Kielse Nest krijgt opvolger

  
Het succesvolle sociaal-artistieke project ‘Nesten op het Kiel’ krijgt een opvolger. Cultureel Onmoetingscentrum Nova, Middelheimmuseum, vzw Recht-Op en Samenlevingsopbouw Antwerpen stad lanceren op het Nestfeest van zondag 6 mei 2012 een nieuwe projectoproep. 

Op een grasveld tussen de blokken van Braem en over Nova in de Schijfstraat, staat sinds vier jaar een groot Nest. Een overblijfsel van een sociaal-artistiek project waarmee kunstenaars Andreas Hetfeld en Suus Baltussen een groot deel van de Kielenaars bereikte. 

“Ondanks de goede zorgen van de enthousiaste meters en peters heeft het Nest in de loop van de jaren aan stabiliteit ingeboet. Omdat er duidelijk nog steeds een draagvlak is bij buurtbewoners, willen de vier organisaties zich nogmaals engageren om samen met de buurt een nieuw langdurig artistiek project op te zetten. Opnieuw moet ontmoeting en participatie centraal staan en willen we een goed evenwicht vinden tussen een artistiek product en het proces dat wordt opgezet met de buurt,” vertelt Nova-coördinatrice Lieve Petit. 

Het Nest maakt dus plaats voor een nieuw kunstwerk. Cultureel ontmoetingcentrum Nova, vzw Recht-Op, Samenlevingsopbouw Antwerpen stad vzw, het Middelheimmuseum en meer dan duizend Kielenaren staan opnieuw klaar om met een kunstenaar een gedurfd parcours af te leggen.

Op het jaarlijkse Nestfeest van zondag 6 mei rond het Nest, een groot buurtfeest met tal van optredens, infostandjes, kinderanimatie,… lanceert Nova de nieuwe projectoproep. Meer info over de timing en het programma van die dag vindt u op www.nova-kiel.bemeer over:

Geef jouw mening

 

Deals

Volg ons op Facebook