewaaiers

Een gedicht aan de kaaien en over de kaaien, dat is het nieuwe project van Peter Holvoet-Hanssen, de stadsdichter van Antwerpen. Samen met de Antwerpenaren gaat hij werken aan het gedicht, dat wordt geschilderd op de waterkeringsmuur.

KaaigedichtKaaigedicht

Kaaigedicht


Loopparcours Scheldekaaien

Loopparcours Scheldekaaien


meer over:

Loopparcours Waterloop geopend

Vanaf 13 maart 2011 kunnen sportievelingen aan de Scheldekaaien lopen langs een parcours (de ‘Waterloop’) van 5 kilometer, met afstandsmarkeringen om de 100 meter. De nieuwe looplijn werd zondag ingelopen door lopers van de loopgroepen van Sint-Andries, Park Spoor Noord en Kielpark. Schepen Leen Verbist gaf om 11 uur het startschot in aanwezigheid van districtsschepen Stephan Bogaert. Aan het eind van een symbolische 3 kilometer  kregen de lopers koffie en een ontbijtkoek aangeboden.

Loopparcours Scheldekaaienmeer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook