schelde

Belgian Grand Prix in F2-Powerboatrace

Op zaterdag 22 en zondag 23 juli 2017 komen de F2-powerboats na 17 jaar nog eens terug naar Antwerpen. Dan is de Scheldestad het decor voor de Belgian Grand Prix. Geïnteresseerden kunnen gratis komen genieten van het topracespektakel op de Schelde.
 
Antwerpen heeft al heel wat sportevenementen mogen ontvangen. “Met de F2-powerboatrace heeft Sporting A weer een uniek spektakel op de kalender geplaatst”, zegt schepen voor sport Ludo Van Campenhout. “We verwachten dan ook veel toeschouwers aan de Schelde voor dit gratis sportevenement.meer over:

Antwerpen Danst tango aan de bocht van de Schelde

Antwerpen danst een hele zomer lang aan de Scheldemeer over:

Vuurwerk 2015-2016

Datum: 
31 december, 2015 - 23:59 - 1 januari, 2016 - 00:20

Het eindejaarsvuurwerk in Antwerpen gaat ook in 2015 traditiegetrouw door aan de Scheldekaaien.

Vanaf 23u00 start de show met een optreden van Stan Van Samang dat u niet mag missen. Om middernacht barst het vuurwerk los.

Het beste zicht op het vuurwerk heeft u aan het Zuiderterras.

---

Plaats: 
Busparking Scheldekaaien, Steenplein en Linkeroever
Gratis: 
Ja

Water-rAnt 2015

Scheepse tradities van morgen: Water-rAnt ’15 op Vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 september 2015 

Water-rAnt verzamelt vijftig authentieke schepen en vaartuigen van Antwerpen, de haven en het Scheldegebied. Het is een feest voor het watererfgoed van gisteren, vandaag en straks aan Het eilandje in Antwerpen.
 
Dit belevingsmoment is de afspraak van alle schippers en bemanningen, bezielers van jouw-,  hun- en ons waterpatrimonium.meer over:

Update scheepsongeval op de Schelde

Het schip dat kort voor middernacht averij opliep bij een botsing op de Schelde is gecontroleerd verankerd, buiten de vaarroute, De styreenlading zal vanaf vanavond overgepompt kunnen worden. Er werden geen schadelijke waarden gemeten, maar er blijft wel een aanzienlijke geurhinder.

Botsing op de Schelde 

Kort voor middernacht botsten 2 schepen op de Schelde ter hoogte van de Schaar van Valkenisse (gelegen tussen de bocht van Bath en Terneuzen) , op het grondgebied van Nederland.meer over:

Sterke geurhinder door scheepsongeval met styreen

Kort voor middernacht, botsten 2 schepen op de Schelde ter hoogte van de Schaar van Valkenisse (gelegen tussen de bocht van Bath en Terneuzen) , op het grondgebied van Nederland.
 
Aanvankelijk leek er geen probleem en vaarden de beide schepen door.
 
Het schip richting Antwerpen bleek kort daarna toch structurele schade opgelopen te hebben. Dit binnenschip heeft 11 tanks styreen aan boord, waarvan er 3 beschadigd werden en waarvan er 1 nog lekt.meer over:

Chipz logo

Chipz logoLees meer over Chipz snackbar


Chipz

Rating: 3.3 op 5 (3 stemmen)

Chipz is een hippe snackbar met 3 vestigingen in Antwerpen; op de Italiëlei, Kipdorp en de Waalse kaai. 

Categorie: 
Horeca
Soort Horeca: 
Restaurant
Soort keuken: 
belgisch
Chipz logo
Straatnaam & Huisnummer: 
Waalse kaai (hoek luikstraat), Kipdorp 61, Italiëlei 120
2000 Antwerpen
Openingsdagen: 
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Openingsuren: 
Zie 'vestigingen'
3.333335
Rating: 3.3 op 5 (3 stemmen)
Adres

Waalse kaai (hoek luikstraat), Kipdorp 61, Italiëlei 120
2000 Antwerpen

Contact

Chipz website

Openingsdagen

       
MaDiWoDoVrZaZoVlaamse Havendag op 21 en 22 september

Dit jaar wordt voor de derde keer een Vlaamse Havendag georganiseerd in alle grote Vlaamse havens. In Antwerpen staat het evenement dit jaar in het teken van 150 jaar Schelde Vrij en worden de activiteiten om de haven in de kijker te plaatsen verspreid over 21 en 22 september 2013.  In datzelfde weekend vindt ook Water-rAnt plaats, waarbij geïnteresseerden verschillende schepen in het Kattendijkdok kunnen bezoeken. Daarnaast geven de Open Scheepvaartdagen in Waagnatie de mensen de mogelijkheid om de wereld van de binnenvaart te leren kennen.Wim Tellier We Drift strand Knokke kites

Wim Tellier We Drift strand Knokke kites


meer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook