Gemeenschapscentrum Den Tir is open

   Op woensdag 14 december 2011 werd het nieuwe gemeenschapscentrum Den Tir feestelijk geopend. Dit nieuwe gemeenschapscentrum is gevestigd in de Tirstraat 35, 2020 Antwerpen en bestaat uit een buurtsecretariaat en een ontmoetingsruimte. De stad wil met dit nieuwe gemeenschapscentrum burgers de kans geven elkaar te ontmoeten en lokale verenigingen de ruimte aanbieden om activiteiten te organiseren. Gemeenschapscentrum Den Tir past in de doelstelling van de stad om tegen eind 2012 een lokaal netwerk van ontmoetingsruimten in de districten Hoboken en Antwerpen uit te bouwen.

Gemeenschapscentrum Den Tir wil een belangrijke rol spelen in het buurt- en verenigingsleven in de wijk Kiel. In deze wijk zijn er talrijke buurtgroepen en vereniginen die een eigen plek zoeken. Op hun vraag voorziet de stad een buurtsecretariaat in het gemeenschapscentrum. Het buurtsecretariaat biedt vrijwilligers en verenigingen een brede en gratis ondersteuning. Zij kunnen er kantoor- en presentatiemateriaal gebruiken, activiteiten organiseren en adviezen inwinnen over hun dagelijkse werking (wetgeving, subsidies, vorming, ...). Gemeenschapscentrum Den Tir is het achtste buurtsecretariaat in Antwerpen.

Om ontmoeting tussen burgers te stimuleren en verenigingen gepaste ruimte aan te bieden voor het organiseren van vergaderingen of activiteiten, heeft gemeenschapscentrum Den Tir ook een polyvalente ontmoetingsruimte met een capaciteit van 100 personen. Deze ruimte kan gehuurd worden als hobby-, vergader-, repeteer- of feestruimte.

Open wijkmoment in Den Tir

Op woensdag 21 december is er extra open wijkmoment van 13.30 tot 16.30 uur. Buurtbewoners kunnen er terecht bij de medewerkers van Netwerk Ontmoetingsruimte en buurtsecretariaat en krijgen er alle informatie over de verhuur van de polyvalente ruimte.

Gemeenschapscentrum Den Tir praktisch

Netwerk ontmoetingsruimte

De polyvalente zaal in gemeenschapscentrum Den Tir wordt beheerd door de stedelijke dienst netwerk ontmoetingsruimte. Deze dienst biedt verenigingen een zo groot mogelijke diversiteit aan ontmoetingsruimten en is continu op zoek naar nieuwe ruimten in de stad. In Berchem, Borgerhout, Antwerpen, Ekeren, Deurne en Hoboken sloten zich ondertussen meer dan 250 panden, goed voor een 800-tal verhuurbare ruimten, aan bij netwerk ontmoetingsruimte. Het netwerk in Hoboken en Antwerpen wordt nog verder uitgebouwd tegen eind 2012. 


Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook