Op zoek naar een handelspand op Grote Markt, Oude Koornmarkt of Suikerrui?

   Vanaf 5 augustus 2011 zet de stad, in samenwerking met de provincie Antwerpen, beschikbare handelspanden in de omgeving van de Grote Markt in de kijker. Op de ramen van zo’n panden komen stickers die weergeven hoe het pand zou ingevuld kunnen worden. De Grote Markt, Oude Koornmarkt en de Suikerrui maken deel uit van de strategische horecakern 'Historisch Centrum' .

De stad zet al enkele jaren beschikbare handelspanden in de kijker met raamstickers. Ook in de omgeving van de Grote Markt – die deel uitmaakt van de strategische horecakern Historisch Centrum -zullen er vanaf morgen zo'n stickers aangebracht worden. Dit project wordt mee mogelijk gemaakt met de steun van de provincie Antwerpen.

Op de stickers is te zien hoe de ruimte ingevuld zou kunnen worden. Ze fleuren niet alleen het straatbeeld op, maar moeten ook potentiële uitbaters aantrekken. Het principe van de stickers werd eerder al toegepast op de Bredabaan in Merksem, de Turnhoutsebaan en Mechelsesteenweg.

De stad nam dit initiatief naar aanleiding van een grootschalig onderzoek naar detailhandel dat de provincie Antwerpen heeft uitgevoerd. Daaruit bleek dat beeldkwaliteit in de commerciële kernen en de strijd tegen leegstand belangrijke aandachtspunten waren.

Het stickerproject is ook één van de actiepunten uit het stedelijk detailhandelsbeleid. Om de invulling van leegstaande handelspanden verder te optimaliseren breidt de stad bovendien haar team van locatiemanagers verder uit. Locatiemanagers begeleiden handelaars die op zoek zijn naar een geschikt pand. Tot slot zal het bedrijvenloket, het stedelijke aanspreekpunt voor bedrijven informatiefiches over leegstaande panden gebruiken bij gesprekken met starters.


Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook