schelde

Belgian Grand Prix in F2-Powerboatrace

Op zaterdag 22 en zondag 23 juli 2017 komen de F2-powerboats na 17 jaar nog eens terug naar Antwerpen. Dan is de Scheldestad het decor voor de Belgian Grand Prix. Geïnteresseerden kunnen gratis komen genieten van het topracespektakel op de Schelde.
 
Antwerpen heeft al heel wat sportevenementen mogen ontvangen. “Met de F2-powerboatrace heeft Sporting A weer een uniek spektakel op de kalender geplaatst”, zegt schepen voor sport Ludo Van Campenhout. “We verwachten dan ook veel toeschouwers aan de Schelde voor dit gratis sportevenement.meer over:

Antwerpen Danst tango aan de bocht van de Schelde

Antwerpen danst een hele zomer lang aan de Scheldemeer over:

Vuurwerk 2015-2016

Datum: 
31 december, 2015 - 23:59 - 1 januari, 2016 - 00:20

Het eindejaarsvuurwerk in Antwerpen gaat ook in 2015 traditiegetrouw door aan de Scheldekaaien.

Vanaf 23u00 start de show met een optreden van Stan Van Samang dat u niet mag missen. Om middernacht barst het vuurwerk los.

Het beste zicht op het vuurwerk heeft u aan het Zuiderterras.

---

Plaats: 
Busparking Scheldekaaien, Steenplein en Linkeroever
Gratis: 
Ja

Water-rAnt 2015

Scheepse tradities van morgen: Water-rAnt ’15 op Vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 september 2015 

Water-rAnt verzamelt vijftig authentieke schepen en vaartuigen van Antwerpen, de haven en het Scheldegebied. Het is een feest voor het watererfgoed van gisteren, vandaag en straks aan Het eilandje in Antwerpen.
 
Dit belevingsmoment is de afspraak van alle schippers en bemanningen, bezielers van jouw-,  hun- en ons waterpatrimonium.meer over:

Update scheepsongeval op de Schelde

Het schip dat kort voor middernacht averij opliep bij een botsing op de Schelde is gecontroleerd verankerd, buiten de vaarroute, De styreenlading zal vanaf vanavond overgepompt kunnen worden. Er werden geen schadelijke waarden gemeten, maar er blijft wel een aanzienlijke geurhinder.

Botsing op de Schelde 

Kort voor middernacht botsten 2 schepen op de Schelde ter hoogte van de Schaar van Valkenisse (gelegen tussen de bocht van Bath en Terneuzen) , op het grondgebied van Nederland.meer over:

Sterke geurhinder door scheepsongeval met styreen

Kort voor middernacht, botsten 2 schepen op de Schelde ter hoogte van de Schaar van Valkenisse (gelegen tussen de bocht van Bath en Terneuzen) , op het grondgebied van Nederland.
 
Aanvankelijk leek er geen probleem en vaarden de beide schepen door.
 
Het schip richting Antwerpen bleek kort daarna toch structurele schade opgelopen te hebben. Dit binnenschip heeft 11 tanks styreen aan boord, waarvan er 3 beschadigd werden en waarvan er 1 nog lekt.meer over:

De eerste en laatste oversteek van de pontonbrug

Op 3,4 en 5 oktober herdacht Antwerpen ‘De Groote Oorlog’ met een eenmalige heraanleg van een pontonbrug over de Schelde, die duizenden bewoners 100 jaar geleden de kans gaven naar onze buurlanden te vluchten. Een groots prestigeproject van het Vredescentrum i.s.m. de Stad Antwerpen. Wij staken de Schelde over bij de eerste en de allerlaatste overtocht. Tussen hoop en vrees.

Pontonbrugmeer over:

Pontonbrug

PontonbrugLees meer over De eerste en laatste oversteek van de pontonbrug


meer over:

Schaatsen met zicht op de Schelde

Datum: 
7 december, 2013 (Gehele dag) - 5 januari, 2014 (Gehele dag)
Waar anders dan in Antwerpen kan je schaatsen met zicht op de Schelde onder duizenden gezellige sfeerlichtjes? Op het Steenplein is er een openluchtpiste van maar liefst 1000 m² met veilige schaatshulpjes voor de kleinsten.
Plaats: 
Steenplein, Antwerpen

Chipz logo

Chipz logoLees meer over Chipz snackbar


Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook