welzijn

Slapeloze nachten in een nieuw leven

Vluchtelingen uit conflictgebieden hebben vaak te kampen met psychische problemen. Depressie, angstaanvallen, eenzaamheid en slapeloosheid komen regelmatig voor. Toch is niet enkel de situatie in het thuisland daarvan de oorzaak, ook in België blijken de nodige stressfactoren aanwezig te zijn.
Centrum Basiseducatie in Antwerpenmeer over:

Centrum Basiseducatie in Antwerpen

Centrum Basiseducatie in Antwerpen


meer over:

Psychisch welzijn in het opvangcentrum: “De onzekerheid weegt door”

Het Vlaams integratiebeleid verplicht medische begeleiding, inclusief psychologische bijstand voor asielzoekers. Door de opgelopen trauma’s, de onwetendheid en het constante afscheid nemen, vormen asielzoekers immers een psychisch kwetsbare groep. Veel asielzoekers zijn ook gefrustreerd. Ze willen opnieuw beginnen, maar hebben het gevoel dat ze de kans niet krijgen. Hun precaire situatie zorgt ervoor dat praten over mentale kwetsbaarheid niet evident is.

PmGG_ALEXANDRA_Asielcentrum_Gei?nterviewde2.JPGmeer over:

PmGG_ALEXANDRA_Asielcentrum_Gei?nterviewde2.JPG

PmGG_ALEXANDRA_Asielcentrum_Gei?nterviewde2.JPG


meer over:

Antwerps Infohuis Autisme deelt al vijf jaar informatie

Het Cogelshof in Schoten. Dat is vandaag de locatie van Infohuis Autisme, een initiatief van Vlaamse Vereniging Autisme (VVA). Bij het Antwerpse Infohuis kan je al vijf jaar terecht voor alle informatie over de ‘pervasieve ontwikkelingsstoornis’. 

Het eerste Infohuis Autisme werd in 2008 opgericht in Gent. In Antwerpen bestaat het initiatief sinds 2013. “Het Infohuis is opgestart om mensen met vragen over autisme te helpen”, zegt Stinne Schaerlaecken, vrijwilligster bij de VVA.
meer over:

Iraanse arts in UZA: “De pijnkliniek is net een familie”

96 Normal 0 21 false false false EN-GB JA
Dokter Babak Baheri in het UZAmeer over:

Dokter Babak Baheri in het UZA

Dokter Babak Baheri in het UZA


meer over:

Antwerpen tegen armoede

Datum: 
17 oktober, 2008 - 13:15
Vrijdag 17 oktober is Werelddag van verzet tegen extreme armoede en uitsluiting. In Antwerpen is er de Luizenopera Driestuiversopera van Tutti Fratelli en wordt mee de strijd aangeknoopt tegen armoede.
Plaats: 
Arenbergstraat 28 – 2000 Antwerpen
Prijs: 
€5
Bijkomende info: 
Info en reserveren: 03 202 46 46 of www.arenbergschouwburg.be

ZNA zoekt 'snoezels'

Het welzijn van de patiënten en bewoners van onze dementiekliniek en ons woon- en zorgcentrum vormt een belangrijke uitdaging. Daarom is ZNA Joostens te Zoersel op zoek naar enthousiaste Snoezels.
meer over:
Inhoud syndiceren

Deals

Volg ons op Facebook